Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2010 07:49 - Да се чете само от хора, искащи да са българи и чувстващи се такива
Автор: lado Категория: Политика   
Прочетен: 3868 Коментари: 27 Гласове:
12

Последна промяна: 28.04.2010 11:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Поредните пари, изсипани в Канала на антибългарщината миришат!



27.04 22:06 -
СРАМЕН ЗА БЪЛГАРИЯ ФИЛМ Автор: saradiva 
 
 

  image image
 
Няма да спомена нито датите, нито часа на излъчване, няма да ви дам и линк към инфото, но ще ви споделя това:
 

 

Подозирам, че именно гняв е изригнал в душата на един мъдър, ерудиран и много скромен човек, Павел /Спароток/, след като е прочел инфото за  СРАМЕН ЗА БЪЛГАРИЯ ФИЛМ, в сайта на Българската НЕнационална телевизия. Един от блогърите ми изпрати линк към инфото, вероятно го е изпратил и на Спароток.

Видях, че в днешният постинг на Павел той е включил факти и доказателства, които опровергават тази позорна продукция. Прочетох, че се обръща с молба към всички родолюбци да препечатят постинга му. Така разбрах - у него е изригнал същият гняв, какъвто вече бушуваше у мен.

 

Извън кожата си съм от ярост!!!

Преди постинга му - ето – четете и споделете гнева си и вие:

Прародината на българите е територията на днешен Иран и планината Памир. До този извод стига научната експедиция, наречена "Българи - прародина". Експедицията филмира проучванията си и създава трилогията със същото име, която ще бъде излъчена по БНТ1 ... Днес първият филм "Розетата" беше представен за първи път пред публика.

Всичко започва след публикуването на книгата на доц. Александър Илиев "Българите и полуостров Хиндустан".  

Така. Дотук всичко изглежда супер – научна експедиция след публикация на ДОЦЕНТ…

Само че никой не уточнява, че този Александър Илиев всъщност е доцент по … пантомима! И е завършил … ВИТИЗ

По професия е режисьор, актьор, мим. Оттук нататък вадете си изводи колко „НАУЧНА” е тази „експедиция” и дали е имала за цел въобще нещо да доказва.

И ще сте абсолютно прави, ако се сетите, че всъщност „научната експедиция” е филмов екип и статисти, сред които сигурно има някой от БАНяджиите с буквички пред името, които са пътешествали из Памир, за да  … снимат филм. Забележете сега, че има и специално покровителство от държавата + сигурно финансиране и съдействие!!!

Тя /книгата - б.м./ предизвиква голям интерес и с подкрепата на външното ни министерство през 2008-а се създава научна експедиция "Българи - прародина". Експедицията търси корените на българския ни произход и следите водят към Иран и Памир.

Първо – вие чували ли сте за тази книга?!

А за голям интерес към нея?!

Пак се повтаря „научна експедиция”, само че пак никой не ни представя кои са „научниците” в нея.

Защо „корените на българския НИ произход” се търсят чак в Памир?! Какви са тези „следи”, които „водят към Иран”?!?!?!?!

Доц. д-р Александър Илиев - сценарист и режисьор на трилогията и ръководител на експедицията:

Е, как така „научна” експедиция, която трябва да изследва произход на един народ, се ръководи от … актьор?!?!?!?! Как той ще ръководи изследванията?!?!?!

И кой отреди за тези веселяци да се разходват пари на данъкоплатците?!?! Сега четете и „научно издържаното” мнение на актьорчето-пантомим:

- За нас над 90 на сто е сигурно, че идваме оттам... На място са направени ДНК анализи, които показват сходство между днешните българи и хората, живели някога в Иран.

АМА ТОЯ НЕНОРМАЛЕН ЛИ Е  ИЛИ  НАС СМЯТА ЗА НЕНОРМАЛНИ?!?!?!

Тези в БНТ – невменяеми ли са да качват тая простотия в сайта си?!

Това артистче прави ли разлика между ДНК-анализ и изследване на урина с лакмус?! „НА МЯСТО” никой не може да направи ДНК анализ!!!!!!!!! С какви уреди, с какви консумативи, в какви лаборатории?!?!

Боже Господи, какво безумие!!!

И като заключение – „90% сигурност” /?!?!?!/

Отврат!!!
 

Още:

Голямо впечатление на експедицията направила и антропологичната, и културната ни прилика със сегашните иранци.

ОООО, ама те и антропологични изследвания направили – пак на място?!?!?!?!

А колкото до културните „констатации”– той и Алеко твърди, че индианските елечета мязат досущ на нашенските – и пак така човечецът „на място” е направил тези „културни” „изводи”.

Но … преди 120 години. 

А сега – тези безумци как може да твърдят подобни глупости, филм да правят, държавата ни да го финансира, а държавната ни телевизия да разходва народна пара и да го излъчва!?

СРАМ!!!

Следва „най-задълбоченото” антропологично „проучване”:

Вижте, по думите на актьорчето, колко „научно” е то:

- Многократно хората от експедицията бяха спирани и им бяха задавани въпроси на местните езици, което означава, че нас ни бъркат непрекъснато с местните хора...


Това е най-ненаучното доказателство, което съм чела някога!


В третия филм става дума за един конник, изсечен в скала, който се нарича Раг е модар, което пък води до думичката - Мадар, обяснява още доц.Илиев.
 

И как интересно „Раг е модар” ВОДИ ДО ДУМИЧКАТА Мадар?!?!?!?! Може ли този „велик” пантомим да ни я изведе тая „думичка”?!

Самият конник прилича на нашия Мадарски конник, а думите Модар и Мадар водят началото си от един и същи бог - Митра.

И очакваме пантомимът да ни представи доказателства и за това!

Така че преди българите да дойдат в земите отвъд Дунава, преди Кубратова България, ние сме живели някъде - били сме деца на голямата Иранска цивилизация, показва трилогията.

Освен че твърдението е една ГОЛЯЯЯЯМАТА ГЛУПОСТ, изречена без грам изворово доказателство, без едно свидетелство от древни източници, то не е подплатено и от грам доказателство по отношение на ПОСОКАТА!!!!

Кой му доказа на тоя актьор, че българите са пришълци от Иран?! Кой му доказа, че Кубратова България е ПРЕДИ т.нар.Дунавска България?!?!

ВЪЗМУТИТЕЛНО, ДОЛНО И ПРЕДАТЕЛСКО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!КУПЕНО С ЖЪЛТИ СТОТИНКИ!

 

 

 

 

Във всяка друга държава едни такива смешници, щяха да ги линчуват публично и едва ли щяха да ги оставят невредими!

ЕТО Я ИСТИНАТА, ПОДКРЕПЕНА С ДОКАЗАТЕЛСТВА, ИЗВОРИ, ФАКТИ! ИСТИНАТА, ПОДНЕСЕНА ОТ ЕРУДИТ И ИСТИНСКИ ИЗСЛЕДОВАТЕЛ – ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН:

ПАВЕЛ /СПАРОТОК/


ТРАКИ, ИРАНЦИ И БЪЛГАРИ –I 

Когато туранската теория за произхода на българите започна да издиша печално, поддръжниците й намериха друг вариант за продължение на старите заблуди. Дедите ни бяха наречени иранци eдинствено и само корените на нашия народ да бъдат поставени в Централна Азия, а не в Европа където им е мястото.

По ирония на съдбата, точно  твърдението за иранския произход на дедите ни доказва, че те са траки. Звучи странно, но това е така защото от нас са укрити много данни, без които ние не можем да добием добра представа за произхода на иранските народи.. За такива са обявени скити и сармати. Изследователите претендиращи, че българите са азиатско племе подбират селективно сведения, като умишлено пропускат най-важните и по този начин най-безсрамно заблуждават читателите си.

Ако дори и на кратко се обясни кои са скитите и сарматите ще стане ясно, че те са европейски народи, част от които е мигрирала за Азия където дълги векове владее местното население и го повлиява езиково, културно, а и генетически. Генът Р1а1 се среща често в Централна Азия, но най-старият му вариант е на Балканите. Този факт показва , че в далечното минало, племена обитаващи Източна Европа са мигрирали на изток. Разпространението на линеарната керамика и могилни погребения от Балканите към Централна Азия е поредното и необоримо доказателство за това.

Нека разгледаме данни за скити и сармати, които наши и чужди учени не желаят да споменат. В книга I-ва на “География” Страбон обяснява, че в най-дълбока древност името скити е било употребявано за хората живеещи на север от гърците. Т.е. траките също са включени в етноса на скитите. Твърдението на Страбон не е изолирано. Касий Дион е категоричен, че тракийското племе даки е клон на скитите. Знаем, че гети и даки са един народ, говорещ същият език като мизите и останалите траки обитаващи земите на юг от Стара планина. Стефан Византийски е също ясен пишейки – Скюти етнос тракон – скитите са тракийски народ.

Археологическите данни показват, че има огромна прилика между траки и скити по отношение на погребални ритуали, въоръжение и керамика. А самото име скити е прекрасно обяснимо на български език. Страбон предава значението на етнонима скити с гръцката дума номади, което означава скитащи, скитници ( Σκύθας έκάλουν ή Νομάδας ).

Обърнете внимание, народностното име на скитите е обяснимо на български. Този факт се премълчава както от поддръжниците на туранския, така и от тези на иранския произход на българите защото скитите са древни обитатели на Европа, макар значителна част от тях да е обитавала и Азия.

Какво знаем за сарматите? Страбон обяснява, че те са роднини на скитите, а Прокопий твърди, че принадлежат на семейството на гетите ( които са най-храбрия и праведен тракийски народ). Според Страбон същите тези гети са от рода на мизите, а от IV-ти до XIV-ти век мизите са отъждествявани с българите.

Ето какъв е резултата, ако се представят укриваните факти:

1. Така наречените ирански скити и траките принадлежат на един и същи етнос.

2. Така наречените ирански сармати са тракийски народ.

Това, че определени племена на родствените траки, скити и сармати са обитавали и Азия не ги прави автоматично азиатци, тъй както присъствието на англичани в Австралия не ги прави автоматично англичаните чернокожи и чернокоси аборигени.

Нека да обясним и връзката на траките с персите- дедите на днешните иранци. Херодот разказва, че персите са живели дълги векове под влиянието на медите.  Т.е. предците на днешните иранци са повлияни езиково, културно и генетически от племето меди. Плиний твърди, че медите са деди на сарматите,  а Прокопий пише, че сарматите са от рода на тракийското племе гети.

От тракийските меди персите вземат обичаи, религия, дори облеклото си. Заратустра не е персиец е медиец, чието истинско име е Зартошт. То има значение златоухият ( мъдрият, този, който чува мъдроста). ЗАРТ отговаря на тракийската дума ЗАРТАС, ЗАЛТАС – златен, златист, а ОШТ означава УШИ.

Ето как се затваря кръга. Обявените за иранци скити и сармати принадлежат на семейството на траките. Тракийските меди са повлияли персите  и други съседни на тях народи езиково и културно. Това е причината в пащу, дарди и фарси да има думи близки до нашите. Получила се е тракизация на народите от Централна Азия, т.е. произхождащите от Балканите наши предци са създателите на иранската култура. След дълги векове, по същият начин римляните ще повлияят гали, иберийци и лузитани и ще положат началото на романската езикова общност.

Преди време изобличих в лъжа нашите езиковеди твърдящи, че имало съвсем малко паралели в тракийски и индо-ирански. Бяха посочени 4, а се оказа, че бройката е доста по-голяма, а именно 84. Приликата на тракийския със санскрит и авестийски може лесно да се обясни с древните тракийски походи в Централна Азия, за които свидетелстват Филострат,  Еврипид, Хигиний, Цицерон, Сенека, Аполодор, Овидий, Нонус, Плиний, Страбон....За да се стигне до Индия трябва да се мине през древен Иран... Тези данни се премълчаваха защото не пасваха в теориите за примитивността на траките и азиатският произход на българите...Колко дълго обаче може да си крие истината?

Виждате ли колко е елементарна истината когато се дадат всички данни. Ако поддръжниците на теорията за иранския произход на българите бяха обяснили, че древните скити и сармати са роднини на на траките, нямаше да може да се заблуждава, че ние идваме от Азия, понеже траките са най-древните цивилизовани обитатели на Европа. Тракийският език, който е най-древна форма на българския се говори в земите ни повече от 7 000 години.

Както да го въртят и сучат противниците на България не могат да крият истината вечно. Да, изкарваха ни монголи, татари, тюрки, фини, чуди, а после и роднини на персите, но на лъжата краката са къси. Живеем във века на информацията. Преди само избрана група хора имаше достъп до историческа литература, сега положението е различно. Този, който търси истината ще я намери!

http://sparotok.blog.bg/politika/2010/03/21/kak-ni-lygaha-bezsramno.515412

http://sparotok.blog.bg/politika/2009/10/15/dionis-i-trakiiskiia-pohod-kym-indiia.416191


This section contains primarily the objects described by Trever and Lukonin, whose detailed and elegantly produce

State Hermitage Museum, St. Petersburg :: Sasanian Metalwork [Return to Index]
d catalogue is the best guide to the Hermitage"s important collection of Sasanian silver. I follow their chronological ordering. There is some debate, of course, as to what objects are of Sasanian provenance and which ones may have been produced after the Sasanian period closely imitating Sasanian models. The latter may be found elsewhere in our selection, either in the section under "Middle East" or that for "Eastern Iran/Central Asia." In one or two instances I have inserted here items not described by Trever and Lukonin. While the focus of these pages is the collection of the Hermitage, it seems useful to provide on a separate page as well Sasanian objects found in other museums. Those may be accessed by clicking here.

References:

  • K. V. Trever and V. G. Lukonin. Sasanidskoe serebro. Khudozhestvennaia kul"tura Irana III-VIII vekov. Sobranie Gosudarstvennogo Ermitazha (Moscow: Iskusstvo, 1987).
  • Sasanian Silver. Late Antique and Early Medieval Arts of Luxury From Iran. August-

 

 

Here are select portions of the maps in Smirnov showing some of the heaviest concentrations of the finds of Eastern metalwork in the former Russian Empire. The captions are in Russian; the numbers are those of the Smirnov portfolio.

 


 

image Dish depicting Shapur II hunting mountain sheep.
310-320s CE. Silver. Dia 23 cm.
Found 1912 near Malaia Pereshchepina, Poltava prov. (Ukraine) with other Sasanian metalwork.
Inv. no. 272. Trever & Lukonin No. 2.
image image Dish with goddess (?Anahita) on panther & Zoroastrian gods and animals.
270s CE. Silver. Dia. 23 cm.
Sogdian inscr. in Samarkand script on reverse.
Found 1886 vill. Nizhniaia Shakharovskaia, Perm prov. with T. & L. no. 6 and a late 7th-early 8th c. dish from Khwarezm. Acquired 1891. Inv. no. S-74.
Pub.: Smirnov no. 36; Trever and Lukonin no. 1.
image image image Dish with King of Kings Shapur II (309-379) hunting lions.
310-320 CE. Silver. Dia. 22.9 cm.
Found 1927 vill. Turushev, Viatka prov. with several other Byzantine, Sasanian and Central Asian dishes, including T & L no. 13. Inv. no. S-253.
Pub.: Trever and Lukonin no. 3; Scythian 1969, no. 83; Hermitage website.
image image image Dish depicting Shapur III killing leopard.
Silver. Dia. 21.7 cm.
Sogdian inscr. Samarkand script: "37 staters."
Found 1907 vill. Klimova, Solikamskii u., Perm prov. with other Sasanian and Central Asian silver dishes. Acq. from Archaeological Commission 1908; Inv. no. S-42.
Pub.: Smirnov no. 308; Trever and Lukonin no. 4.
image image Dish with Shapur III and an onager.
Silver. Dia. 22.5 cm.
Middle Persian inscr.: "Property of Spandamart the lawyer."
Probably obtained in Perm prov. Ca. 1870 purch. at Nizhnii Novgorod Fair by merchant Sirontinin; sold to Stroganov for his coll. in Rome, whence purchased and given to Hermitage in 1911. Inv. no. S-5.
Pub.: Smirnov no. 52; Trever and Lukonin no. 5.
image image
image image
Dish depicting Shapur III hunting boars.
Silver. Dia. 23 cm.
Middle Persian and Sogdian inscrs.: "Ramen. 230 drachm." "Keeper of the Seal Vagch."
Found 1886 vill. Nizhniaia Shakharovskaia, Krasnoufimskii u., Perm prov. along with other Central Asian silver dishes. Acquired 1891 from Archaeological Commission. Inv. no. S-16.
Pub.: Smirnov no. 58; Trever and Lukonin, no. 6.
image image
image
Dish depicitng Varakhran hunting.
390-420s CE. Silver. Dia. 27.6-28 cm.
Sogdian inscr. Samarkand script: "Lord Shav of Chach, i.e. Chach land. 39 staters."
Found 1893 vill. of Kerchevoe, Cherdyn u., Perm prov. Acq. 1894 from Archaeological Commission; Inv. no. S-24.
Pub.: Smirnov no. 53; Trever and Lukonin no. 7; Hermitage website.
image Dish with Varachran V (?) hunting.
Silver.
Modern reproduction made in Rawalpindi, copying Smirnov no. 54 (now British Museum).
Pub.: Smirnov no. 55.
image Dish with King of Kings Peroz (457-483) hunting.
Silver. Dia. 24.6 cm.
Found 1936 vill. Anikovskaia, Perm prov. with T & L no. 22. Inv. no. S-216.
Pub.: Trever and Lukonin no. 8; Scythian 1969, no. 84.
image Dish depicting Chosroes II and four notables (detail).
Silver. Dia. 26 cm.
Found prior to 1908, vill. of Strelka, Perm prov. Acq. 1926;
Inv. no. S-520. Trever and Lukonin no. 9.
image Dish with royal hunt.
1st half 7th c. Silver, gilding. Diameter 20.3 cm.
Found 1941 Ufa, Bashkir Autonomous Republic. Acquired 1945. Inv. no. S-297.
Pub.: Trever & Lukonin no. 10; Scythian 1969, no. 91.

 
А това мартеница ли е в ръцете на ангела?

 

 

image




Гласувай:
13


Вълнообразно


1. pontis - lado, какво му е антибългарското на филма?
28.04.2010 08:11
че аз нещо май пак не разбрах....:)))
цитирай
2. lado - Е - нарочно ли ме караш да обяснявам, ...
28.04.2010 08:38
Е - нарочно ли ме караш да обяснявам ,след като има две статии по въпроса - от Сарадива и Спароток!?
Нали поста се вижда целия, а не само заглавието?
Фоменко и компания в нашенски вариант - псевдо, ненаучно, квази, ерзац, менте, явни лъжи - само ДНК -то : Ясно е, че не са взели английската лаборатория с тях ,за да получат резултатите веднага.
Я си представеи картинно ситуацията : отиват при 1. Диви планинци и им бъркат в устата или им взимат кръв за езследване?
Не, това не става - дивите планинци не разрешават издевателства, за да може мимът да се кипри с откривателство в държава, за която те си нямат и представа.
2. Високоинтелигентни персийци, който обаче питат - абе вий, така ,разрешение от правителството имате ли за антропо, генно и прочие изследвания?
Баси простотията, баси манипулацията, баси лъжите - тоя изрод, мимът-доцент, дори и мумията на Аспарух( такова име няма записано - има Есперих, Есперерих,Испор) да ми донесе с табелка на челото му - след такива дребни, жалки и смешни лъжи , пак няма да да му обърна внимание.
Преди 30 години започнах с археологията - бях по разкопки с тогавашните водещи археолози. Много сериозно се занимавах. Уникални неща не се обнародваха, макар че се инвентаризираха. Лично съм се запознал с културните пластове отпреди 9 хиляди години и стратиграфията. Изводите на специалистите
в неофициален кръг са различни от официозните . Плочката от Караново им я предаде мой приятел тогава...да, тази с писмените знаци.
После попаднах на ЛИБИ И ГИБИ - и нещата се подредиха окончателно за мен с автохтонната теза на поддържащите я .
Защо е антибългарски филмът? Който има интелект, ще се порови,ако не е убеден - и ще му светне!
цитирай
3. boristodorov56 - Тоерията на "дошляците"
28.04.2010 09:03
- унизително и малоумно клакиране на антибългарските интереси!

Лудите не може никой укроти...
цитирай
4. solinvictus - Всички ,
28.04.2010 10:11
които питат трябва да прочетат един труд на другаря сталин от миналия век "за надстройката" !
Щом разбираш от археология в този сайт има доста картинки и можеш да подредиш находките по време и по монголоидност!хехе

http://depts.washington.edu/silkroad/museums/shm/shmsasanian.html

Нагледно да се запознаят с културата, която ни я приписват.
Щото хората като им говориш си мислят ,че това (алтай и памир)е далече,а то е ей тука "...на един ...място" пък ако се вземе разстоянието със "ЗвездниТе" коне ,...за кво говорим изобщо?!
поздрав
цитирай
5. lado - които питат трябва да прочетат един ...
28.04.2010 10:32
solinvictus написа:
които питат трябва да прочетат един труд на другаря сталин от миналия век "за надстройката" !
Щом разбираш от археология в този сайт има доста картинки и можеш да подредиш находките по време и по монголоидност!хехе

http://depts.washington.edu/silkroad/museums/shm/shmsasanian.html

Нагледно да се запознаят с културата, която ни я приписват.
Щото хората като им говориш си мислят ,че това (алтай и памир)е далече,а то е ей тука "...на един ...място" пък ако се вземе разстоянието със "ЗвездниТе" коне ,...за кво говорим изобщо?!
поздрав

Ще ги метна тези картинки в поста! Има и от Малая Перешчепина, и доста увъртания в преамбюла.
цитирай
6. анонимен - за плочката на Караново - няма
28.04.2010 11:36
намерен втори текст за комбинаторно разчитане.
Моля да не подвеждате и манипулирате.
Сн С
цитирай
7. lado - намерен втори текст за комбинат...
28.04.2010 11:54
анонимен написа:
намерен втори текст за комбинаторно разчитане.
Моля да не подвеждате и манипулирате.
Сн С

Ти пък къде се обади, какво разбра, и какво искаш да кажеш?
Аз подчертавам,че съм бил свидетел на изключителни находки, а не че съм ги разчел, или пък някой друг го е направил.
Какво манипулирам?
Я четете - на български е написано, маанете таа диагонална руска система на четене, и като решите ,че това, което минава през кората на мозъка ви е мисъл -помислете ,преди да я споделите на глас.
И не провокирайте грубиянина в мен,че едвам го сдържам...
цитирай
8. lado - Написал съм "ПРЕДАДЕ" - ...
28.04.2010 12:07
Написал съм "ПРЕДАДЕ" - не "ПРЕВЕДЕ", има още няколко пиктографски паметника - текстове има , няма кой да ги тълкува.
И стига ме карахте да се оправдавам - ще включа модерацията за мой срам, не издържам на скудоумие вече!
цитирай
9. анонимен - lado, науката не е скудоумие
28.04.2010 12:40
и blog.bg не е научно списание, еrgo разбирам, че всеки може да си пише каквото си пожелае.
Сн С
цитирай
10. sparhawk - интересно
28.04.2010 12:56
всеки учен, който не е автохтонец или е некомпетентен, или е продажен, докато хората, които са автохтонци и сред които в общи линии професори няма, са всезнаещи и изключително компетентни. Но това е свободният пазар на идеите - всеки казва каквото мисли и хората преценяват.
цитирай
11. lado - и blog. bg не е научно списание, еrgo ...
28.04.2010 14:09
анонимен написа:
и blog.bg не е научно списание, еrgo разбирам, че всеки може да си пише каквото си пожелае.
Сн С

Не, не може да си пише каквото пожелае, защото ще го изтрия, ако е в моя блог и имам тази възможност. Идеи и схващания излагайте, но нищо не казахте по въпроса, който ви отправих - къде са моите манипулации? - възпитаният казва "Извинете" ,когато разбере ,че е сгрешил.
цитирай
12. lado - всеки учен, който не е автохтонец ...
28.04.2010 14:14
sparhawk написа:
всеки учен, който не е автохтонец или е некомпетентен, или е продажен, докато хората, които са автохтонци и сред които в общи линии професори няма, са всезнаещи и изключително компетентни. Но това е свободният пазар на идеите - всеки казва каквото мисли и хората преценяват.

Доган излезе компетентен, и взе милион и половина. Аз се занимавам 30 години с история и археология, не съм хабилитиран, но за да се убедите,че историята ви е написана манипулативно от професори, прочетете поне един професор, който ги оборва - Ганчо Ценов. Във форумите сме възприели следното поведение - не се оборват авторитети, а техните твърдения с контрааргументи. А такива дал господ. Само да има кой да ги представи. И когато се съпоставят ,хората си правят изводите.
цитирай
13. lado - Неаргументирани мнения - дотук ...
28.04.2010 15:05
Неаргументирани мнения - дотук !
Има модерация ( премислете си коментара, ако искате да го видите тук - не е задължително да сте на същото мнение с изразеното в поста.)
цитирай
14. анонимен - кокилис-медик
28.04.2010 16:29
олигофренията,изперкването,малоумието,е 4ерта на то4но такива хора ,като професори артист4ета и тем подобни.на 20. век.
цитирай
15. анонимен - lado, радвам се че има хора като теб!
28.04.2010 16:47
lado,радвам се че има хора като теб!
цитирай
16. lado - олигофренията, изперкването, ...
28.04.2010 17:31
анонимен написа:
олигофренията,изперкването,малоумието,е 4ерта на то4но такива хора ,като професори артист4ета и тем подобни.на 20. век.

За да е сериозен такъв коментар, би следвало да бъде подкрепен с примери, които са общодостъпни за читателите , или да се дава източникът, където това може да се провери. Иначе това е голословно твърдение.
цитирай
17. lado - lado, радвам се че има хора като т...
28.04.2010 17:36
анонимен написа:
lado,радвам се че има хора като теб!

Не знам защо това ви радва, но познавам доста хора, които мислят, че не ставам за нищо.
Ако имате предвид материала , то той не е мой, а авторството е на Сарадива и Спароток. Които подкрепям безрезервно, но може и да им опонирам в определен момент, ако според моето скромно виждане и опит намеря несъответстващи неща в изложението им. А те ще са доволни, ако помогна до си открият грешките. Както и аз бих бил доволен,ако те ми ги посочат.
Благодаря !
цитирай
18. solinvictus - Ето един пример ...
28.04.2010 17:49
... и то на професор от НБУ си мисля не съм сигурен дали е той може да е някой клонинг!
http://www.yeniturkiye.com/display.asp?c=6012&page=562#x
това е някакъв пасквил !
Сложени са за доказателства тракийски артефакти!

http://frognews.bg/news_15065/Prof_Plamen_TSvetkov_Partizanin_i_terorist_sa_edno/
Тук се изказва един проф.Пламен Цветков ,ама дали той е писал този труд в тюркския сайт не знам!
Да не го обвиним несправедливо все пак!?
цитирай
19. lado - Човека не е у център - абсолютен т...
28.04.2010 18:12
Човека не е у център - абсолютен тюрлю-гювеч.Ако някой ме обвини в едностранчивост и предубеждение, съгласен съм. Няма да се сърдя. Който има нерви, да отиде на линковете и да го чете. Аз си изгубих времето. Фоменкология.
цитирай
20. анонимен - Хм,
29.04.2010 00:41
Интересна констатация. Не знаех, че Чингис хан и Кубилай хан са наши хора. Трябваше да се сетя, щото са ханове. Потомци на нашата инвазия на изток. Тогава не е било толкова глобално, нито пък е имало икономически причини, защото понятието не е било известно. Сафари вероятно в Гоби. А Тамерлан е местен.
цитирай
21. анонимен - Браво, само удобни коментари
29.04.2010 00:58
Партийна ядка. Эсть такава партия...

Вы любите розы, а я на них срал!
Стране нужны паровозы,
Стране нужен металл.

В Маяковский

Не ставам за ятак:(
цитирай
22. demograph - Ти от къде знаеш интригантке?
29.04.2010 02:48
анонимен написа:
намерен втори текст за комбинаторно разчитане.
Моля да не подвеждате и манипулирате.
Сн С

...................................................................................................................
Кой ти го шушна това? Да не си чела Гимбутас в час по съветска литература?
цитирай
23. demograph - А вие сигурна ли сте, че няма
29.04.2010 02:56
анонимен написа:
намерен втори текст за комбинаторно разчитане.
Моля да не подвеждате и манипулирате.
Сн С

........................................................................................................................
А да сте чували, че може да се рзчитат текстове и без втори текст, направо чрез втори език. Или дори без втори превод. Прочетете История на шифрите - на Славейков я има. В курса си по руска филология на преподавате ли шифри? Ами как си общувате там, между вас си?
цитирай
24. lado - Партийна ядка. Эсть такава партия. ...
29.04.2010 07:42
анонимен написа:
Партийна ядка. Эсть такава партия...

Вы любите розы, а я на них срал!
Стране нужны паровозы,
Стране нужен металл.

В Маяковский

Не ставам за ятак:(


Читайте! Завидуйте!
Я гражданин Советского Союза!
?
цитирай
25. lado - Без да искам, изтрих нов въпрос на Понтис,
29.04.2010 09:13
Който изглеждаше приблизително така:


1. pontis - lado, какво му е антибългарското на филма?
pontis написа:
че аз нещо май пак не разбрах....:)))


Първо искам да се извиня на Понтис : "Мола за извинение, досега не съм използвал тази опция, и допуснах грешка с бутона".

Та въпросът имаше по-разширено звечене - в смисъл - нещо не се разбира от публикациите.

Защо за мене тази екскурзия е антибългарска?
1. Екскурзията е с наши пари, хонорарите им също
2. Това нямаше да бъде лошо, ако бяха обявили целите си предварително, показали "научния" екип пред тези, които дават парите - обществото, което не се случи, и сме поставени пред свършен факт - парите похарчени, филмът направен.
Това е като да ти продадат стока, която нито си подозирал ,че съществува, нито си поръчал, а като отвориш пратката - да излезе змия и да те ухапе...
Дори така обяснено от мен, без да вкарвам исторически, политически или ниво на компетентност на участниците, е достатъчно антибългарски актът на създаване на филма.
3. Конкурс някой да е обявявал, за да се пратят най-подготвените хора? Да,но подготвените хора щяха да размажат с аргументи несъстоятелността на проекта.
4.Явната масонска нишка - Тангра - Танакра (участник)
5.В момент на криза ,когато се стискаме за всичко,реже се живо месо - болни не се долекуват, работници губят привилегии, постигнати с борби...
6.Достатъчно беше да се четат правилно и коректно писаните сведения от съвременниците на събитията - най-малко вероятната хипотеза е тази, която екскурзиантите проверяваха.
Моля, Понтис, ако нещо по точките не е ясно, ще се опитам да го формулирам пак
цитирай
26. pontis - lado, благодаря ти за отговора!
29.04.2010 10:57
сега вече те разбрах.
цитирай
27. lado - Там има и пущуни, а при тях няма и т...
29.04.2010 12:07
Там има и пущуни, а при тях няма и талибани, и муджахидини - не е здравословно. Първия подарък за новородено момче е пушка при тях
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lado
Категория: Изкуство
Прочетен: 2650371
Постинги: 65535
Коментари: 5893
Гласове: 20657
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930