Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05.2010 08:39 - Фарисеи*, фанариоти*, "братски" чернокапци, ФИРОМ-ци и Ватикана в черен сговор отново посягат към културното ни наследство.
Автор: lado Категория: Политика   
Прочетен: 1898 Коментари: 13 Гласове:
10

Последна промяна: 25.05.2010 10:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

*Фарисеи - лицемери (прен.)
*Фанариоти - В Османската империя представители на висшето гръцко духовенство, наречени по името на квартал Фенер в Цариград. От 40-те г. на 19 в. са носители на "мегали" (велика) идея за погърчване на другите християни.
Но за РУСНАЦИТЕ думата се произнася "фанарь" (пише се "фонарь"). 

 

"В свой репортаж телевизията на Ватикана обърка българската делегация при папа Бенедикт XVI с македонска.В кадрите на CTV от посещението на премиера Борисов при Светия Отец се споменава „македонска делегация“.

“Националните знамена на Русия, на страните от Общността на независимите държави и на Гърция, носеха днес облечени изцяло в черно младежи по време на шествие в Москва по случай Деня на славянската писменост и култура , но България не се споменава в информациите на руските агенции. Близо 40 хил. души участвали в шествието според ИТАР-ТАСС.

Начело на тържествената процесия крачеше патриархът на Москва и цяла Русия Кирил. Участниците носеха и знамена на православни младежки организации, на висши учебни заведения, московски райони и на международния студентски форум „Вяра и дело“, свикан тези дни в руската столица.

На церемония на Василиевския склон близо до Кремъл главата на Руската православна църква припомни, че в основата на руската история е делото на светите братя Кирил и Методий – „учени, които ни дадоха азбуката, литературния език и преведоха на този славянски роден език божието слово“.

От този момент, по думите на патриарха, „започна израстването на духовната култура и националното самосъзнание на славяните“. Патриарх Кирил подчерта, че въз основа на руската национална култура „израсна световно известна литература, формира се език за междунационално общуване на много народи, принадлежащи културно и духовно към руския свят“.


Един куп събития, които няма как да не са свързани и предварително подготвени . Толкова служебни протоколи са били задействани - а резултатът поразително еднакъв -  пълното игнориране на ролята на  българите и България в създаването и опазването на може би най-древната писменост.
За домогванията към святата ни азбука и  генезиса й  няма да се спирам.
По важно е защо се стига до това обсебване и фалшифициране.
Основното и най важно обстоятелство е :

 
ЛИПСАТА НА ИСТИНСКА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРЩИНАТА - ИСТИНАТА ЗА  ЗАРАЖДАНЕТО НА БЪЛГАРСКОТО ИМЕ, БЪЛГАРСКИЯТ ЕТНОС, БЪЛГАРСКАТА ПИСМЕНОСТ, БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА.

Почти всички в Блог.бг знаят кой е Спароток и неговото апостолско и възрожденско дело, провеждано методично, пунктуално, с висок стил и култура. Много хора се убедиха във фалшифицирането на официозното издание на българската история - постигнато след вековни манипулации на ръкописи, чрез откритото им написване и измисляне,  с горенето на български ръкописи от фанариотите,  с криенето им по секретни библиотеки като Ватиканската и преследването на самите носители на знанието.
 
Ето още един велик изследовател и преоткривател, че и откривател на неизвестни и прикрити факти  и цели събития и процеси , протичали по нашите земи от памтивека  - Борислав Борисов . Създател на "Римската теза за произхода на българското име"
и превел бронзовите плочки от Боторита - Испания , с помощтта на българския език :

"матерният език е един изключително устойчив модул, който запазва своята независимост през хилядолетията. Доказателство за това са например словата "За буквите" или "Азбучна молитва". Те са абсолютно разбираеми за обикновения български читател въпреки хилядолетната отдалеченост от източниците. Очевидно е, че 1000 г. явно не са толкова голям период, когато разсъждаваме за устойчивостта на речта към външни (чужди) езикови влияния и нормалният период на "разбираемост" вероятно е 2000 и повече години. От тази гледна точка българите от Х в. би трябвало да се разбират без проблеми с изконното тракийско население отпреди елинското идване на полуострова и след като по българските земи не се говори друг език освен българския (основно), идва естественото заключение, че българският е тракийски език. Тази простичка истина е оплетена с всевъзможни геополитически, църковно-политически и расово-политически разсъждения, за да загуби леснотата на своето разбиране. Като резултат се стига до "научни" открития, че има прабългари (прагърци, праруси, праавстрийци обаче, естествено, няма), че българското християнството е получено от елините, че траките нямали писменост, че Крито-Микенската цивилизация също е елинска, въпреки че по това време елините въобще не присъстват на историческата сцена, че българите нямат нищо общо с траките, а пристигат от Азия на коне, пеша и лазейки и т.н., и т.н. Ето това основно разсъждение, че българите са древно население и кирилицата е древна писменост доведе до "светкавичното" в исторически план разчитане на руните от Боторита."...
 http://sites.google.com/site/runiyistoriabozman/notitia-dignitatum-bg
Съшита с конците на лъжата и фалшификацията , официозната ни подменена история , изкарваща ни смугли, кривокраки и крадливи азиатски пришълци върши и днес пъкленото си дело и отнема идентитета ни , съхранен с през вековете , а понякага и територии- например Беломорска Тракия. Акт, който нямаше как да се осъществи баз помощтта на псевдо-българските историци , начело със Златарски - отявлен лъжец и фалшификатор на родната ни история.

 




Гласувай:
10


Вълнообразно


1. boristodorov56 - Номера им няма да мине на русите.
25.05.2010 08:53
Доскоро техният алфавит беше неаписан от Ленин.
цитирай
2. lado - Да - те нямат азбука, а " Алф...
25.05.2010 09:02
Да - те нямат азбука, а " Алфавит" " (греч. — названия первых двух букв греческого алфавита )

цитирай
3. pontis - lado, никой народ не иска да свързва успехите и постиженията си
25.05.2010 09:12
с някакви исторически неудачници, които и досега спорят кои са и все повече се объркват. Не виждам защо трябва да се сърдим на някой друг за това. Ние просто не сме фактор за никого.
цитирай
4. pontis - и ако беше толкова престижно да сме българи,
25.05.2010 09:19
щяха ли македонците да искат толкова много да са македонци, а не българи? Още повече ако само допреди 70-80 години са били българи....
цитирай
5. lado - с някакви исторически неудачници, ...
25.05.2010 09:19
pontis написа:
с някакви исторически неудачници, които и досега спорят кои са и все повече се объркват. Не виждам защо трябва да се сърдим на някой друг за това. Ние просто не сме фактор за никого.

О, аз не им се сърдя на иноземците! Естествено е те да искат да прилапат културни достижения и териториални части там ,където се стопанисва от безродници, лъжци и мошеници. Не морално - но го разбирам, и не го оправдавам в никакъв случай. Няма как да се оправдава липсата на морал.
Апелирам към уважение на търсещите истината безкористно, на ползу роду, към ревизия на официозната история и заклеймяване на попълзновенията към идентитета ни!
цитирай
6. lado - щяха ли македонците да искат тол...
25.05.2010 09:23
pontis написа:
щяха ли македонците да искат толкова много да са македонци, а не българи? Още повече ако само допреди 70-80 години са били българи....

Че кой иска да се кичи с "престиж"? Нищо повече от истина не искам. Не я знам, но със сигурност и това , което се предлага официално като история на народа ни, не е истина и служи на чужди интереси. Не бива документи, археология и прочие доказателства да се крият и прескачат.
цитирай
7. lado - А обръчът, който ни затягат, се в...
25.05.2010 09:28
А обръчът ,който ни затягат , се вижда с просто око. В момента , когато е въпрос на време да пристигнат ПРО - ракетите - Рус, фанариоти и сърбоманската паплач във ФИРОМ ги свързва черната нишка на антибългарщината. Чакай и други симптоми!
цитирай
8. despinida - Диалога ви (да не кажа спора ви),
25.05.2010 10:27
е доста интересен... Уважавам мненията и позициите и на двама ви, но в случая мисля, че Понтис, е с 1% по-прав...
Обстоятелството, че не четем или не познаваме истинската история ЗА случилото се на България, се дължи на това, че история се пише от победители, а ние, очевидно не сме от тях...
Колкото и да ни се иска да сме велики, можем да го постигнем само и единствено в сърцата си...даже не на всички от нас... Аз милея за България, за родА си, за гледката от връх Ботев (а защо не и от всеки наш планински връх), която е уникална в слънчев ден...но всичко това е само в сърцето ми... както, съм сигурна и във вашите!!!
Поздрави и на двамата, спора ви няма еднозначен отговор...така мисля аз.
цитирай
9. lado - Здравей, despinida! Права си - д...
25.05.2010 10:38
Здравей,despinida! Права си - диалог е ,не е спор. Знам нагласите на Понтис за произхода ни, не бих влязъл в спор по този начин - коментарен формат не ми е удобната форма.
Опитите за отнемането на идентитета ни не са преставали, а сега има и офанзива.
Ако уважаемите ни колеги Спароток и Боцмана са в сферата на писаното слово и документи, то аз пък съм копал с археолозите дълги години. Видял съм с очите си за какво става въпрос, и съм чул трактовките на хабилитираните учени при находки на място - различаващи се после при публикации и в угода на съществуващата линия...Това трябва да престане!
цитирай
10. pontis - despinida, това, което казваш е, това което бих искал, да виждам и да мисля
25.05.2010 13:24
чудесно си го изразила.
Иначе ние с lado наистина не спорим, просто понякога не ни съвпадат мненията. Но именно затова трябва да си го казваме, когато е така, един на друг. Защото има смисъл.
цитирай
11. lado - чудесно си го изразила. Иначе ние с ...
25.05.2010 16:27
pontis написа:
чудесно си го изразила.
Иначе ние с lado наистина не спорим, просто понякога не ни съвпадат мненията. Но именно затова трябва да си го казваме, когато е така, един на друг. Защото има смисъл.

Подкрепям! Поздрави!
цитирай
12. lado - ОТ блога на strannica "Многострадалната наша история..."
25.05.2010 20:47

Указания на Тодор Павлов /ръководител на тогавашната Българска Академия/ в ”За марксическата история на България”, 1954 г. :
”Да се проследят вътрешните социално-класови структури и борби в древните общества, включително и в ордата на Аспарух, която след като е тръгнала да завоюва чужди земи, значи не е била хомогенна.”
”Да се направи партийно-целеустремено осветляване на богомилското движение......Правейки апология на боломилството, украсявайки го с всички революционни багри, ние чрез самия този факт абсолютно отричаме всяка и всякаква даже минимална прогресивна роля и значение на тогавашната феодална държава и българската православна църква.”
Да се види ”къде се крият народните маси във въстанието на Ивайло.”
”Да се представи хайдутството като социално движение.”
”Да се осъзнае, че въпреки липсата на революционен хегемон Априлското въстание е придобило могъщ, широк и дълбок плебейски характер.”
”Да се намали броя на руските царе при осветляването на въпроса за ”дядо Иван”.
”Да се представят Раковски, Левски, Ботев, Паисий като идеолози на селско-плебейската революция у нас.”
”Да се уточни коя турска класа е държала роби, защото обикновените турски трудещи се не са имали български роби.”
”Да се разгледа историята на Паисий като образец на партийната история, образец на прилагане на принципа на партийността в историографията”.
”Да се изясни кои са онези българи, срещу които е отправено гневното изобличение на Паисий ”О, неразумни и юроде!”....Паисий е казал тези думи за българската буржоазия, а не за трудещите се селяни, занаятчии и народна интелигенция.”
цитирай
13. raders - Всичко е много хубаво с тази трак...
25.05.2010 22:25
Всичко е много хубаво с тази тракийска насоченост, само се чудя къде ще ги денем тези Кубрат, Аспарух, Тервел, Крум и другите, за които е доказано, че идват от Азия на коне. И как се вписват те в тракийската концепция? И какво да правим с тоя език, който пък е доказано от славянски произход? Няма как да се отрече това, защото сравнението е елементарно. Нещо много объркана става работата. Някой има ли разумно обяснение?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lado
Категория: Изкуство
Прочетен: 2652676
Постинги: 65535
Коментари: 5893
Гласове: 20657
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930