Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2010 16:04 - В България "милионерите" произлизат от "милиционерите"
Автор: lado Категория: Политика   
Прочетен: 4556 Коментари: 11 Гласове:
16

Последна промяна: 31.10.2010 16:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
За трите биографии на г-н (А.) Иванов и някои дребни факти*   27.10.2010, 
Радан Кънев
 

 image

Снимка: © Sofia Photo Agency

Шефът на СОС, бивш кадър на милицията и полицията, се оказа доста заможен - като приятеля си Цветан Цветанов

 

Вярвате или не, моят разказ за една случка от 2005 г. и зададените няколко безобидни въпроса размърдаха - съвсем леко - блатото на летаргията в медиите.

Господин Иванов (звучи ми като Mr Smith, доста подходящо за деец под прикритие) прецени, че е по-добре да сподели няколко думи за биографията си и източника на имАнето си.

Първо се появи един 
материал в списание "Тема" (3-9.12.07). Журналистът г-н Първанов проведе с мен разговор преди публикацията, но по една или друга причина е предпочел да не използва информацията, която му дадох. Ето някои важни пасажи:

"Нямам спомен за такава среща. Но в описания район се намира гаражът на една от фирмите за маршрутни превози, която консултирах... Според него (Андрей Иванов - бел.а.) е съвсем нормално мястото да се охранява зорко, тъй като там нощуват 80-90 коли... "Банкя е добро място за живеене, но за съжаление аз нямам нищо общо с него" ... "в края на 1999 г. напуснал по собствено желание и данъчната администрация..."

После се появи и интервю в "Медиапул", също постно откъм деликатни подробности. Ето и най-съществените му части:

"- Около вашия бизнес се поставиха доста въпроси. Основният беше от къде е началният капитал, с който са се развили фирмите ви след като сте напуснали системата на МВР?

Слуховете за моето богатство са силно преувеличени. Аз и моето семейство живеем нормално, малко над средната класа. Излязох от МВР през 1999 г. Започнах частния си бизнес с консултантска дейност в сферата на това, с което съм се занимавал цял живот - информационните технологии.

Давах консултации за изграждане на системи в държавната администрация, например за регистрация по БУЛСТАТ. За мен това беше началото. Иначе съпругата ми има частен бизнес още от 1991- 1992 г. В съдружие с други роднини спечелиха концесията за бутилиране на минерална вода в Банкя, а по - насетне продадоха фирмата.

Тя има и втори бизнес, който е от 1992 г. за производство на ауспуси. Той тръгна заради нейния ентусиазъм и ноу-хау, което имаше един от нейните съдружници.

Разбира се, помагал съм с моята консултантска дейност и на тях. Вероятно ако не беше концесията на минералната вода, нямаше да напусна толкова лесно данъчната администрация, където се занимавах с интересни неща, изцяло в сферата на моята професия.

Бих искал да подчертая, че и МВР, и данъчната администрация съм напуснал по свое желание. В първия случай се пенсионирах след навършването на минималната позволена възраст за това, а във втория напуснах след като разбрах, че държавата няма интерес да решава проблемите на данъчната реформа.

В момента основните ми доходи идват от отдаване под наем на 3 собствени имота. Всичко около тях е проверявано до последния детайл, тъкмо защото съм работил в системата на МВР. Плащам данъци върху 70-80 хиляди лева годишен доход. Не само защото законът го изисква, а защото смятам, че държавата има нужда от тези пари. Рано или късно идва време човек да отговаря на подобни въпроси и за мен той дойде". 

От двата материала разбрах следното:

1. Андрей Иванов има 
поредна, трета биография. Вече е напуснал държавната администрация през 1999 г. Обърках се...

2. Андрей Иванов не е много богат. Той плаща данъци за 70-80 хиляди, и то не само защото законът го изисква. Абе почти доброволно ... 

3. Андрей Иванов няма фирми за маршрутки. Той ги консултира... 

4. Андрей Иванов е купил БКС-Банкя с парите на жена си. Разбира се... 

5. Андрей Иванов е спечелил концесия за минерална вода- Банкя пак с парите на жена си. Явно тя плаща данъци за повече от 70 хиляди. Надяваме се, все пак държавата има нужда от тези пари, нали ... 

6. Андрей Иванов винаги е бил с десни убеждения, включително и като член на БКП. Нямало просто как десният този човек да работи в отдел "Информационна дейност" на МВР иначе ...

7. Андрей Иванов познава Цветан Цветанов случайно, от МВР.

8. Андрей Иванов познава Милор Михайлов (кмет на Банкя при Софиянски/Николов, после зам. кмет по екологията респективно боклука) случайно, от общината...

9. Андрей Иванов познава Антоан Николов бегло, покрай общи близки приятели (sic!)...

10. Андрей Иванов няма нищо общо с Банкя, освен че е купил БКС-Банкя, концесията за минералната вода в Банкя, няколко декара парцели в Банкя. Жалко. Хубаво градче, да беше го поопознал... 

A propos, г-н Първанов от "Тема" не е използвал нещо интересно, което му дадох. Разпечатка от Службата по вписванията - София на сделките на г-н Иванов с недвижими имоти. В периода 1998-2005 г. там фигурират над 40 сделки, между тях - БИНГО зала в Люлин, павилион на "Еврофутбол" в Люлин, универсален магазин в Люлин, част от кооперативния пазар в Люлин, земеделски земи в Банкя (впоследствие доста набързо вкарани в регулация), апартаменти в "Слатина".

Жалко, че отдава под наем само три имота:)

Всичко това е публична, общодостъпна информация.

Когато журналистите ни се научат да питат, тогава може ние да получим отговори. Дотогава... Играта продължава...

*Материалът на Радан Кънев е написан на 6 декември 2007 г. Публикуваме го заради неговата непреходност и липсата - три години по-късно, на убедителни отговори по зададените въпроси... 

Кой е Радан Кънев  

Член на Демократи за Силна България.
Роден е през 1975 г. в София. Завършил е 9-та Френска гимназия в София и Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски", специалност "право". Женен, с едно дете.

По професия – адвокат, съдружник в адвокатска кантора. Владее английски, френски и немски език.

През 1994–1998 г. член на ръководството и председател на младежката организация на БЧК. Дългогодишен доброволец на червенокръсткото движение. През 2003 г. основава сдружение "Диалог", сред организаторите на първите политически събрания в НТС и ВИАС. От 2004 г. – учредител и регистриран симпатизант на ДСБ. От 2007 г. – член на ДСБ, член на Съвета на председателя на ДСБ – София и на Националния изборен щаб на партията.
От 2008 г. – председател на районната организация на ДСБ в район "Средец". От началото на 2009 г. – отговаря за социалната политика в ДСБ. От октомври 2009 г. – член на Националното ръководство на ДСБ.

Блогът на Радан Кънев


Тагове:   българия,


Гласувай:
16



1. haralanov - В България битува извратена представа,че...
31.10.2010 20:56
В България битува извратена представа,че трябва богати да управляват.Щото ,,бедният е гладен и ще крадне,,(това естествено не важи за г-н Андрей Иванов).В смисъл,че и на богатите не им е чужда кражбата.Това за тях не е кражба естествено и всичко е придобито законно и след много труд.Извратена е и представата,че бедния човек не може да бъде честен.Може да бъде честен и още как но това е тема за друг разговор.Няма как да повярвам,че всичките тези имоти на въпросния г-н са придобити след къртовски труд ,талант и доза късмет.Ти Владо познаваш ли трудолюбив милиционер?
цитирай
2. pontis - lado,
31.10.2010 21:36
дали не е време и ние да влезем в бизнеса с ауспуси, а? Мисля, че имаме ноу-хау, едно-друго ... :))
цитирай
3. lado - В България битува извратена пре...
31.10.2010 22:15
haralanov написа:
В България битува извратена представа,че трябва богати да управляват.Щото ,,бедният е гладен и ще крадне,,(това естествено не важи за г-н Андрей Иванов).В смисъл,че и на богатите не им е чужда кражбата.Това за тях не е кражба естествено и всичко е придобито законно и след много труд.Извратена е и представата,че бедния човек не може да бъде честен.Може да бъде честен и още как но това е тема за друг разговор.Няма как да повярвам,че всичките тези имоти на въпросния г-н са придобити след къртовски труд ,талант и доза късмет.Ти Владо познаваш ли трудолюбив милиционер?

Познавам един арматурист, който стана милиционер, за да не работи, а после , когато работеше като ченге, в почивните си дни заработваше като арматурист.
И един полицай - офицер, който правеше шпакловки с баща си - майстор на шпакловането с гипс. Сериозно. Тези бяха работливи. Има и такива.
цитирай
4. lado - дали не е време и ние да влезем в би...
31.10.2010 22:16
pontis написа:
дали не е време и ние да влезем в бизнеса с ауспуси, а? Мисля, че имаме ноу-хау, едно-друго ... :))

Нишата е заета ...Нещо оригинално трябва да е!
цитирай
5. saradiva - !!!
01.11.2010 02:01
Браво за заглавието!!1
Останалото само го допълва!

Поздрави и честит ти празник, приятелю!!!
цитирай
6. veninski - Честит празник, приятелю!
01.11.2010 06:22
Честит празник, приятелю!
цитирай
7. fireball - тъй като
01.11.2010 11:56
в предишен постинг беше писал за студентите и защо България никога няма да е като Франция, да допълня и аз. Мой приятел, от тази велика страна, заместник-кмет на едно градче ми писа, че са го принудили да си подаде оставката защото дал една зала (която по принцип се дава безплатно от общината за различни обществени мероприятия) на фондацията на брат си, за някакво мероприятие. Считало се за конфликт на интереси!!!!! Мога да дам и други примери, защото подобни "провинения" са направо детински в сравнение с "подвизите" на Иванов и дружките му - милиционери, КГБ-исти, бизнесмени и цялата пасмина уютно настанила се във властта. Но показва защо България никога няма да бъде като Франция или която и да е европейска страна. НИКОГА, докато тия мутри не бъдат изринати отвсякъде!
цитирай
8. lado - Василе, Сарадива - честит ви пра...
01.11.2010 12:29
Василе, Сарадива - честит ви празник, щото сте си будители!
цитирай
9. lado - в предишен постинг беше писал за ...
01.11.2010 12:30
fireball написа:
в предишен постинг беше писал за студентите и защо България никога няма да е като Франция, да допълня и аз. Мой приятел, от тази велика страна, заместник-кмет на едно градче ми писа, че са го принудили да си подаде оставката защото дал една зала (която по принцип се дава безплатно от общината за различни обществени мероприятия) на фондацията на брат си, за някакво мероприятие. Считало се за конфликт на интереси!!!!! Мога да дам и други примери, защото подобни "провинения" са направо детински в сравнение с "подвизите" на Иванов и дружките му - милиционери, КГБ-исти, бизнесмени и цялата пасмина уютно настанила се във властта. Но показва защо България никога няма да бъде като Франция или която и да е европейска страна. НИКОГА, докато тия мутри не бъдат изринати отвсякъде!

Това обаче няма как да се случи. Съжалявам.
Поздрави!
цитирай
10. mikino - Честит празник!
01.11.2010 13:37
Отново си точен - истината и само истината!
Хубава седмица!
цитирай
11. ok3223 - Ровят около
04.11.2010 06:41
този Иванов, а той е бедничък в СРАВНЕНИЕ С ББ И ДРУЖКАТА МУ СЕМЕЙНА.
КАК И КОГА СЕМЕЙСТВОТО БОКОВО Е НАТРУПАЛО СТОТИЦИТЕ МИЛИОНИ, КОИТО ПРИТЕЖАВА.
С много работа, или когато ББ стана глав.секретар на МВР, дружкта му стана чак тогава стана собственица на " Сии-БАНК".
Не беше ли така, а?
Браво и бъди здрав.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lado
Категория: Изкуство
Прочетен: 2651720
Постинги: 65535
Коментари: 5893
Гласове: 20657
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930