Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2011 23:20 - маниакалната слабост на Борисов по рейтингите вече е комична и опасна - случаят "Либия" е категорично доказателство за това
Автор: lado Категория: Политика   
Прочетен: 2102 Коментари: 2 Гласове:
13

Последна промяна: 26.02.2011 12:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Това правителство ли е или III "б" клас? image

Все още има хора, които вярват, че простотията е гениалност. Но маниакалната слабост на Борисов по рейтингите вече е комична и опасна - случаят "Либия" е категорично доказателство за това Петьо Цеков
  image  

Петьо Цеков

 

Кореспондент на чужда медия предаде в сряда по обяд, че Бойко Борисов е уволнил висш стопански кадър, щото онзи елемент си правил пиар на гърба на правителството.

Вече знаете историята - става дума за шефа на държавната фирма "Техноекспортстрой" Емил Коцев, който прати самолет и върна от Либия 101 нашенци, а в същото време правителственият аероплан докара цифром и словом 1(един) българин.

Няколко часа по-късно кореспондентът научил, че Борисов е възстановил Коцев на работа. Но не пуснал втората новина. Казал си - моите колеги ще ме помислят за луд - един и същи човек хем го описвам като уволнен, хем като назначен... по-добре да спестя тази новина.

И така хиляди западняци останали без знанието за чудодейното възстановяването на Коцев.

Кореспондентът е действал правилно.

 

Защитил е честта на родината, като е спестил новината

 

Въобще не им трябва на западняците да знаят, че министър-председателят на България е способен да вземе противоположни кадрови решения в рамките на 5-6 часа. Това, че Борисов уволнява някого, щото му е засенчил рейтинга, трябва да си остане под сурдинка. Иначе ще му се смеят. Това, че Коцев, който в този и само в този случай няма абсолютно никаква вина, е бил възстановен, след като в сряда вечерта се е проснал шус на червеното килимче на "Дондуков" 1 и е обяснил, че Борисов е прав дори когато греши, също не трябва да се коментира много. Това, че премиерът рекъл: "Уволних те и те възстанових в един ден", може да се сподели със западняците, но да не стига до руснаците, щото ще си помислят, че Бойко се прави на Тарас Булба: "Аз съм те родил, аз ще те убия". В обратен ред - първо убива, после ражда.

Табу трябва да остане и информацията, че в България е възможно правителственият самолет "най-бандитски" да открадне разрешителното за кацане на друг самолет. И да кацне на международно летище в друга държава, без изобщо да има разрешително, на своя глава.

Между другото, доста родни медии успешно защитиха имиджа му, като покриха всичко това. Просто не успяха да се ориентират в противоречивите сигнали, които излъчваше Той. Така е - понякога Бог не говори в прав текст.

Ако на Запад знаят за тази история, има опасност да си помислят, че в кабинета работят деца на братовчеди. Не е така, разбира се, но е факт, че

 

всички се държат леко налудничаво

 

Крещят, не се чуват. Борисов не разбрал, че Плевнелиев се е координирал с Коцев. Посолството в Либия не успяло да преброи българите, които искат да напуснат Либия. Външно министерство не разбрало, че "Техноекспортстрой" е във връзка с кабинета. Пилотът разбрал, че трябва да открадне разрешително, което няма да му свърши работа. Но литнал?! Ами ако Кадафи бе свалил правителствения самолет, щото каца в Триполи без разрешително? Някой съмнява ли се, че Кадафи е способен на това?

Това да не е детска градина? Тези хора от III "б" клас ли са?

Случаят "Коцев" за сетен път показва, че премиерът Борисов страда от непреодолимо желание да изгрява всяка сутрин по телевизора и да залязва с последните новини. Жаждата му за изява вече е болезнена, тя минава всякакви граници. Един форумец на "Сега" риторично се питаше вчера: "Какво ще стане, ако Бойко трябва да гаси пожар". Ясно е, какво ще стане - сигурно ще уволни всички колеги пожарникари, ще им вземе шланговете, ще изчака половин час да дойдат телевизиите и вестниците и... ще се втурне да гаси огъня. Маниакалната му слабост по рейтингите е на път не само да го направи комичен - както в сряда, но и да съсипе политическата му кариера.

 

Не останаха много, които могат да говорят прямо с него,

 

но някой все пак трябва да му каже, че като отстрелва хора, които хем работят за него, хем му пречат на рейтинга - накрая просто ще остане без дружинка. То и сега кадровата ситуация в ГЕРБ никак не е розова - Борисов е грейнал, под него има някакви бледи лунни сенки. Кой ще бъде кандидатиран за президент? Цачева или Фидосова? Не ме разсмивайте! Цветанов бе разкаран, Плевнелиев не иска, Кристалина - нито иска, нито може да бъде издигната. Кой? Кой в ГЕРБ носи собствен авторитет? Никой. Кръгла нула. Още преди да се роди тази партия обитаваше мускула на Борисов - сега пак е така.

Има хора, които вярват. Те вярват, че простотията е гениалност. В сряда вярваха, че Борисов правилно е уволнил червената номенклатура Коцев. Няколко часа по-късно Коцев не беше вече недоубит комунист, но Бойко продължаваше да бъде мъдър спасител, и то не само на собствения си неблагодарен народ, но и на народите на Корея, Китай, Хърватска, Турция... Не знам какъв софист трябва да си, че в случая "Коцев" да видиш проява на мъдрост. Сигурно трябва да си платен софист. Те май само такива останаха в ГЕРБ.




Гласувай:
14



1. ok3223 - Сега видях
26.02.2011 12:07
това съобщение.
Това говедо си има собствена говежда логика.
На всяка цена да е горе, само горе, най горе.
Рейтинга за него е всичко, рейтинга...
Балона боко б е време да гръмне от толкова пренадуване.
И ние трябва да помагаме, да помагаме това да се случи по-скоро.
Иначе жална ни майка като народ и държава...
цитирай
2. lado - Колкото са ни силиците, толкова. . . ...
26.02.2011 12:31
Колкото са ни силиците , толкова.... :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lado
Категория: Изкуство
Прочетен: 2652826
Постинги: 65535
Коментари: 5893
Гласове: 20657
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930