Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.07.2010 19:33 - Писмо до Катана (явно отворено!)
Автор: lado Категория: Политика   
Прочетен: 2392 Коментари: 28 Гласове:
17

Последна промяна: 11.07.2010 19:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Катана, не за първи път виждам как откровено принципни постове се окепазяват от комунягите - не само тук - при теб, но и при Борето, че и при историка Спароток даже.
От принципни поблеми се преминава към личностни оценки, и започва едно мерене...не ти е работа..
"неграмотния неудачник Борко"
"ще пропуснеш часа за антибиотика."
"Все отбор откачалки и малоумници...."
Явно е, (е, за мене от 30 и повече години насам),че спор с тях не бива.
Те не искат, не могат и не знаят да чуват доводи, смях за тяхна сметка, факти и прочие. На тях непрекъснато им гърми интернационала в кухите тикви, резонира и това са единствените вълни, които можеш да засечеш на място, където нормалните хора имат мозъчни такива.
Гърми и "Аврора" в черепната им кухина ,та пушек им излиза от ушите, а канонадата я имат за мозъчна дейност.
Няма и от тези маймуни да произлязат човеци. Ще чакаме следващите мутации - а те ще дойдат в обозримото утре - като се облъчат с придружаващите АЕЦ "Белене" аварии. Само се надявам да направя и последните, останали в България, членове на семейството си чужди граждани, а тук да останат гордите червени синове, пръкнали се от греховната любов между куче и свиня, и да управляват ордите индобългари - измити ,сресани и социализирани (последното не е меродавно за комунистите).
Кого съветваш да избира!!? Комунистите имат избирателност на шевна машина - каквото им пуснеш през тракалачницата,тогова и ушиват. Че те как се оправдаваха за престъпленията си ? "Такова беше времето!"
Изроди са това, не хора...
Мани ги теа изчепляци, не им обръщай внимание, те заслужават остракизма си, и ще го заслужат - никой от подрастващите не ги бръсне за слива , не, ами и понятие за тях си нямат - по-гнусна смърт за една прогнила идеология, или не! - чудесна идеология, но проповядвана от хомуноиди(нова дума), няма...
И точно това ги боли все пак малкото останали "искрени комунисти" (ха, току що открих нов оксиморон!) - вождовете им се нагълтаха със недвижимости както патки с топли лайна, стадото се преименува  , а последните мотики на фалшивото равенство, братство ,свобода, копат в спомените си и се питат " къде сбърках, кого не наклепах както се полага, че сега съм извън всякакви бордове?"
Та и наш "икумонист" (обръках буквореда) - "Кога стана гувно , кога се гребна с лопатата" . А, бре, аланкоолу, а, бре ако си ванал деда си (Маркс) за брадата, за коя брада си га ванал? Я провери, че ше ти излезе име! Ако набарваш топки и ти аресва - дръж здраво!
Доволен от живота кумъниз не ще седне да се заиграва по форуми и блогове - гледа си или живота, или хотела, завода, нивите или каквото там е огребал. А тоз икумонист - сърби го яко дирникът! Самотен ще да е - чул съм,че бате Бойко като малко момченце си немал приятели, и бил толкова самотен,че ако не бил момче - нямало с какво да си играе. Та и нашио икумонист ще да е бил подобно самотно по некаква причина, дете ненаиграло се! Може да е бил толку грозен, че макя му като миничък да му е връзвала една пръжола на врато, та барем кучето да играе с него. Мъка...
Ма има лек и за него - преди манко у коментарете на една статиа прочето кво а написал един пустиняк и веднъга го пиша , що ми ареса много!
,,Сладолед се лиже за сладост,.й се лиже за младост, п.тка се лиже за страст а задник-за власт!" А са си избери кво те боли , ма ако питаш мене - не е явното продължение, а за власт си се размечтал. Те тава те боли - а власт или с кръв, или со паре , или со лизанье на дирници се дождрапва.
Начи - с кръв - отпада, оти че те утепат доде мигнеш, а и на мъжкар ми не приличаш!!
Со паре - или си скръндза, или ги немаш...- па не става!
Третио пат е и твойот, байно !
Айде ,със здраве, ма като седнеш да пишеш , да си умиеш ръцете - оти само ньих можеш изми, съвеста си - тцъ!
(речник за неграмотни комунисти - Гурме(фр) - сладокусник, чревоугодник. То, че има достъп до речници - има, но самочувствието , когато е напомпано с фалшиви ценности, позволява на приносителя му да подценява наличието им)
"специалис по ентусиазма" - имаш право, но само ако ако си шоп, или пустиняк
"Дважды Красно знаменной" -дважды Краснознамённой
"Зъб да те боли п...а да те сърби и комунизъм да те гори" - първият нецензурен израз в полемиката е употребен от икомуниста
"хората ги боли за тези глупости" - втори нецензурен, недоизказан израз
"рабфак за нежни души" - не, рабфака беше за нискочели високонеморални млади комунистчета-доносничета, неуспели да влязат като деца на АБПФК с бал 18 - с очите си го видях.
"надървен от сексуални помисли," - трети нецензурен израз, а досега никой от другите опоненти не е мъцнал нещо подобно, отворко ...
"плагияти с по сложен словоред " - плагиати е правилното..., тирето си го изпуснал без да искаш
"комунистически безродник и много, много на кадровите справки не обръщам внимание" - фактологическа грешка - кой ще ти повярва?
"Егалите, Фратерите" - Фратерните , но ти френските падежи ги бъркаш, само съветските ти се удават(русизъм)...
И после Борето бил неграмотен неудачник!
После Ладо бил принизил с речника си полемиката и изящния изказ на куманизите!
Изроди са това,ти казвам, Катана, и е така, ще знаеш!
Поздрави от мене!


Тагове:   писмо,   Отворено,


Гласувай:
18



1. анонимен - ами
11.07.2010 19:43
няма кво да се добави))))))
цитирай
2. lado - няма кво да се добави)))))) &q...
11.07.2010 19:48
alexalex написа:
няма кво да се добави))))))

"Може, може!" - казал песимистът, когато оптимистът рекъл :"По лошо не може да стане!"
цитирай
3. despinida - До там я докарахме,
11.07.2010 20:30
че мои познати, направили пари с труд и мозък, да си продават имотите на чужденци, за да ходят в Китай....е на това, му кажи Д-Ъ-Р-Ж-А-В-А....курва, безподобна...
цитирай
4. lado - че мои познати, направили пари с ...
11.07.2010 21:00
despinida написа:
че мои познати, направили пари с труд и мозък, да си продават имотите на чужденци, за да ходят в Китай....е на това, му кажи Д-Ъ-Р-Ж-А-В-А....курва, безподобна...

Моите хора са в съотношение 50:50 - петима сме още тук, другите ги тропосах навън, сега приготвям още един от нас това лято да стане чужд гражданин, продавам имотите - и дърпам синджира...
цитирай
5. pontis - lado, изцяло съм с тебе,
11.07.2010 22:09
отдавна.
цитирай
6. dolsineq - Не само, че съм с теб, ами ще си отм...
11.07.2010 22:47
Не само,че съм с теб, ами ще си отмъкна и писмото ти, Ладо. Боже, какви лафове изтърси? Всеки ден ще я чета... :)
цитирай
7. lado - Не само, че съм с теб, ами ще си отм...
11.07.2010 22:52
dolsineq написа:
Не само,че съм с теб, ами ще си отмъкна и писмото ти, Ладо. Боже, какви лафове изтърси? Всеки ден ще я чета... :)

Смях да пада:)))
цитирай
8. lado - Българският ядрен физик Георги ...
12.07.2010 00:16
Българският ядрен физик Георги Котев, със 17-годишна работа в АЕЦ „Козлодуй", започва безсрочна гладна стачка пред сградата на Европейската комисия в Брюксел.

В същото време негови поддръжници ще протестират за един час в София на пл. „Независимост" пред президенството.
Начало на двете прояви е утре в 12 ч. българско време.

Припомняме, преди две години Котев обвини ръководството на АЕЦ в корупционни схеми, при които 5 и 6 блок се зареждат не със свежо, а с рециклирано ядрено гориво.

Протестът на Китов по думите му е срещи 2-годишното криене на истината около разкритията му.

След станалите известни документални потвърждения за руския експеримент в България с непредвидими последици за ядрената безопасност - от Агенцията за ядрено регулиране, от Министерството на икономиката и енергетиката, от Европейската комисия и от Европейския парламент, не поискаха да се раздаде правосъдие над „Недосегаемите" в българската енергетика за доказаната корупция в особено големи размери, се казва още в писмото на Котев.

цитирай
9. vencivaleri1951 - za Lado
12.07.2010 00:58
Преди два дена виждайки на къде отива "говорилнята" предложих на Борис/не знаех, че е от Пловдив/ да отидем напротеста пред"коня" и след това да си кажем ви а ви/специално не използвам падежи/ приказката и да видим дали наистина толкова се мразиме, защото едно е да "стреляш от окопа", а друго е да гледаш опонента в очите.
Чул съм я тази приказка от баща ми комунягата кавалер на редкия орден "Сталина" както и кръст за храброст на НВ ІІстепен. /Беше по повод на отказът му да вземе душата на едно пиле което баба бе купила живо от пазара./Борис по понятни причини си замълча, а Катана отказа зарад зъбобол и каза, че пие антибиотик...От там и закачката на "Икономист" за антибиотика. Иначе ние комунетата си пием редовно антибиотици защото се знае/от кого ли се знае/ че ние сме потомствени сифилистици и от там идват вероятно ниската интелегентност и менталните ни отклонения. Толкова за антибиотиците. Колкото за надървения Тезей, то ние си го мразиме него априори защото е гътнал първото комуне Прокуст./ Нали се сещаш онзи където е имал едно креватче на което е подравнявал когото е хванел. Има и термин -Прокустово ложе.../ След това как Тезей няма да е сексуално надървен като подобно на Херакъл е трябвало да извърши н брой подвизи и да се върне при очакваща и любяща го жена/ Впоследното му е провървяло повече отколкото на Херакъл и дървенето си е струвало/ Смятам метафората за сексуалната възбуда на Тезей от една страна и гътването на Прокуст от друга за доста сполучлива в онзи им спор/на "Икономист" и Катана/ Впрочем аз съм недоразвито комуне и какво ли знам...мога ли да преценя. За това ми дойде нещо на ум/доколкото кумунетата могат да имат такъв...Хайде Ладо, без това гориш от желание да ни смачкаш интелектуално наистина да се видим, да ни натриеш носа, да докажеш нашата непригодност, да покажеш нискочелите ни физономии...Предлагам следното...С "Икономист" ще дойдем да кажем в любимата "Славянска беседа"на Катана , ще дойдете и вие с Катана. Има най различни тестове...про
цитирай
10. vencivaleri1951 - продължение на 9
12.07.2010 01:11
Има най различни тестове за това...на Менса, на други институти...Ще изберем и ще Ви предоставиме възможност да ни смачкате. Колко знаем ний...играли си самички като малки/пък и като големи/, влизали с 18 бал и с правилегии на АБПФК...Завършили Пуцове и рабфак-факултети в партийни школи, в селца и паланки... Позволете ни да се отъркаме до Вас елитарните...може да прихванем нещо и туко виж сме променили позициите си и послушно ще застанем там където ни е мястото т.с където ни посочите. Не се безпокойте, че ще платите сметката...Ние ще я платим колкото и притеснени да сме. За такова представяне в обществото и кредит ще теглиме. Чакаме Ви Ладо и Катана..Не ни отказвайте...
цитирай
11. lado - зАбрави, аз съм силов техник (ха...
12.07.2010 06:59
зАбрави, аз съм силов техник (хамалин) и не съм по итнелектуалните игрички.
Сметката комунистите са си плащали, ама на върба.
Единствената сметка, която комунист е плащал - то това е било индивидуално , след донос от друг комунист, и пред БКП - болшевики (т.с.) .
Както преди съм писал : "Най-големия душманин за комуниста е партията му"
Нямам претенции да съм умен, а чувствителен, с богата душевност.
Е, нали няма заплаха за физическа разправа в думите ти?
Да не излизам на дюшеци!?
Въри си Играй на двара, ма като другите не искат да си Играт с тебе, яз не сам виновен.
Какво, компания ли си немаш?
Айде пак останахте малцинство...Мъка. Иди при партийния - оплачи се ,че не ви разбират, наклепай съседа си и ще ти олекне!
цитирай
12. haralanov - Поздрави за отличния постинг!
12.07.2010 08:48
Аз няма какво повече да добавя!
цитирай
13. vencivaleri1951 - за Ладо
12.07.2010 10:32
Точно зарад това Ладо се обърнах към Вас. Понеже сте чувствителен и с богата душевност. От къде да видя аз /мелезът мужду куче и прасе/ светлината в тунела. Пращате ме при "партийния" / при мен партийната/Ладо, ама тя или приема летовници в хотелите си или готви постни манджи на съпруга си. Аз бях някога нещо като шеф/това сериозно/ на партийната си и ужким бяхме приятели. Дори съм "бил" плоча /при това два пъти/ на къщичката и в Драгалевци. Истината е, че и тя ми върна "надниците" като готви на барабите/ и те като Вас -силови техници/ когато правех моята. После стана една...не ти е приказка Ладо...Партийната стана антипартийна, не ще да си играе с мен...Вика :-Играя , ама първо "платежно" към фондацията...То и мъжът и на партийната се промени...Беше един тихичък, учтивичък...колко пъти съм го заварвал да чака кротко пред кабинета на мама , я за редакция, я за рецензия...А знаете ли за какво му бяха писаниците Ладо...подготвяше идващите след него и съпругата му млади комунета...Там/пред кабинета на мама/ съм виждал и един друг голям демократ и консерватор/ама много голям-огромен даже ...с очила/ дето все прави политически прогнози и съждения по медиите. Мислех към тях да се обърна Ладо за съвет, или просто да си поиграема, но единия като ме види го свива "язовеца", а другия преди година попаднахме на едно място заедно и едва не ме би...Гледал съм го подигравателно бил...А аз го гледах с умиление...Гледах , а душата ми плачеше Ладо. Как на едни Свише им е дадено да бъдат"подвижни" тоест да се променят демократично/и според случая/ а аз/ ..."туп как дерево"..."родился боабабом"/ не мръднах ни на ьота. Та виждаш ли отказа ми да си играем партийната без"платежно", не ще и Огнянчо-гледал съм го подигравателно/какво разбирам аз кучесвиня от подигравателно гледане.../ и ми остана едно нещо с което да си играя Ладо. Да ама едно време можех по цял ден да си играя "силови технико", а сега поиграеш малко па се умориш...За това реших умствено да се поразвия и се обърнах към Вас
цитирай
14. lado - Та пак да изкажа житейската си по...
12.07.2010 13:19
Та пак да изкажа житейската си позиция - личните достойнства или недостатъци играят малка роля в живота ни, ако не заемаме висши ръководни служби. Затова се дразня,( ама не много), когато това излиза на преден план в една полемика.
Не съм бил член на никаква партия дори за един ден.
Презирам партийното членство, и това го пренасям, без да искам , върху субектите с подобно.
Единствената политическа платформа, която одобрявам , е тази на анархопримитивизма.
Не искам да доказвам личното си превъзходство над никого, освен когато ме предизвикат несправедливо. Освен това далеч не смятам,че съм най-умният, красивият,якият.
Ти си "икономист"- ът. Словоредът, руският, правописните, стиловите и граматичните грешки са идентични и при двата ника. И си правя изводи.
"Йота" - не "ЬОТА" и так далее...
цитирай
15. boristodorov56 - Боже, кви баталии!
12.07.2010 14:19
За сетен път се убеждавам, че егоцентризма на венцито-валери и епигонът му
са ненадминати, но влизайки в постановките им се озоваваш в задушаваща прегръдка,
която е по-страшна от изправяне пред стена -
мечтата за всеки ортодоксален кумъниз!
Те сами си втълпяват някаква изключинелна аристократичност на ума,
но просто, Приятели - са склерозирали схоластици, които не могат да надскочат знанията си добити по време на партийните учебни години, маскирайки ги с лустро от Сорбонтата или Москва(декларирали верноподанничество и идолопоклонност на антихристката им религия и петолъчното им войнство).
Толкоз - нито е сложно,
нито е непонятно,
още по-малко неизвестно.

Те искат надприказване,
но за волната им еклектичност се искат здрави нерви
или първичен инстинкт!

Ироничните икономисти са всъщност неекономични иронисти.


Морал и съвест - е дефицита на нашите кумънизи -
и го разбират отлично. Всеки в сърцето си, въпреки придобитите рефлекси - те знаят, че не са прави и това е като разяждащ ума им тумор.
Затова търсят реванш другаде.
Затова парадират с Сорбони и Ломоноски и АОНСА.
Затова навират в носа "баварци" с много коне.
Убеждават се, че ни превъзхождат - преди да са се скапали от омраза.

Но безморалното съществуване извън Бог ги е превърнало в кучета(по Платонов, който не обичат да цитират), а липсата на съвест ги е превърнала в автокастрати и
дегенерати(червенгурчета, неразбрали защо няма да изтрее слънцето на комунизма).


Бог да им е на помощ!


PS. - Не познавам лично хората -
затова нека не приемат лично поздравите ми.
Просто бизнес.
Те са за ролята, която играят в скеча
и като опит за критика на неумелото фобулиране.
цитирай
16. mikino - Аз няма какво повече да добавя! С ...
12.07.2010 15:07
haralanov написа:
Аз няма какво повече да добавя!

С теб сме! Писмото ти е чудесно!
цитирай
17. vencivaleri1951 - за Ладо
12.07.2010 15:22
Не съм "Икономист" Он москвич, а я питерскийй...:) Казах ти един път ...не съм лингвист и след като разбирашкакво съм искал да кажа- доволен съм...С Катана се познаваме, имаме си телефоните, скайпа и се бъзикаме отдавна...Той мисля, че се познава и с "Икономист" поне с такова впечатление съм останал. Значи Йота като Йода...наистина не знаех. Мисля, че ти обясних един път за пропуските в образованието си образование /Гимназията смених три училища и една страна. Български и литература съм учил самостоютелно и съмсе явявал на приравнителен/и не е коректно да ми го напомняш непрекъснато. Ако искаш да си пишеш единствено с единомишленици просто кажи,нямаш проблем, но подозрителните хора обикновено стават такива или защото в дома им няма доверие или защото самите те не са коректни към останалите.
цитирай
18. lado - Не съм "Икономист" Он ...
12.07.2010 15:34
vencivaleri1951 написа:
Не съм "Икономист" Он москвич, а я питерскийй...:) Казах ти един път ...не съм лингвист и след като разбирашкакво съм искал да кажа- доволен съм...С Катана се познаваме, имаме си телефоните, скайпа и се бъзикаме отдавна...Той мисля, че се познава и с "Икономист" поне с такова впечатление съм останал. Значи Йота като Йода...наистина не знаех. Мисля, че ти обясних един път за пропуските в образованието си образование /Гимназията смених три училища и една страна. Български и литература съм учил самостоютелно и съмсе явявал на приравнителен/и не е коректно да ми го напомняш непрекъснато. Ако искаш да си пишеш единствено с единомишленици просто кажи,нямаш проблем, но подозрителните хора обикновено стават такива или защото в дома им няма доверие или защото самите те не са коректни към останалите.

Поех задължение, а аз си изпълнявам задълженията.
Презирам до дъното на безсмъртната си душа партийно обвързаните .
Разговарям с такива, само ако видя шанс за спасение на техните души....или по бизнес (което си е задължение)
Относно еднаквостта - ето как системата ви е направила по калъп, и сте трудноразличими - което трябва да предизвика тревога в съзнанието ви. Как нещо извън вас е отнело идентичността на личността - и тя престава да бъде такава...
цитирай
19. lado - Аз няма какво повече да добавя! С ...
12.07.2010 15:46
mikino написа:
haralanov написа:
Аз няма какво повече да добавя!

С теб сме! Писмото ти е чудесно!

Как не, в блога на Катана има подозрение ,че съм го писал цял следобед и съм зарязал семейните си задължения.
Благодаря!
цитирай
20. vencivaleri1951 - за Борис56
12.07.2010 15:49
Защо ми е Платонов когато има Платон ?:)))
Колкото до "бавареца" не е мой и е резултат на реститутски книжа ...Мисля, че съм ти казал , че си имам рода за всяко време:)))) Мисля, че категорично изразих неодобрението си че "баварци" и маркови "Че"та в едно викат- Много сме, силни сме на Бузлуджа... Нито сме много, нито сме силни, нито сме заедно. Вие също не сте...Тогава кой според теб е силен? Ще ти кажа-Те са силни. Докато Ние и Вие се мразиме, не си говориме и се чудиме как да си кажем нещо обидно ще са силни Те. Ще си въртят заменки, ще си продават гаражи , банки...ще се награждават с титли, вимпели и ордени и ще...ще продължават да ни смразват. Това е АОНСУ, не моето и на "Икономист" Защото ти схващаш много добре хватката на АОНСУ/събирателно нека да е/ и службите, само , че не различаваш кой кой е...Бъркаш откровенноста, споделянето с егоцентризъм...Боре я си прочети написаното...Говориш за егоцентризъм в мен, за епигон а пишеш натруфено като френска дантела...Така ли си говориш въобще...почти мерена реч:))))
цитирай
21. vencivaleri1951 - за Ладо
12.07.2010 16:12
Мисля, че наистина има душа за спасение...Една душа пишешта убедително и лежерно, но скована от педантичност и с червен молив в ръка. Една душа влюбена в себе си и по точно в своята изключителност. Глупаво ...всяка душа е изключителна и неповторима, па макар грешейки в граматика и словоред...Борис е специалист по Господ тук в блога...Попитай го за горделивите души и какво ставас тях...Впрочем да се върнем на индентничността...Мисля че ти предложих да се срещнем ...Икономист, Катана , ти и аз....Как да стане ако сме едно и също лице с "Икономист" , освен ако не подозираш в мен и ментални проблеми?
цитирай
22. boristodorov56 - 20. vencivaleri1951
12.07.2010 16:30
Видно е от Джумаята кой кой е -
без да съм чел Григор Лилов,
пък и той беше тук кореспондент на "Раб. дело" от Пловдив преди преврата,
за да може докрай да му се верува.

Ти в кои "ние" си?

Ти в кои "вие" си?

През последните 20 години се редуват I с VI Управление на ДС.

Аз не съм от тях, разбираемо - иначе бихме се знаели.



Майна, или се бъркаш нищо или мен искаш да моташ с густо.



Знам и каруцарския сленг.
цитирай
23. lado - Мисля, че наистина има душа за сп...
12.07.2010 17:01
vencivaleri1951 написа:
Мисля, че наистина има душа за спасение...Една душа пишешта убедително и лежерно, но скована от педантичност и с червен молив в ръка. Една душа влюбена в себе си и по точно в своята изключителност. Глупаво ...всяка душа е изключителна и неповторима, па макар грешейки в граматика и словоред...Борис е специалист по Господ тук в блога...Попитай го за горделивите души и какво ставас тях...Впрочем да се върнем на индентничността...Мисля че ти предложих да се срещнем ...Икономист, Катана , ти и аз....Как да стане ако сме едно и също лице с "Икономист" , освен ако не подозираш в мен и ментални проблеми?

Относно еднаквостта - ето как системата ви е направила по калъп, и сте трудноразличими - което трябва да предизвика тревога в съзнанието ви. Как нещо извън вас е отнело идентичността на личността - и тя престава да бъде такава...(повтарям го, явно си го пропуснал)
Абе аз ви пиша по поето задължение, то взе да ми харесва да докарвам червена бясна пяна на физиономията на "хикомуниста" , та чак да се срещаме. Я там да си оправите членския внос, виж там какво са ви спуснали като задължения - и не се разконцентрирайте - ще ви земат партбилета, и ще отидете при плебса.
Та окъде да съм сигурен при една среща двамата срещу мен кой кой е? Да не би да си менкаме документите? Стига дивотии, много моля ви мадам, така се пее в една песен...
цитирай
24. vencivaleri1951 - за Борис56
12.07.2010 20:15
Добре, че не ме питаш кои са те. За Вие и Ние някак си ще се разберем. Не ме карай, да се съмнявам в интелегентноста ти,но би трябвало да знаеш, че децата на военните трудно отиват в управленията. На Висшите военни-никога! Най малкото защото старта си го имат и без да се правят на маймуни и без да си цапат ръцета. Както виждаш огкровен съм . Виж, ако искаш да продължим да си говорим заповядай при мен или ме покани при теб, а то при Владо се оказва, че ми прави услуга по задължение. На партия длъжен, на него длъжен...много ще ми стане.
цитирай
25. boristodorov56 - 24. vencivaleri1951
12.07.2010 22:41
Откровено лъжеш.
Приключваме.
цитирай
26. анонимен - Чак сега виждам това писмо. Извинявайте!
16.07.2010 17:31
Искам да отбележа две основни разлики между некомунистите /антикомунистите, в случая/ и комунистите.
Първата разлика. Човечността. Е, другари... не я виждам при вас. Няма как едно избиване да се оправдава с друго избиване. Един геноцид да упрекваш, а друг да оправдаваш. Значи... Ако геноцида е проведен от който и да е, от Аспарух до наши дни, значи е лош геноцид и хайде да ги избием, че мама им монархофашистка..... Глави ми търкаляхте, Хитлер, Цанков, олевяване, обедняване.. Все достатъчна причина да се възползваш от системата. Геноцидът проведен от комунистите е " Добър геноцид". Правилен, класов... Проведен срещу собствения народ. Преди време ви казах. Аз не бих живял в твоето жилище, ако ти е отнето, като "враг на народа".Докато червената паплач нямаше нищо против. Нали е на "класовия враг?
Втората разлика. Абсолютно пренебрегване на категориите чест, морал, достойнство, принципи. При едната система ползвахте благата, но и при другата не ги изоставихте. Е, кое ви е в излишък? Привилегиите като АБПФК и партийни членове или реституцията? Както се казва, седнахте и на двете столчета. По точно, преместихте се от единия край на софрата, та на другия. Но не станахте. На мен ми е безкрайно смешно, да чета словоблудствата на бившите комунисти, по настоящем социалисти по темата. Особено ми е забавна спонтанната амнезия, която ви порази. Направи ми впечатление една фраза на... не помня кой точно, Или Венци или Икономиста. Публикувал съм данни за "никому неизвестни интелектуалци". Неизвестни за вас, защото се опитахте да унищожите спомена за тях. Както и тях самите. Е, не става. Трябваха ви още 50 години, ама ви се срути системата. Останаха живи свидетели.
И така.. аз непрекъснато задавах въпроси, но никой не пожела да ми отговори. Но се извадиха главите от хладилника. Виж, Венци и Икономисте. По спомени на очевидци, т.н. "Съпротивително движение" е проявявало небивали жестокости. Прибавям и кражбите, които са били нещо неприемливо за тогавашното общество.
цитирай
27. анонимен - Чак сега виждам това писмо. Извинявайте! Продължение
16.07.2010 17:55
Да ви припомня и двата закона, по които са били преследвани и съдени т.н. впоследствие АБПФК. Закон за борба с разбойничеството и Закон за защита на държавата. И пак не са били прилагани с цялата си тежест.
Да се върна към тезата си. В постовете си "Икономиката, глупако", поясних някои мои виждания за генезиса на сегашното ни състояние. Получих упреци, подигравки и .... несметно количество доказателства, включително и примери с гастарбайтери от съседни нам страни, колко страхотна е била системата. Същата, която фалира, апропо. Само че, Венци, това се казва "умишлен фалит" и ако го направиш в белия свят, ще патиш много. Защото фалирахте държавата във ваша полза. Еднолично ваша полза. Всъщност, червените гении на икономиката успяха да докарат до това състояние страната ни четири пъти. Колкото и да се гордеете с "гениите си по икономика", това е факт, отгладуван от всички не. Е, от повечето от нас. Извинявай, Венци, но майка ти е трябвало да "къса" на изпити, посочените от тебе хора. А те да ми говориш, колко са били знаещи. Ами, видяхме им знанията приложени в практиката. Аз обичам една древна приказка: "Тук е Родос, тука скачай". И да вметна нещо. Прехвалените от вас Служби за сигурност. Как пък не арестуваха един съветски шпионин. А, нямало било... Ако е нямало, значи вие сте били агенти на СССР. Прехвалената ви армия. 100 % вярна на Партия и СССР, но не и на България. Царската войска се би срещу германците, нали? Вашата ... и до сега се тръшка за Червената армия. Унищожихте генерации офицери. Унищожихте традициите във войската и ги заместихте със сляпо подчинение на СССР. Никога, ама никога от средите на вашето /комунистическо офицерство не би се родил един ген. Колев. Защо ли? Защото винаги ще получавата съветския /руски/ еквивалент на тези думи: "Алооу, ние ви докарахме на власт, ние ви крепихме, длъжници сте ни."Това е накратко. А се сърдите, че не ви обичаме.Е, няма за какво. Все някога ще разберете, че род и традиция значат нещо. И че чистата съвест е нещо полезно. Способства за спокоен сън. Винаги съм се питал, дали не ви яде съвестта за извършеното? Съдейки по прочетеното, явно не.
цитирай
28. tit - "Все някога ще разберете, че ...
16.07.2010 21:13
"Все някога ще разберете, че род и традиция значат нещо. И че чистата съвест е нещо полезно!"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Те са генетично лишени от съвест - няма да разберат!!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lado
Категория: Изкуство
Прочетен: 2642204
Постинги: 65535
Коментари: 5893
Гласове: 20657
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031