Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2010 18:53 - България се фмириса, можеби заштото умре...
Автор: lado Категория: Политика   
Прочетен: 350 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 27.08.2010 20:32


Не съвсем, още рита, пуска газове, гърчи се , но краят е ясен...

"Погледни какво си написал, бе, илитерат!" - би трябвало да изреве грамотният читател. И ще изреве, и с право! 
Както е изревал проф.д-р П.Иванов, преглеждайки прословутите нови документи, производство на "Сименс" и ГЕРБ като продължители на процесите , наченати от триглавата ламя.  
"В българските документи за самоличност има 17 правописни и пунктуационни грешки" - съобщава ни социалният психолог проф. д-р Петър Иванов.
"Няма друга държава с такива грешни документи”, твърди професорът.

Да кажем, че от правописна или пунктуационна грешка не се умира, но да си имаме едно на ум, когато стане дума за диагнози в медицината - там грешката може и да е фатална.
 Но какво да кажем за продължаващото тровене на населението с продукти с изтекъл срок, със заместители, оцветители и стабилизатори?
Фирмите, замесени в скандала с месните изрезки, признаха, че имат стока с изтекъл срок, но тя не е попадала в търговската мрежа.
Вие вярвате ли им?
Аз - не!

Естествения ход на нещата е,че след консумация,следва дефекация.
Върху 10 дка в природен парк Странджа - до 300-метровата граничната зона с Турция, се изсипват огромни количества биомаса, която според жителите на Малко Търново, е основно от човешки фекалии.
И нещата засмърдяха....

И в морално отношение също!

Трима служители на Министерство на земеделието и преподавател са арестувани по време на сексоргия с непълнолетни деца във Велинград.
Извършителите Васил Ковачев, Николай Петров и Андон Тошев са служители на Националната служба за съвети в земеделието, Медицинския университет в София и Института за защита на растенията, а 29-годишната жена Мария Стоянова е докторант в същия институт.


 Мъж с тегло 200 кг почина в дома си на централната варненска улица "Велико Христов", след като лекарите не успяха да го транспортират до болница.
А някъде по света имат пациенти с тегло от 300, 400 кг.....и не умират , защото не могат да ги транспортират, а от усложненията, неизбежни при такива състояния...

Но България си мирише отдавна,  като риба - защото най-много смърди откъм главата! 
 Прословутия апартамент за президента (оказва се, че са два мезонета, а не един), за който Първанов отрече.

 Георги Първанов, като лидер на БСП, е против членството в НАТО, и подкрепя Сърбия срещу Европа и Запада, като дори подписва писмо в подкрепа на Милошевич. През пролетта на 1999 г. в София пристига пратеник на европейските социалисти – германският социалдемократ Гернот Ерлер. В кабинета на тогавашния президент Петър Стоянов Ерлер обвинява Първанов, че ръководи единствената социалистическа партия в Европа, която е срещу действията на Запада в бивша Югославия. Ерлер е толкова ядосан, че президентът Стоянов се опитва да защити Първанов, като казва на госта на немски, че такава маневра на БСП е тежка задача. Но Първанов променя позицията си за НАТО и убеждава съпартийците си, че е необходима солидарност със западните партньори. Скрива обаче факта, че има заплаха фондация “Фридрих Еберт”, на която Ерлер е председател, да спре субсидиите за БСП.

 На посещение в Москва в началото на 2009 г. Първанов оказва натиск на домакините да се отнеме бизнеса на “Овъргаз” в България, като страната работи директно, без посредник с “Газпром” (“Овъргаз” е фирма на “Газпром”, със съдружник и шеф Сашо Дончев, който е и издател на в. “Сега”). В неофициален разговор Първанов казва – “Няма да позволя един вестник да подрива устоите на държавата”, разгневен от публикации в “Сега”, които го засягат. Негов съветник отсякъл по време на срещите в Москва: “Закрихме в. “Сега”.” Руснаците уж се съгласяват, но не отстъпват от посредническата си фирма “Овъргаз”, а Сашо Дончев не се отказва да издава в. “Сега”. Само вестникът малко смекчава тона в следващите месеци.
 image

През 2008 г. се появяват публикации за любовна афера на Първанов с певицата Мариана Попова, които започват от в. “Уикенд” и се разпространяват в различни вестници. Посредници предлагат на в. “Уикенд” и др. вестници пари чрез рекламни договори, за да бъдат спрени публикациите. При самата певица се явяват 5 агенти на ДАНС и в уж културен разговор я убеждават да започне да дава интервюта, в които да отрече връзка с Първанов. Първото интервю е във в. “Труд” със заглавие “Не съм българската Мерилин Монро”, в което не й задават нито веднъж директен въпрос имала ли е връзка с Първанов.
  Примери за обслужваща журналистика към Първанов и манипулации в негова подкрепа.
Подробно е разказано уволнението на Иво Инджев от бТВ (по-точно как той напуска под политически натиск) и как Първанов го обслужват по случая журналистки като Венелина Гочева, Йовка Димитрова, Диана Кънчева (“24 часа”) и Валерия Велева (в. “Труд”).
Примерите как медиите обслужват Първанов   са много.
Единствената телевизия, която кани Инджев след излизането на книгата му с разкрития против Първанов,  е Нова ТВ - предаването “Станция Нова”. В него Инджев говори за случая с Мариана Попова и ДАНС, а тя влиза като следващ гост в студиото. Водещите й задават веднага въпрос във връзка с казаното от Инджев. Тя, вместо да се възмути от “клеветите” на Инджев, казва кратко “Не коментирам”, което звучи като потвърждение за изнесеното от журналиста.

 Писмо по електронната поща до бТВ и други медии съобщава, че в бизнесцентъра на бизнесмена Петър Манджуков (издател на в. “Дума” и награден от Първанов с орден “Стара планина”) на бул. “България”, част от който е жилищен блок, един мезонет е на президента Първанов. Иво Инджев задава като въпрос това в предаването си “В десетката” на гостите си преди президентските избори. Този въпрос става повод Инджев да бъде изгонен от бТВ. Обвиняват го, че нарушил принципите на журналистиката, но по-късно в годишния доклад на Държавния департамент на САЩ случаят с Инджев е даден като пример за уволнение под политически натиск.
  Става дума не за един, а за два апартамента мезонети на бул. “Гоце Делчев” 53Е, вх. Б (Инджев иронизира съвпадението с псевдонима Гоце на 53-годишния Първанов). По нотариален акт те се водят на името на Владимир Рангелов Лазов, на когото са продадени от директора на фирмата собственик на блока Ивайло Петров Манждуков (син на Петър Манджуков).
Кой е Лазов? Инджев доказва в книгата си, че е близък с Първанов. През 2006 г. пред новопостроения блок дежури полицейска кола. Лазов е перничанин, от приближените на Първанов бизнесмени. Шеф е на строителна фирма. Фирмата му е ремонтирала срещу 800 хил. лв. родилен дом в родното село на президента Първанов, за да стане старчески дом. Домът е на 2 етажа и е малко по-голям от апартамент, цената излиза 3000 лв. на кв. метър и предизвиква публикации в някои вестници. Фирмата на Лазов е ремонтирала и много други сгради, включително административни в София, като за 5 години до 2009 г. печели обществени поръчки за общо 28 млн. лв. Лазов е дарител на Българската Коледа под егидата на президента. Първанов е бил на рождения му ден през 2005 г., на сватбата на сина му през 2010 г., засичани са заедно и на други публични места, едно от които е в студиото на “Шоуто на Слави”, когато седи до Георги Първанов в публиката, а съпругата на президента Зорка е гост на шоуто.
  Зорка Първанова е забелязвана да посещава апартаментите. Те и досега се водят на Лазов, но необичайно - стоят празни.
През 1996 г. пред многолюдна компания в с. Велиново, Трънско, Първанов получава подарък „Фолксваген голф 2”, модел 1988 г. от бившия митничар Венцислав Деянов, който е негов приятел. Пернишка класика. През 1999 г. голфът е прехвърлен като собственост на Зорка Първанова. Пише го в декларациите за имотно състояние на Първанов. Деянов е бил подсъден години наред, делото не стига доникъде. Жена му (с която живее на семейни начала) работи и досега в администрацията на президента.

image
 

На 50-годишнината на бившия шеф на митниците Евгений Узунов присъстват президентът Първанов и легендарният герой на медиите Младен Михалев–Маджо, сочен кано нарко и мафиотски бос. За това свидетелства в интервю Красимир Премянов, бивш шеф на парламентарната група на БСП, който също е бил там. Във всяка нормална страна такъв факт няма да остане без коментар и със сигурност ще доведе до обществен скандал с непредвидими последици. Но след интервюто, в което Премянов разкрива този факт, следва мълчание. На въпросния рожден ден са присъствали и Станка Шопова  и Николай Камов (и двамата бивши секретари на ЦК на комсомола, а Камов и депутат в последните години). Нито една медия не проявява интерес към присъствието на такива лица на едно място, никой не разпитва присъстващите или не пуска коментари по темата, пише Инджев.
Още факти.
Синовете на Първанов и неговата секретарка, дъщеря на покойния функционер на БСП Николай Добрев, са съдружници с равни дялове във фирма, която купила магазин на стойност 120 000 лв.
След като в. “168 часа” разкрива, че една от пушките на Първанов, на снимки на президентския сайт, струва над 50 000 лв., въпросните и други снимки са свалени от сайта. По снимки се разбира, че има и друга пушка, още по-скъпа от първата.
В книгата има примери за съмнителни връзки на президента и обкръжението му. Например - строителният бизнесмен Иван Митовски, по когото е стреляно с 4 куршума на 30.12.2009 г., е бил съдружник на Красимир Стоянов, главен секретар на президента. Костадин Паскалев, кмета на Благоевград и Първан Дрангов, бивш кмет на Дупница от БСП, казват, че има връзка между президентския съветник Илчо Дамянов и братя Галеви. И т. н.
Подробно е описана политиката на президента в защита на руските енергийни проекти в България, които Първанов нарече “Голям шлем” при посещението на Путин в България, а руският вестник “Комерсант” писа: “Голям член за България” (виж тук).

 Странно е обаче мълчанието на ГЕРБ. Президентът им е поднесен на тепсия. А те, които искаха главата на Първанов, също мълчат.
 



Тагове:   българия,   можеби,


Гласувай:
4



1. haralanov - Здравей,Владо!
27.08.2010 19:49
Въпреки,че през зимата е студено и миризмите не се усещат така както през лятото,все си мисля,че идващата зима ще е смръдлива.Взех да се плаша от едно твое обещание.Че ако ни се размине подобна на Виденовата зима ще ме черпиш.Мезета,вина ,,булките отделно,,...Изправяш ме пред патов избор.Ясно е,че за нищо на света не искам повторение на началото на 1997г.Ясно е,че от чужди булки жена ми ще ме изгони от къщи..:))))
цитирай
2. lado - Въпреки, че през зимата е студено и ...
27.08.2010 19:52
haralanov написа:
Въпреки,че през зимата е студено и миризмите не се усещат така както през лятото,все си мисля,че идващата зима ще е смръдлива.Взех да се плаша от едно твое обещание.Че ако ни се размине подобна на Виденовата зима ще ме черпиш.Мезета,вина ,,булките отделно,,...Изправяш ме пред патов избор.Ясно е,че за нищо на света не искам повторение на началото на 1997г.Ясно е,че от чужди булки жена ми ще ме изгони от къщи..:))))

Ха , звучиш ми оптимистично! И даже приповдигнато!
А това е добре, както би казал Боби Турбото в подобен момент!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lado
Категория: Изкуство
Прочетен: 2648251
Постинги: 65535
Коментари: 5893
Гласове: 20657
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930