Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2010 07:34 - +
Автор: lado Категория: Политика   
Прочетен: 1839 Коментари: 21 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image



Гласувай:
14



Следващ постинг
Предишен постинг

1. pin777 - Погледнете го в очичките
26.04.2010 07:41
погледнете в очите на децата си. Те чакат заспалия Български народ да се събуди
цитирай
2. mikino - Оставам без думи, пред нехайството ...
26.04.2010 14:13
Оставам без думи, пред нехайството на "медиците", които буквално, чрез липса на заинтересованост убиха това малко и невинно същество! Бих се обърнала към тях:
А ДАЛИ ТОВА АКО БЕШЕ ВАШЕТО ДЕТЕ, ЩЯХТЕ ДА ПОСТЪПИТЕ ТАКА?
Имам медицинско лице в къщи, но от старата генерация - те не са толкова безотговорни, те просто работят за хората, докато съвременните медицински лица, работят за пари!
цитирай
3. анонимен - Бог да прости малкото ангелче!!! ...
26.04.2010 15:43
Бог да прости малкото ангелче!!! Моите искрени съболезнования на родителите!!! А убийците на детето ще горят в Ада!!!
цитирай
4. bapha - да почива в мир...
26.04.2010 16:24
и дано да е последното... дете
цитирай
5. karambol5 - Бог да го прости !
26.04.2010 18:05
Бог да го прости !
цитирай
6. nicodima - След всички грозни думи -
26.04.2010 20:11
познавам поне трима от "отстранените". Нищо лошо не мога да кажа... Защо са отстранени преди да са написали обясненията си?! Дали някои нови началници гербери не чакат за местата им...
Никой не може да върне детето, но с целия си професионализъм заявявам, че на определен етап има неспасяеми състояния. За това ще се произнесат съдебните медици! Дали състоянието е било спасяемо или не... Я си представете, че родителите са забавили реакцията. Вижда ви се невъзможно, но историята познава доста факти! Нека разсъждаваме като разумни хора и ако имаме наистина правосъдие - нека то да каже!
цитирай
7. lado - познавам поне трима от "от...
26.04.2010 20:39
nicodima написа:
познавам поне трима от "отстранените". Нищо лошо не мога да кажа... Защо са отстранени преди да са написали обясненията си?! Дали някои нови началници гербери не чакат за местата им...
Никой не може да върне детето, но с целия си професионализъм заявявам, че на определен етап има неспасяеми състояния. За това ще се произнесат съдебните медици! Дали състоянието е било спасяемо или не... Я си представете, че родителите са забавили реакцията. Вижда ви се невъзможно, но историята познава доста факти! Нека разсъждаваме като разумни хора и ако имаме наистина правосъдие - нека то да каже!

1. Правосъдие нямаме...
2.Нищо не може да върне детето - това ли е вече индулгенцията за следващия летален изход ?
3. Отстранени са ,защото са разкарвали болното детенце от болница на болница, а са имали възможност да го поемат веднага - и легла, и медикаменти. Не са започнали веднага лечението, а са изпратили родителите да си търсят сами медикаментите - ето акумулиране на забавянето и на диагностицирането, и на възможността да се наблюдава клиничната картина, и на последващата оперативна намеса. Колко време му трябва на това мъничко същество да го обхване сепсисът? Нищожно..
4. Лекарят, отпратил ги от едната в другата болница изведнъж се е оказал дежурен и на второто място - същата некомпетентност, но вече мултиплицирана. Растеж на грешката.
И как на едното място не може да лекува, пък на другото същият този - може?
5.Отстраняването е административно наказание, а не присъда.
6. Ако съдът намери виновни, ще се носи наказателна отговорност - има разлика, нали.
7. Забавянето на родителската реакция, дори и да имало , е разбираема - те не знаят какво е остър хирургичен корем.
8.Забавянето на лекарския екип и нехуманното им и индиферентно поведение е непростимо в морален план, в професионален, и углавно - ако съдът реши така.
9. Съдът ще реши,каквото му кажат вещите лица - лекари ....тройна, петорна, седморна ...
10. Нарочно не писах и ред по трагедията
цитирай
8. lado - Но сега вече няма как. Исках моят ...
26.04.2010 20:51
Но сега вече няма как.
Исках моят пост да бъде свещичката за малката душица , но ти я духна.
Нарочно не писах, за да не разпалвам страстите, а да се вглъбим в себе си и да се помолим за спасението на душите ни.
"Не ни отстранявайте , дайте ни вашите болни деца, а ние ще се гаврим с болежките на най-скъпото ви, ще се учим на тях, иако случайно и въпреки усилията ни те оздравеят, дано бъдещето ги върне при нас да поправим грешката си! Да не оставим нито един пациент да умре без лекарска помощ!"
Отстраняването на докторята е тяхното спасение - след проточили се 5-6 години експертизи и дела, родителите може и да се гътнат, обществото ще е още по-безпомощно и болно, а белите престилки да се върнат тихичко по терлици..
цитирай
9. nicodima - Не, Ладо, не съм духнала свещицата!
26.04.2010 21:31
Тази свещица ще грее така, както още грее тази на покойната ми майка!
Но не желая да се преиначават факти, не желая да има емоции, а професионализъм и истински съд. какви да бъдат вещите лица, Ладо! Не мислиш ли, че ще бъде катастрофа да дойда аз да оценявам картините ти с дилетантските си познания. Знаеш ли, имам ги познанията! Живея от години с човек от артистична гилдия. Но никога не съм категорична като тебе. Вярно - за човешки живот става въпрос, но точно тези хора, които бяха отстранени не са точните! На тебе известно ли ти е колко деца умират не от лекарски грешки - защо не се обаждаш тогава?! Защо не пишеш за бебето, което един идиот премаза в количката му?
Административното наказание е балсам за обществото! Но не е панацеята му!
Острият хирургичен корем при децата е едно от най-трудните за диагностика състояния, понякога е неразпознаваем!
И ще ти кажа - винаги ще се изправям срещу недомислени писания - било на анонимни, било на не толкова! Защо не мислиш и откъм политическата страна на нещата? Там си много активен, нали, но този път пак още от Сталинско време, лекарите са виновни за всичко! Интересни ще са следващите назначения - ще ги проследя! И ще ти ги кажа първа! Кой откъде е!
Пък ти си нападай! детето е жертва на системата, която съществува още от Татово време! пък къде са грешките в нея - всеки интелигентен човек ще прецени. Но дотогава в България няма да останат лекари!
цитирай
10. lado - Сто пъти не си права. Не писах нито ...
26.04.2010 21:54
Сто пъти не си права.
Не писах нито дума никъде за Дани, докато ти не взе страна в импровизираното олтарче.
Пак виж кой първи напада и кого? Ти - родителите.
Непрекъснато се явявам някакъв готов боксов чувал за изказвания от рода на " А защо не писа за едищоси, а само за това?"
Че за всичко не мога да напиша - искам ,ама не мога ! Не ми стигат силиците!
Аз пак ли трябва да се оправдавам ,че нямам сестра? А имам две!
Никого не нападнах, никого не оправдах точно в този случай!
Никога не казах "Разпни го" , преди да ме провокират!
Я всъщност кажи за кои трагедии искаш аз да пиша! Мога ли да знам всички трагедиии, които са се случили? Мога ли да имам сили да съчувствам на всички?
Искам, но не мога. Човек има праг на насищане на емоциите си . Досега винаги съм се придържал към максимата "Невинен до произнасянето на присъдата". Но и след това си запазвам правото на особено мнение.
Жалко...не заслужавам такова отношение, сигурен съм, в този случай. Нито родителите на детенцето - колко е по-лесно да бъдат те обвинени , отколкото колегите ...
Още за какво съм виновен ,че да се извинявам?
цитирай
11. nicodima - Никой не те кара да се извиняваш!
26.04.2010 22:05
Но не мога да понеса някой да нарича лекарите "докторя", сред които съм и аз... Разбираш ли, Ладо! И аз! Аз също не заслужавам това отношение!
Да плащам с нерви, търпение, безсънни нощи и терзания за нещо, за което може би и другите не са виновни, не съм убедена. Аз никога не съм убедена, докато не прочета ИЗ-то и аутопсионния протокол! Понякога - докато не видя сама! Трагедията ви е, че помията, която изливате срещу лекарите, всъщност изливате върху себе си! Малко си чел darktales, чети го по-подробно, че да ти просветне!
Що се касае до вината на родителите - може и да няма такава, но най-лесно се отърваваме от вината, когато я прехвърлим върху някой друг! В случая възможностите за наличие на вина са много...
цитирай
12. lado - А даскал може да се каже или не? Не ...
26.04.2010 22:17
А даскал може да се каже или не? Не виждаш ли че си обичам някои архаични или простонародни думи и изрази?
И подличко ще те попитам - би ли скочила в защита на колегите си срещу едно читалище , пълно с хора, които не непременно са били жертви на лекарски грешки? Не ми отговаряй на мен, отговори на себе си -така ще е най - честно.
Аз съм скачал срещу тълпа , хайде да не е тълпа - 20 човека в защита на един и знам какво е стадното чувство и да си изложен на непреодолимото. Даваш ли си сметка колко са изтърпели хората и как са насъбрали срещу гилдията ?
Имам предложение - направи анкета, тук в блога - за и против начина на практикуване на професията у нас - и ако хората са на твоя страна - спирам да пиша по-каквито и да са въпроси
цитирай
13. анонимен - никодима
26.04.2010 22:46
Даскал - може! "Даскаля" - не!
Анкета няма да правя - знам какви са нагласите. Докторите - или слуги, или - вън!
Ти си вече изразител на стадното чувство.
Спирам да говоря!
когато имаш нужда от лекарски съвет или помощ - обади се!
цитирай
14. lado - Жалко, жалко. . . Много добре знаеш, ...
26.04.2010 23:12
Жалко, жалко... Много добре знаеш , че съм единак и изразявам само моите си емоции и тревоги. Съвпадението на нагласата ми с тази на масата хора не е случайна този път. Колко пъти съм бягал от тълпата и физически, и виртуално!
И сега казваш " изразител на стадното чувство" , а утре и предводител - това внушение ли е, че ще предвождам наказателни групи ли е?
Това ли ме упрекваш?
дА ,ВЧЕРА БЕШЕ ,КОГАТО МЕ УПРЕКВАХА ЗА ТОВА,ЧЕ ЯХАМ ВЪЛНАТА НА определени обществени настроения ,за да печеля евтина популярност. И какво ще я правя , ще я ям ли, или ще я пия тази популярност, като я спечеля?
А какво ме прави популярен чак толкоз много - я виж кои са в каретата и с какво!
Някаква симпатия в админите ,та ме слагат напред - иначе ще си остана с 20 посетителя - ето колко съм популярен.
А докато имам малко мозък в главата си , ще си поставям диагнозите сам, ще си назначавам терапията сам, а на лекар - само в безсъзнание ще отида, и то ако дойде линейката ,преди да съм пукнал.
цитирай
15. анонимен - Nikodima, язък че имах по-добро мнение за Вас!
27.04.2010 08:18
Като сте знаела предварително, че ще имате нощни дежурства, безсънни нощи, нерви, за които пишете, да не сте ставала лекарка. Нещо ме съмнявате дали въобще сте такава след глупостите Ви, с които доказвате, че сте точно в екипа на докторята и не се самозаблуждавайте, че сте извън този смъртоносен български екип.
"Възможностите за вини били много?!" Да, но само според Вас, в този постинг!
В случая е ясна, чия е вината. И Вие решихте да "спомогнете" с едно грозно непрофесионално оправдание, не видях една нормална човешка дума за окаяните родители. Хуманна? Да, бееее.....
цитирай
16. pontis - анонимен 15,
27.04.2010 12:24
много е лесно да обвиняваш някого за това, че си върши работата. Пожелавам ти, ако се наложи някога през нощта или през деня, да имаш нужда от лекар, да попаднеш на такъв като nicodima.
Това, че защитава професионалисти, които познава, не означава липса на съпричастност към трагедията на това семейство или към изгубения живот.

Lado, много се палиш, приятелю, но за забавянето и бягането от отговорност си прав.
цитирай
17. lado - Всичко, което слагам на блог, го ...
27.04.2010 13:27
Всичко, което слагам на блог, го възприемам и припознавам, а после го и преживявам - иначе ще е лицемерно. Реагирам непреднамерено и непосредствено.
Ако и тук - в свободното уж пространство се лъже и притваря - по-добре да се измисли начин да общуваме телепатично.
Повелителят на стадните чувства те поздравява...
цитирай
18. pontis - lado,
27.04.2010 14:16
трудно мога да спестя уважението си към всичко, което правиш. Но, прости ми, понякога крайните тези могат да бъдат и смегчени, в резултат на диалога, особено когато репликите са съвсем добронамерени ...
цитирай
19. mikino - Мисля, че спора е излишен в тази с...
27.04.2010 14:27
Мисля, че спора е излишен в тази ситуация!
Споменах в предния си коментар - има и и професионалисти, а аз имам такъм в семейството - жена която никога няма да остави работата си и която обича хората и е готова да помогне винаги, дори и когато случая е безнадежден. НО тези професионалисти са точно 10 %. Тези 10 % работят за кауза и са хуманни, не им се плаща много, но продължават да не спят по цяла нощ, очаквайки поредния пациент. А другите 90% работят за пари! Чака да извадиш нещичко - я бутилчица, я бонбонки, а в спешните и сериозни случаи говорим за големи суми пари! За тях хуманноста е непозната и болката не ги интересува: "Имаш пари - лекуваш се; нямаш пари - иди на врачка!" Това бяха думите на "лекар", колега на майка ми, който й отказа лечение, нищо, че тя е "колега"!
Вие си правете изводите!
цитирай
20. lado - Мисля, че спора е излишен в тази с...
27.04.2010 14:35
mikino написа:
Мисля, че спора е излишен в тази ситуация!
Споменах в предния си коментар - има и и професионалисти, а аз имам такъм в семейството - жена която никога няма да остави работата си и която обича хората и е готова да помогне винаги, дори и когато случая е безнадежден. НО тези професионалисти са точно 10 %. Тези 10 % работят за кауза и са хуманни, не им се плаща много, но продължават да не спят по цяла нощ, очаквайки поредния пациент. А другите 90% работят за пари! Чака да извадиш нещичко - я бутилчица, я бонбонки, а в спешните и сериозни случаи говорим за големи суми пари! За тях хуманноста е непозната и болката не ги интересува: "Имаш пари - лекуваш се; нямаш пари - иди на врачка!" Това бяха думите на "лекар", колега на майка ми, който й отказа лечение, нищо, че тя е "колега"!
Вие си правете изводите!

Погребах доста хора с помощта на лекарското съсловие, нямам обвинения в некомпетентност в моите случаи, с пренебрежими изключения - бяха поправими .
Но отношението, отношението към пациентите - майко мила...няма да изпадам в подробвости - всеки може да ми изброи десетина примера в този аспект.
цитирай
21. mikino - 20. lado
27.04.2010 14:41
За погребването, аз също не съм изключение - изкараха и баба ми и дядо ми диабетици. Няма да описвам случаите, защото са потресаващи. Продължавам да твърдя, че парите са основният им инерес, а при някои се добавя и некадърността, но това зависи отново от едно - каузата "хуманност" - ако си хуманен и приемаш тази професия като дълг, едва ли ще лекуваш през пръсти - напротив, ще търсиш начини и точни лекарства и едва ли ще се замисляш: "Тоя ся дали ще ми даде някой лев, за това че цяла нощ му лекувам кръвоизлива?" примерно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lado
Категория: Изкуство
Прочетен: 2650153
Постинги: 65535
Коментари: 5893
Гласове: 20657
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930