Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2010 21:01 - Ако сте защитен анонимен свидетел на престъпление, то министърът на МВР ще ви обяви на всеослушание в прайм-тайма на националните телевизии
Автор: lado Категория: Политика   
Прочетен: 725 Коментари: 5 Гласове:
12

Последна промяна: 26.09.2010 21:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Преди четири дни МВР информира за тежък инцидент в костенското село Горна Василица. В официалното съобщение се казва, че "мъж е прострелял със законно притежавано оръжие С.М. /38 г./ Извършител на престъплението е 58-годишният А. С. След стрелбата той взел джипа "Лексус", с който се придвижвала жертвата, и заедно с млада жена, придружавала С.М., се отправил към Костенец. Там заключил жената в притежавана от него къща. Похитената бе освободена невредима, но е в шок. Извършителят на престъплението се укри. За него се знаеше, че е въоръжен и опасен и в града бе въведено засилено полицейско присъствие."

В продължение на няколко дни полицията издирваше Атанас Стоянов, който по неофициална информация е бивш военен и страда от психиатрично заболяване. В издирването се включват "сили на ОДМВР-София и районните управления в Костенец, Ихтиман, Самоков и Елин Пелин, служители на СОБТ, както и полицейски екипи със следови кучета."

Ден по-късно МВР официално пусна съобщение за издирвания, което завършва с баналната фраза: "Умоляват се гражданите, които забележат лицето и/или имат информация за неговото местонахождение да се обадят незабавно на тел. 166 или 112. Анонимността е гарантирана."

Днес стана ясно, че Атанас Стоянов е бил задържан. Вътрешният министър Цветан Цветанов отиде по-далеч, като в прав текст разкри, че информацията за местонахождението на заподозрения е била разкрита от неговата съпруга.

Цитиран от Дарик радио, той казва още: "Ние разговаряхме многократно тези дни и семейството знае какво се причинява на цялата фамилия от тази постъпка на Стоянов. Тук не трябва да говорим за предаване, а тук трябва да говорим за това, което всеки един трябва да направи, защото по този начин се ограничава възможността за следващ инцидент. Смятам, че това е в полза и на самия извършител, за да може да бъде приведен в здравно заведение и да получи наказателна отговорност за това, което е направил."

Фразата "анонимността им е гарантирана" има своят смисъл, а именно да гарантира сигурността на информатора.

Факт е, че вътрешният министър не споменава името на съпругата на Стоянов пред обществото. Но единственият, който би могъл да представлява опасност в един или друг момент за нея е именно предполагаемия извършител на престъплението. В конкретния случай, той добре знае коя е съпругата му.

И друго. Съдейки по думите на министър Цветанов, съществува хипотетичната възможност Атанас Стоянов да е извършил тежкото престъпление, докато е бил невменяем и съответно да не носи наказателна отговорност за действията си.

Той може да бъде настанен за принудително лечение. Това може да стане с решение на съда на базата на съдебно-психиатрична експертиза. Същата тази експертиза обаче може да покаже, че нужда от подобно лечение няма и Стоянов може да се прибере у дома. При съпругата си, която както разбра цяла България, го е предала на полицията.





Гласувай:
14



1. razkazvachka - Логика, брат - по нашенски!
27.09.2010 10:38
или, "етика"...
а може би нещо, чийто изказ на родния ни език, би разплакал нечии майки...
цитирай
2. apollon - Министър Цветан Цветанов е като ...
27.09.2010 15:36
Министър Цветан Цветанов е като цвете на медийния екран - един куршум да се изстреля и той прави брифинг.

Считам, че няко прави солиден пиар на министъра - той не работи по същество като министър, а като говорител на министерството на вътрешните работи - остава да си разменят щатовете с говорителя на министерството.

Уважаеми г-н Цветанов, трябва ли да ви напомняме, че освен лицето на говорителя на МВР, вашето лице въобще не трябва и не е редно да се вижда, когато вие сте затрупан от работа

относно невменяемите - юристите следва да изключат от определенията си подобни състояния, след като обществото е позволило да се разхождат на улицата - защото невменяемите престояват в специализирани заведения, където не навреждат на обществото.
цитирай
3. bizcocho - Цирка е пълен, нали?:))))))))Те и ...
28.09.2010 01:57
Цирка е пълен, нали?:))))))))Те и нормалните ще докарат до невменяемост :)
цитирай
4. gothic - По-добре Роуън Аткинсън да дойде. . ...
28.09.2010 15:39
По-добре Роуън Аткинсън да дойде....
цитирай
5. lado - По-добре Роуън Аткинсън да дойде. . ...
28.09.2010 18:17
gothic написа:
По-добре Роуън Аткинсън да дойде....

При това има един сериал с него като полицай - значи и опит има...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lado
Категория: Изкуство
Прочетен: 2650508
Постинги: 65535
Коментари: 5893
Гласове: 20657
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930