Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2010 16:37 - Истината за инцидента с кортежа на президента Първанов
Автор: lado Категория: Политика   
Прочетен: 17051 Коментари: 17 Гласове:
29

Последна промяна: 26.09.2010 23:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image


"24 часа": Нямало инцидент с кортеж на Първанов

"Труд": Замесиха президентския кортеж в пътен инцидент

"Стандарт": Кортежът на президента замесен в катастрофа

Vesti.bg: Президентският кортеж обвинен за катастрофа

Дневник: Кортежът на президента беше обвинен за причиняване на катастрофа

Mediapool.bg: НСО отрича пътен инцидент с кортежа на президента 

dnes.dir.bg: Кортежът на президента предизвика катастрофа

Агенция "Фокус": НСО и ОД МВР Ловеч отрекоха за катастрофа с президентския кортеж

БНР се осмели да предаде: "Три коли от президентския кортеж са предизвикали катастрофа край ловешкото село Малиново. Това твърдят двама мъже, които специално потърсиха медиите, за да им съобщят, че са станали свидетели на инцидента (БНР пусна запис от единия, който съобщи трите си имена, възрастта си и разказа за случилото се - как коли на кортежа са навлезли в насрещното движение... Бел.р.). Автомобилите навлезли в насрещното движение и засекли бус. Свидетелите са дали писмени показания в полицейското управление.

Според предоставената по-късно на журналистите официална информация, президентският кортеж не е бил причина за пътно-транспортно произшествие и не е участвал в такова. Случаят се разследва от ловешката полиция.

Говорителката на Областната дирекция на МВР Габриела Тодорова потвърди, че е имало пътно транспортно произшествие с кола от президентския кортеж край село Малиново по главния път София-Варна.

По-късно началникът на областната дирекция на МВР в Ловеч главен комисар Георги Иванов заяви, че президентският кортеж няма отношение към пътния инцидент край Малиново.

От президентството също отрекоха техни автомобили да са участвали в инцидента на път за тържествата в Севлиево.

Директорът на Националната служба "Охрана" Димитър Димитров посочи, че автомобили на службата не са участвали в пътно-транспортното произшествие в този район.

На въпрос на репортер на БНР дали може да потвърди, че автомобили на НСО са участвали в инцидента, Димитров отговори:

"Не. Не мога да потвърдя, защото не са участвали, няма автомобили на НСО, които са участвали в такъв инцидент. Това, което знам от моите служители, с които се свързах, и от регионалната дирекция в Ловеч е, че автомобилите, които са се движили срещу кортежа са намалили, а един от автомобилите, не е намалил и се е ударил в друг автомобил. Кортежът категорично не е участвал в пътно-транспортното произшествие."

Димитров подчерта, че автомобилите от кортежа не са се движили с превишена скорост, а са карали в рамките на позволеното.

Междувременно стана ясно, че 54-годишен мъж от Габрово е потърсил медицинска помощ в спешното отделение на габровската болница. Той обяснил, че е пострадал при инцидент на пътя, при преминаване на президентския кортеж. Мъжът бил с повърхностна травма на гръдния кош, прегледан е и след като не са установени други по-сериозни наранявания е освободен - каза шефът на отделението д-р Светлин Бондоков. Мъжът пожелал името му да не се съобщава".

Има или няма случка, как мислите?

 “Ако бусът, който се стовари върху колата ми, бе паднал малко по-назад, днес нямаше да мога да се чуя с вас. ”

 

Така започва разговора по телефона Румен Атанасов от София. Именно той е шофьорът на злополучната тойота, върху която в петък сутринта се стовари бус на пътя до Севлиево. Инцидентът бе отразен във всички медии, тъй като се заговори, че причината за катастрофата е кортеж на президента, движещ се в насрещното платно. По-късно това бе отречено от президентството. (Виж позицията от вчера на НСО в карето - долу)

Гласът на Атанасов е развълнуван. Признава, че непрекъснато връща кадрите и все по-ясно осъзнава какво е можело да се случи.

“Движехме се по пътя от Варна към София в петък беше около 9,45- 9,47 часа, продължава шофьорът. Пътувал в личната си тойота с двама свои колеги и още един човек. “След спускането от Севлиево има две бензиностанции на “Петрол”. На лек завой в далечината забелязах кортеж, който се движи срещу мен”, казва Атанасов. Приближавайки, едната кола, пилотната се движеше в насрещното. Така блокираха ТИР-а, който беше две коли пред нас. Автомобилите започнаха да спират, аз също спрях. Бяхме почти в покой, когато кортежът мина отляво, и в следващия момент виждам как един бус прелита вдясно от мен и, късайки мантинелата се завърта и пада със задницата върху колата ни. За щастие се стовари върху предната част и затова сме живи. Сега, като си мисля, ако ни беше похлупил този бус...

Кортежът продължи. После дойдоха от КАТ, защото движението в нашата лента бе спряно. "Аз бях афектиран, питах полицая кои са тези безумци, които карат така безотговорно”, казва Атанасов. Полицаят каза, че и на него не дават отчет. “Потърпевш съм в пътно произшествие, но нямам никаква вина. На шофьора на буса - един обикновен човек от Габрово, казва се Светослав Вълков, му написаха акт за несъобразена с пътните условия скорост. А след това човекът отиде към болницата в Габрово, имал натъртване на гърдите. Тръгвате да избегнете катастрофа, а после акт. Целта е някой да бъде изкаран виновен. За мен основният виновник са тези, които са предизвикали катастрофата, категоричен е Атанасов. Според него в протокола за произшествието било записано, че автомобилен кортеж е навлязъл в насрещната лента. А тя е двойна, непрекъсната!

“Разказвам подробно, защото искам това да е последният инцидент с кортежи на властта, иначе това ще се повтаря", казва Румен. И може нещата да са непоправими.

“Най - обидното е, че се твърди: Това не се е случило", казва собственикът на тойотата. Свалям шапка за куража на човека, съобщил за катастрофата в Севлиево. Той се е движил след кортежа и е станал свидетел на всичко.




Гласувай:
32



1. boristodorov56 - Малолетната проститутка с трипера ...
25.09.2010 16:43
Малолетната проститутка с трипера ще я срещне на околовръстният!
цитирай
2. karambol5 - :))))))))))))))))))))))))))...
25.09.2010 16:58
:)))))))))))))))))))))))))))))))))
Ама тя и малолетна ли била :))))))))))))))
цитирай
3. lado - Малолетната проститутка с трипера ...
25.09.2010 18:38
boristodorov56 написа:
Малолетната проститутка с трипера ще я срещне на околовръстният!

Не бе, Борисе, Марианчето Попова е това и се забавлява да върти волана на колата на президента, когато не върти нещо друго :)))))))))))
цитирай
4. lado - :))))))))))))))))))))))))))...
25.09.2010 18:39
karambol5 написа:
:)))))))))))))))))))))))))))))))))
Ама тя и малолетна ли била :))))))))))))))

Певачицата не е малолетна! :)))))))))
цитирай
5. haralanov - Гоце е невинен като херувимче
25.09.2010 20:22
Свидетели едно казват а Гоце бандита го увърта и все невинен се изкарва!
цитирай
6. 444 - На тази възраст
25.09.2010 22:35
...като първановата се става за смех...и да се забавлява не може...
цитирай
7. tit - :)))))
25.09.2010 22:37
Е, не е истина!!!:)
Вярвайте на ушите си и радиУтоЧката!
Все пак вината е на НСО...вероятно.:((
цитирай
8. magmarieta - hi
26.09.2010 09:31
vesela interepretacia...
цитирай
9. bigbrother2 - Шегата настрана. Адски долна по...
26.09.2010 13:03
Шегата настрана. Адски долна постъпка. Президент на народа! Вместо да окажат помощ, те ни чули ни видели!
цитирай
10. dreik66 - Тях закон не ги лови. . . виждал съм ги ...
26.09.2010 16:55
Тях закон не ги лови...виждал съм ги по пътищата...нагли от всякъде..
цитирай
11. giorgiocbr - Евала за снимката
30.09.2010 14:39
:-)))))))))))))))))
цитирай
12. alex3 - Снимката си я бива, браво!
01.10.2010 14:22
Нагли са, защото ги търпим и отглеждаме вече 20 години - едни и същи! Направихме ги заможни, богати, а вече и милионери! Затова се чувстват недосегаеми и нямат капка благодарност, защото не сме ги накарали да го почувстват като задължение!
цитирай
13. genadi2000 - Гавазите на Гоце...
02.10.2010 23:08
...същите лъжливи пундьовци като господаря си...
цитирай
14. jagger - lado
10.10.2010 09:01
Видях, че говориш за цензура. Къде е тя, след като всеки плюе по премиера и се пускат какви не лъжи за да го злепоставят? Според мен в медиите няма дори елементарен ред, какво остава за цензура. Колкото хвалят Борисов, толкова го и плюят. Не съм забелязал едното да е повече.
цитирай
15. lado - Видях, че говориш за цензура. Къде е ...
10.10.2010 12:45
jagger написа:
Видях, че говориш за цензура. Къде е тя, след като всеки плюе по премиера и се пускат какви не лъжи за да го злепоставят? Според мен в медиите няма дори елементарен ред, какво остава за цензура. Колкото хвалят Борисов, толкова го и плюят. Не съм забелязал едното да е повече.

В централните медии? Ако носиш очила, със сигурност са ти ги дали от ГЕРБ.
Ние в блоговете ако ще да се на...м от напъни да го оплюем, все тая....Капка в морето. За цензура може да се говори само в националните медии-в частните не може. Няма правно основание. Констатацията за медийния комфорт на ББ не е моя, но я споделям.
цитирай
16. starwoman - Не видях някъде да си написал на коя ...
10.10.2010 13:31
Не видях някъде да си написал на коя партия си привърженик. Може и да съм пропуснала, де. Ще ми кажеш ли?
цитирай
17. lado - Аз съм анархист - анархопримити...
10.10.2010 13:49
Аз съм анархист - анархопримитивист
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lado
Категория: Изкуство
Прочетен: 2642536
Постинги: 65535
Коментари: 5893
Гласове: 20657
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031