Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2010 18:48 - Безпрецедентно ограмотяване на един премиер. Бойко като Мао
Автор: lado Категория: Политика   
Прочетен: 1761 Коментари: 1 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

     

e-vestnik  

Със странно мълчание е оградена безпрецедентната защита на БАН и българската наука от страна на учени от цял свят (виж тук). Сред подписалите различни писма в подкрепа има 5 нобелови лауреати и разни носители на престижни научни награди.

Професори от цял свят пишат и лични писма на премиера Борисов и на шефката на парламента Цецка. Това е забранена новина за българските медии. Те съобщават само неща, които казват политиците и министрите. Или ако катастрофира влак.

Не е имало случай в съвременната история толкова учени от цял свят да пишат на един премиер и да му обясняват какво е наука. Отделно 500 български учени от цял свят пишат и се застъпват (виж тук). Направо обидно за нацията – тя е излъчила за премиер човек, на който това трябва да му се обяснява.

Но Борисов се ползва с подкрепа в атаките си към БАН. За лумпените БАН е центърът на злото, там са съсредоточени всички крадци в държавата. Мизерните учени са тунеядци и разбойници, които искат да живеят на гърба на народа. Това е внушил досега премиерът Борисов с помощта на верните си медии.

Ситуацията напомня Културната революция в Китай. Тогава хунвейбините, верни на председателя Мао, се разправят, включително физически, с професорите и преподавателите. Настъпва пълна победа на културата и науката. Дори изтребват врабците, да не им ядат зърното и след това насекомите унищожават овощните дървета и реколтите. Това е само малък детайл от победата на здравите сили.

Тук медиите и хунвейбините на Бойко някак по-трудно ще се справят с учени и преподаватели. Времето е друго, няма как да изкараш професорите от университета и академиците от БАН на булеварда и да ги биеш. Пък и за орязаните им заплати се застъпват някакви от Европа…

Властта на Борисов изглежда силна, но вече е очевидно, че той се плъзга по нанадолнището и няма как да се закрепи. Глупостта и арогантността никога не е побеждавала в дългосрочен план. Може да постигне само временни успехи, под възторжените подвиквания на фенове, които искат зрелища и се радват, когато някой някого мачка и унижава.

Всъщност това са мутациите на сталинизма – голяма част от народа си иска силната ръка, която да уволнява, да вкарва в затвора, ако може със съд по бързата процедура. Борисов и Цветанов именно на този електорат разчитат и провокират най-ретроградните му чувства. Временно ще имат успех, наистина. Но само временно.


 



Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Здравей, и браво
15.12.2010 10:21
Добре си го дал Този български варварин.Ние, като и народ нация от 20 год слизаме непрекъснато надоле, надоле, и с този вараварин на власт, опрехме на дъното. Няма накъде повече. Време е да почнем поне лазеешком да се изкачваме нагоре и да подишаме чист, неотровен от гербероподобни мутанти на изчанчена порода човекоподобни, рожби на "червено-синия-жълто кафявия, без никакви изгледи да свърши скоро мафиотски преход.
Боко е дъното, истинското кално дъно на този процес, който няма как да не свърши най-сетне някой ден. От нас зависи това да се случи по-скоро.
А тотлнота замълчаване на подкрепата за БАН от световната научна и културана общественост показва ясно, доколко е "свободна и безпристрастна" нашата преса, и всичките продажни медии.
Нямало пари. 100 милиона за СРС. Ето го резултата. Диктатура на на полицейщаната, на посредствени спортисти и полицаи, на варварщината и на некултурата, носители на които са ГЕРБ и АТАКА.
ДОКЪДЕ Я ДАКАРАХМИ НАРОДЕ БЪЛГАРСКИ, ДОКЪДЕ Я ДОКАРАХМИ.
гРАДОМАН -МАНИЯК И ЕДНО ПОСРЕДСТВЕНО ЮПИ-министър ДА РЕШАВАТ СЪдБИТЕ НА БАН и България.
АМИ КАКТО СМЕ ТРЪГНАЛЕ ДО ДЕ ЛИ ЩЕ СТИГНЕМ?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lado
Категория: Изкуство
Прочетен: 2652399
Постинги: 65535
Коментари: 5893
Гласове: 20657
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930