Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2011 17:07 - ”Аз съм толкова добър и мощен политик, че мога да обърна и най – върлите противници на една кауза, така, че те да работят за нея”- И. Костов
Автор: lado Категория: Политика   
Прочетен: 8918 Коментари: 26 Гласове:
17

Последна промяна: 29.07.2011 15:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image С пръст в устата...


".......Иван Костов отстранява и вътрешния министър Богомил Бонев без обяснение, въпреки, че той е с много висок рейтинг. Обиден и амбициран, Богомил Бонев прави сензационни разкрития и обвинява Костов за незаконна приватизация на ВЕЦ – овете. В резултат на това Костов се принуждава да спре процеса на тяхната приватизация. На 9-ти юни 2000 г. Бонев разкрива друга голямата измама направена с компенсаторни записи. На г-жа Енгибарова – Шмит, като обезщетение на имоти, са издадени компенсаторни записи на стойност 70 млн. германски марки. Оценката на имотите, спекулативно е надвишена 250 пъти. Като виновник за това, Костов е принуден да отстрани Божков, но той е главен преговарящ от българска страна с Европейския съюз.

Костов и кръгът около него, премълчават другата, не по – малка далавера и спекулация. Тези компенсаторни записи са закупени с 55% отстъпка от приятелите на премиера – братята Красимир и Стефан Джанкови. Те приватизират Софийски мелничен комбинат на занижената цена – 15 млн. щ.д., от които 12 млн. плащат със закупените на ниска цена компенсаторни записи. Спекулативната приватизация на комбината става след уволнението на Божков, но Костов не признава това и не отменя решението си за неговото освобождаване.

Приватизацията на БГА ”Балкан” е още една непрозрачна и изключително корупционна сделка. Приватизационният договор, сключен с Гад Зееви предвижда продажба на 75% от акциите на националния превозвач. Договорът обаче се пази в тайна. Интерсен е фактът, че експертната комисия към Агенцята за приватизация, от 11-те й члена, само 5 са дали съгласие БГА ”Балкан” да бъде продадена на Гад Зееви. Неговата оферта била най – неприемлива. Офертата на ”Улрих Бентелер” била много по – добра. Той предлагал запазване на всички дестинации, авиофлот от 28 самолета, запазване на всички работни места и плавното им увеличаване, цена 400 000 долара и инвестици от 300 млн. долара.

А ето офертата на Гад Зееви – цена 150 000 долара, 100 млн. долара инвестиции, съкращаване на персонала с повече от 1000 души, авиофлот от 11 самолета, ограничаване до 50% от дестинациите и всички дълги полети, т.е. фактически бойкот на арабския свят – най печелившата дейност на Балкан.

Нарушенията и злоупотребите по сделката продължават. 75% от акциите на БГА ”Балкан” са продадени на „Зееви холдинг” и „Аркиа холдинг” за 150 000 долара. България, макар, че е акционер с 25%, няма представител в органите на управление и не знае нищо какво се върши от Гад Зееви. Към договора има приложена секретна документация, в която има и писмо на финансовия министър Муравей Радев. За сметка на държавата, той прави много улеснения на Гад Зееви, които се изчисляват на милони долари. Загубите за страната са огромни. БГА ”Балкан” е била не само безогледно източена, но в същност и ликвидирана.

Изборът БГА „Балкан” да бъде продаден на Гад Зееви е престъпен, но няма никакви последици и всичко е потулено и прикрито. Александър Божков, Муравий Радев и Вилхелм Краус, както и Агенцията по приватизация са предимно фигуранти в тази сделка. Основният играч е Иван Костов. Никога няма да стане ясно от българска страна кой колко е получил, защото много пари са били откраднати и много раздадени под масата.

Друга приватизационна сделка, кято тежи на съвестта на Иван Костов, а най-вероятно и на „джоба” му, е продажбата на „Мобилтел”. Костов иска да прикрие вината си за неизгодната и брутално спекулативна сделка, като я прехвърля върху Стефан Софиянски. Но фактите доказват, че продажбата на „Мобилтел” на Майкъл Чорни е станала на 31.10.1997 г. и е подписана от Антони Славински, член на кабинета. Това не е станало без санкцията на Костов. „Мобилтел” е била първо приватизирана от Красимир Стойчев – личният съветник и приятел на Костов и Атанас Тилев, мошеник, собственик на фалиралата Банка земеделски кредит, чрез която открадва милиони и се скрива в чужбина. Стойчев и Тилев продават „Мобилтел” на Майкъл Чорни за 30 млн. долара, поне така се твърди. Междувременно, Майкъл Чорни е изгонен от България „като заплаха за националната сигурнаст”. Но въпреки, че Чорни е изгонен и е извън България, кабинетът, както е записано в решението, ”без търг и конкурс”, продължава и разширява лиценза на Чорни до юни 2006 г. Това е направено съзнателно, за да може той да продаде по – лесно „Мобилтел” и на по – висока цена. И действително Чорни я продава за баснословната сума от 800 млн. долара. Разликата от 30 млн. до 800 млн. долара е огромна, а основната роля е изиграл „продълженият лиценз” от костовия кабинет. Пита се кои ли са българите, които са се „облажили“?

Правителството на Костов през април 1988 г. сключва Договор за доставка на руски природен газ. Основните контрагенти са РАО ”Газпром” и „Булгаргаз” ЕАД. Договорът подписва от руска страна Рем Вяхирев, а от българска Евгений Бакърджиев. На преговорите той често се консултира по GSM с премиера. Очевидно, окончателното решение е това на Костов. Подписаният договор е изгоден преди всичко за „Газпром”, но националният интерес на България не е защитен. Съгласили сме се с крайно неизгодни клаузи. Представителят на Световната банка Рей Томкинс го нарича ”ужасяващ” договор. Ще цитираме само две от няколкото неизгодни клаузи, като ”take or pay”, която задължава България да плаща 80% от договорените но неизползвани количества газ. Предвижда се за срок от 10 г. ежегодна доставка от 6 млрд. куб. м. газ, при годишно потребление 3 – 3,5 милиарда. Невзетите количества, които ще бъдат значителни, трябва да се заплащат, което прави загуби от много милиона долари годишно. Предвижда се транзитна такса 1,67 долара за всеки 1000 куб. нанометра газ, на всеки 100 километра. В същото време, страната ни заплаща за транзита през Румъния 2,67 долара. За целия 10 годишен период държавата ни ще губи около 200 млн. долара. Бакърджиев е бил посрещнат на ВИП-а в София с фанфари за големия успех, който той и Костов са постигнали, а всъщност това може би е една голяма далавера. Бакърджиев беше един от първите, който изхвърча от кабинета.

Трябва да се внесе яснота по една изключително важна тема – каква е позицията на Костов по въпроса за АЕЦ ”Белене”.
На 21.януари 2000 г. Висшия експертен съвет на Агенцията по енергетика и НЕК вземат решение, в което обявяват АЕЦ ”Белене” като новата ядрена мощност на България и че се предпочита пред строежа на блок 7 на АЕЦ”Козлодуй”.

През януари 2001 г. вицепремиерът Жотев подготвя доклад, с който препоръчва строежа на АЕЦ ”Белене” да бъде размразен. Докладът е прочетен пред Нароното събрание. Но за Костов не е трудно да се отмята. При наличието на документи, включително и в парламента, няма смисъл да заблуждава, подчертавайки, че той винаги е бил против АЕЦ ”Белене”.

Може би трябва да направим друг, много по – важен извод: Иван Костов, също като БСП, провежда линия на енергийно обвързване на България с Русия.

  • Той продава „Нефтохим” на руснаците на безценица и обвързва огромния комбинат да работи само с руски нефт.
  • Подписва 10 годишен договор за доставка на газ при изключително неизгодни за страната условия.
  • Действа за още по – голямо обвързване с Русия в областта на ядрената енергетика.

    Подсещаме се за статията: ”Иван Костов е силно зависим от миналото си” и неясните периоди в биографията му, свързани с пребиваването му в Русия.

    Има още много други корупционни, съмнителни или неизгодни приватизационни сделки сключени от кабинета Костов, или лично от него. Продажбата на Кремиковци за 1 долар! Приватизацията на „Нефтохим” на нищожна цена и с явна лъжа, че инсталациите на комбината могат да обработват само руски нефт. Така стоят нещата и с приватизацията на другата голяма рафинерия – ”Плама”, съзнателно натикана в сложни приватизационни комбинации и нечестни игри.

    С нечисти намерения Иван Костов предлага СДС да закупи банката на Атанас Тилев – Банка земаделски кредит, която фалира и Тилев чрез нея измъква милиони в чужбина, завлича банки, държавни и частни фирми и граждани.

    През юни 2000 г. Богомил Бонев прави скандални разкрития около приватизацията на Булбанк и иска оставката на Костов. Един голям скандал, който също много бързо и умело е потулен. . Костов до такава степен вече се е превърнал в държавен ”приватизатор”, че се е самозабравил. Могат да се посочат много други сделки с негова намеса.

    Кръгът около Костов, известен като кръгът ”Олимп” – Красимир Стойчев, ресторантьорът Славчо Христов, станал благодарение на Костов банкер, братята Джанкови, Мая и Георги Кирчеви и други, станаха банкери, олигарси, крупни бизнесмени, натрупаха много пари и закупиха много имоти, построиха хотели, бизнес сгради и жилища. Иван Костов сигурно не е бил лишен от полагаемото му се.
    Чувството му за недосегаемост стига до там, че той вече не крие връзките си с мафиотските лидери като Константин Димитров – Самоковеца и Маргина. Дори не се притеснява да подържа връзка с тях. На една от срещите на кандидат – президента Стоянов с известни софийски бизнесмени, която СДС организира в ресторант ”Олимп”, идва Маргина. Иван Костов коментира, че „това не е нередно”. Той дори казва, че и двете му коли са застраховани в СИК. Скоро след това изпълнителният директор на СИК Димитър Попов на пресконференция съобщава, че имуществото на СДС е застраховано при тях – в СИК.

    В поведението на Костов вече се забелязват смущаващи признаци – липса на чувство за реалност и главозамайване от собственото му „его”. За това ”помагат” и хората от обкръжението му, които го ласкаят и величаят. Той действително се е вживял много в ролята на ”Командир”, която много му допада. Костов вече не може да търпи друго мнение. Неодобрението и раздразнението от неговото поведение бързо расте, включително и сред синята партия. Усеща се и ускорения процес на оттегляне и намаляване както на привържениците, така и симпатизантите на СДС. Рязко спада доверието към партията и най – вече към Костов. С поведението си, той си спечелва и много врагове. Но все още няма нужда от съвет, защото се смята за безпогрешен.
    Не закъснява реакцията и на опозицията. Ахмед Доган заявява, че „Иван Костов е уплашен и неадекватен”, а Бългрия е така ограбвана през последните три години, както никой друг не я грабил”.

    Във външната полтика, благорение на активността на министъра на външните работи Надежда Михайлова, правителството на СДС има определени резултати. Разбира се, ролята на Костов за прозападната ориентация на България е непоклатима. Кабинетът продължава линията за членство на страната в Европейския съюз. През декември 1999 г. България получава покана да започне преговори за присъединяване, които стартират през февруари 2000 г.

    През 1999 г. правителството подава молба и за членство в НАТО. Същата година – 1999, по време на войната в Косово, въпреки организираните от БСП протести начело с Георги Първанов, правителството решава да предостави въздушното пространство на България, за нанасяне на удари от авиацията на НАТО, върху обекти на Съюзна република Югославия. В същото време, кабинетът отказва на Русия въздушен коридор и по този начин възпрепятства руски военен контингент да дебаркира на летището в Прищина. Кабинетът не допуска огромни маси бежанци от конфликта в Косово да получат убежище в България.

    По време на управлението на Костов, в Либия са задържни 6 български медици, обвинени в умишлено заразяване на либийски деца със СПИН. Месец преди арестите, в началото на 2007 г. по БТВ, тогавашният шеф на Националната разузнавателна служба ген. Димо Гяуров предупреждава правителството какво се готви. Съдебният процес, започнал срещу медиците придоби голяма международна популярност, особено след като либийските власти издават срещу тях смъртни присъди.
    По повод предявените обвинения за заразяване със СПИН към петте медицински сестри и българския лекар, в публичното пространство у нас, силен негативен отзвук получава фразата на Костов ”Ами ако са виновни?!”

    Костов и правителството търпят сериозни критики за бездействие и пасивност, особено в началния период. Той също се е отнесъл с подчертано пренебрежение към докладната записка на Надежда Михайлова – министър на външните работи от края на 1999 г., с която го призовава, като премиер да се срещне с Муамар Кадафи. През 2002 г. Народният съд на Либия, поради липса на доказателства, прекратява делото за заговор срещу държавата – едно от обвиненията срещу нашите медици. През следващите мъчителни години срещу медицинските сестри и доктора са повдигнати нови обвинения.
    Процесът и най-вече смъртните присъди педизвикват много широк международен отзвук и силна реакция на световната общественост. С активната намеса на френското правителство и най-вече на бившата съпруга на президента Саркози, българските медици получават разрешение да напуснат Либия и с френски правителствен самолет се завръщат в България. Посрещнати са много радушно.
    Българската общественост обаче, не скри своето голямо разочарование от отношението на премиера Иван Костов към целия случай.

    По време на четиригодишния мандат, премиерът и лидер на СДС Иван Костов се налага като неоспорим лидер. Но неговото авторитарно управление, командния му маниер, подчертано желание всичко да контролира и най вече извършваната от него непрозрачна и корумпирана приватизация и клиентилизъм, отблъсна голяма част от неговите и на СДС привърженици и симпатизанти. С приближаването края на мандата на правителството, голяма част от ръководния екип на СДС вече се съмняват, че на предстоящите избори ще се представят добре. Но те все още не искат да признаят, че най – голямата вина е на Иван Костов.

    Едноличното му управление постави под съмнение не само неговите лидерски достойнства, но и демократичните принципи, които изповядва СДС. Прозвището ”Командира”, което се е ползвало с голяма популярност, защото е било синоним на понятието ”Лидер”, сега вече няма положителен ефект. То става вече синоним на поражение, разруха и разцепление сред СДС. Бъдещето на партията е неясно и песимистично. Резултатите от изборите потвърдиха това.

    Абсолютната власт погуби ”Командира” и той остана без армия!




Гласувай:
17



1. haralanov - Продължаваш да ме учудваш!
28.07.2011 17:40
На всички само Иван Костов ви е виновен!
Това просто не е нормално!
цитирай
2. despinida - Абе, Минчо, що да те изненадва Владо...
28.07.2011 18:01
haralanov написа:
На всички само Иван Костов ви е виновен!
Това просто не е нормално!

Костов беше поредния неспособник, дръзнал да прескочи летвата, поставена ни от руснаците, държана от едната страна от НАТО, а от другата от ЕС...хахах, батута ни го държат американците...та когато се приземяваме, да имаме едно на ум, къде можем да паднем...знаейки, че турците са непосредствено зад нас...
Е, просто нема такъв талантлив лекоатлет, който да се справи с трудната задача...та затова и предишните, и Костов...и следовниците му, са все едни, куци джуджета, търсещи начин да преодолеят препятствията, колкото се може по-наведено...и по-мушморошки...
Горко на народа, който вярва, че някой е способен да разплете плетеницата от корупционните връзки на властта...

цитирай
3. lado - На всички само Иван Костов ви е ви...
28.07.2011 18:31
haralanov написа:
На всички само Иван Костов ви е виновен!
Това просто не е нормално!

Здрасти, Минчо!
Знам, че си добър човек. Въпреки, че ме обявяваш за ненормален, не ти се сърдя. Не мога да се разсърдя, ако някой близък се разболее...Той не го прави нарочно, че да ме засегне. Като ти пиша това, не искам да си помислиш, че сега ще взимам реванш по темата за психическото ми здраве :))))) Достатъчно ми е да мисля, че си заблуден. Ти би ли нападнал вербално човек, загубил се в джунглата и търпял страдания? Аз - не...
Сега по темата - лично мнение не съм изразил, а съм споделил с който се отбие към блога ми, събрани хронологично факти. И тук -там някой анализ. Та единственото , което те кара да смяташ ,че обвинявам Костов за "всичко", е твоята мнителност в обективността на чуждото мнение, основана на безкритичната ти вяра в Караивана. Според мен ти отиваш към дуализъм - и може би трябва да си избереш на кого вярваш повече и кой ще е твоят Господ.
Аз вярвам на фактите....Че бях и жив свидетел на повече от описаните.
Не съдя, но и не искам да се забравя. А ти не оспори с контрафакти и контрафатки ни един от епизодите по горе....Темата ми не е психичното ми състояние, а онези грабежи , или пък - да кажем "простъпки"? За милиарди? :))) Простъпки? Които продължават да дават отражение на икономиката ни толкова години оттогава ,та досега...Или просто да го назовем "некомпетентност"1 ако не търсим зла умисъл, кво ще кажеш?
Та именно самомнението на Караивана ме дразни. Но не толкова, колкото запленените в черния му плам мислещи хора, с добри сърца, изнесли на гърба си "развития социализъм" и 20 и кусур години пладнешко-мутренски грабежи...
Даже ме вбесява!
цитирай
4. lado - На всички само Иван Костов ви е ви...
28.07.2011 18:41
despinida написа:
haralanov написа:
На всички само Иван Костов ви е виновен!
Това просто не е нормално!

Костов беше поредния неспособник, дръзнал да прескочи летвата, поставена ни от руснаците, държана от едната страна от НАТО, а от другата от ЕС...хахах, батута ни го държат американците...та когато се приземяваме, да имаме едно на ум, къде можем да паднем...знаейки, че турците са непосредствено зад нас...
Е, просто нема такъв талантлив лекоатлет, който да се справи с трудната задача...та затова и предишните, и Костов...и следовниците му, са все едни, куци джуджета, търсещи начин да преодолеят препятствията, колкото се може по-наведено...и по-мушморошки...
Горко на народа, който вярва, че някой е способен да разплете плетеницата от корупционните връзки на властта...


Много образно, Гале! :)))) (едва ли го изненадвам нашия приятел, просто го боли, а не бива)
Костов извърши още едно предателство, когато не натисна и не накисна Боко за излиянията му по адрес на патрона на мутрока - Тодор Живков, пред Европейската народна партия. Скоро разбрах, че тогава е искал две министерства, а Боко му е предложил здравното. И не са се разбрали..., и пак с пръст в устата! Великият политик! :)))))))) Да го изработи мутра! И кого плю Боко най-много след вота? Пак него! За кеф на гербери, комунисти, депесари и останалата сган! Щот си дама, няма да напиша каквото ми беше на ума. Поздрави!
цитирай
5. hatanasov - Някои много бързо забравиха...
28.07.2011 21:50
че когато Костов застана начело, пенсиите бяха 5$.
цитирай
6. lado - Мани пенсиите! Къде е самообяви...
28.07.2011 22:13
Мани пенсиите! Къде е самообявилият могъщ политик сега? Само когато той не е влост ли стават пенсиите 5 $ ? И това ли му беше наградата, че пооправи за момент нещата? Стотици милиони, спастрени чрез кражби, машинации, дарения и контрабанда? Или по-скоро управленската му дейност му беше за алиби? Не разбирам...
цитирай
7. mt46 - Да,
29.07.2011 07:05
помня времето на преебатизацията... Снощи Босия разказа /в"Горещо"/ за разнасяне на куфарчета с пари... Оказа се, че всички мутри са обвързани...
Благодарение на Лостов дойде Сакса, дето ни оправи за 800 дни и направи Боко генерал, гл. секретар и т.н.
цитирай
8. hotblooded - Съмнителна е сделката с продажбата ...
29.07.2011 07:35
lado написа:
Съмнителна е сделката с продажбата на БТК, която е продадена на цена, няколко пъти под реалната.

Lado, БТК я приватизираха доста след Костов!!!
цитирай
9. lado - Съмнителна е сделката с продажбата ...
29.07.2011 15:24
hotblooded написа:
lado написа:
Съмнителна е сделката с продажбата на БТК, която е продадена на цена, няколко пъти под реалната.

Lado, БТК я приватизираха доста след Костов!!!

Цар Плъх продаде на безценица БТК (Никито Василев) ...Така е, прав си. Материалът не е мой, но вината ми е,че не съм го прочел задълбочено. Съжалявам и се извинявам . Ще го редактирам. Благодаря!
цитирай
10. hatanasov - 6. lado - Мани пенсиите! Къде е самообяви...
29.07.2011 16:16
Когато трябва да спасяваш потънал кораб, капитанът остава до края! А това, че мишките около него са имали други лични цели, и съвсем по комунистически и ченгеджийски вече 21 години прикриват собствените си престъпления зад едно име. Въпреки, че в материала липсват каквито и да било факти. А икономическите данни показват какво е наследил Иван Костов и какъв резерв е предал. И колко пъти е вдигнал пенсиите. А може би не трябваше да ги пипа. Когато говорят числата всички мълчат и започват съчинения, в които числата ги няма.
цитирай
11. lado - Човече, питам къде е самообявилият ...
29.07.2011 16:49
Човече, питам къде е самообявилият се "толкова мощен политик" ? Ми ето го ! С пръст в устата! Това е действителността . Когато притискаше фалиращи предприятия да снасят на фондацията на партийния секретар - жена му, когато аферата "Сапио" я хвана давността, когато се намериха едни 80 000 долара от мафиота Чорни, когато сервитьорът Му Славчо днес е собственик на "Златните "....Що са ти цифри? Астрономите определят каква маса имат невидими обекти на светлинни години от нас, като измерват отклоненията на видимите. Е, Караиван е черната дупка, която има такава гравитация, че изкривява пространството. А нашето е доста изкривено днес, не намираш ли!!? Или Костов е целият в бяло?
Не нам....
цитирай
12. hotblooded - Човече, питам къде е самообявилият ...
29.07.2011 19:38
lado написа:
Човече, питам къде е самообявилият се "толкова мощен политик" ? Ми ето го ! С пръст в устата! Това е действителността . .

За да е силен един политик се иска да има народ или поне 1/3 от депутатите в парламента зад гърба си! По точно колкото и да е силен, ако не може да убеди народа в правотата си (било то по причина че "мат'ряла е лош) - не може да бъде никакъв фактор! Впрочем критикувал съм много Костов, но пред БСП, НДСВ, ДПС и ГЕРБ предпочитам него! Просто отдаван избора ни е сведен до "лошо" и "по-лошо". А последния избор беше да заменим крадливи с некадърни.... А аз може би напук на всичко продължавам да се натискам да стоя в България, да плащам данъци тук, да създавам БВП тук, и да отглеждам българчета със жена си, ама до кога ли... Впрочем с жена ми се шегуваме че ако ГЕРБ и спечелят изборите 2013та ще е крайно време да напуснем България!
цитирай
13. hatanasov - 11. lado - Човече, питам къде е самообявилият ...
29.07.2011 19:46
Тук няма нито един факт, а само слухове пуснати от агентите на ДС.
цитирай
14. hotblooded - Тук няма нито един факт, а само сл...
29.07.2011 19:57
hatanasov написа:
Тук няма нито един факт, а само слухове пуснати от агентите на ДС.

То ако оставаха докуметирани факти - щеше да има доста политици из пандизите! Но не остават и това поражда слухове, съмнения, инсинуации и най откровенни лъжи! Лошото е че Бай Ганю винаги е недоволен, а при Костов за пръв път от 1989та имаше реално покачване на доходи и намаляване на безработица и инфлация, идеални няма и Костов си имаше своите грехове които му изядоха главата! Но дори и с греховете му, комунягите не можеха да го победят на избори и за това си докараха "мадридския троянски кон", покрай него посяха храстчето Боко! Грижливо и къде явно - къде тайно го поливаха и наторяваха 8 години! Той се разлисти, и сега те си крият насраните гъзове зад него! Тук Костов сбърка много, тръгна да иска съюз "храстчето", едва ли е оглупял или е забравил колко се "обичаха" с него преди години. Явно жаждата за власт все връх и при него!
цитирай
15. lado - Човече, питам къде е самообявилият ...
29.07.2011 21:44
hotblooded написа:
lado написа:
Човече, питам къде е самообявилият се "толкова мощен политик" ? Ми ето го ! С пръст в устата! Това е действителността . .

За да е силен един политик се иска да има народ или поне 1/3 от депутатите в парламента зад гърба си! По точно колкото и да е силен, ако не може да убеди народа в правотата си (било то по причина че "мат'ряла е лош) - не може да бъде никакъв фактор! Впрочем критикувал съм много Костов, но пред БСП, НДСВ, ДПС и ГЕРБ предпочитам него! Просто отдаван избора ни е сведен до "лошо" и "по-лошо". А последния избор беше да заменим крадливи с некадърни.... А аз може би напук на всичко продължавам да се натискам да стоя в България, да плащам данъци тук, да създавам БВП тук, и да отглеждам българчета със жена си, ама до кога ли... Впрочем с жена ми се шегуваме че ако ГЕРБ и спечелят изборите 2013та ще е крайно време да напуснем България!

Безспорно Костов е най-доброто зло.
Кой друг обаче освен него имаше шанс да закопа комунягите? Нима очаквахте червените сами да се лустрират? Ха сега храстчета, плужеци и каквото там изплува в мътната пяна, а корективи отнийде взорът не види. Не ти медии, не ти профсъюзи, не ти велики и могъщи политици, не ти общество...(вечна му памет) Санитарния минимум е прескочен и сега се сурваме по гол гъз надолу по отходния канал.
цитирай
16. lado - Тук няма нито един факт, а само сл...
29.07.2011 21:47
hatanasov написа:
Тук няма нито един факт, а само слухове пуснати от агентите на ДС.

Твоето твърдение се нарича "голословно" .
Ето факти.
Аферата "Сапио"? - факт
Чорни? - факт
80 000 $ за фондацията на Елена? - факт.
Айде обори ги. Ако ли не - няма нужда да коментираш в блога ми. Щото ще натискам копчето.
цитирай
17. hotblooded - Кой друг обаче освен него имаше ...
29.07.2011 22:05
lado написа:

Кой друг обаче освен него имаше шанс да закопа комунягите?

Комунягите ние ги върнахме от нищото! Въпреки че КараВанко не ги смачка, 2001ва те бяха в тежък нокдаун! Но слабопаметният "мат'рял" ги нареди втора сила след НДСВ... НДСВ както и да е - хората му вярваха на Моню, не се беше оцапал още! Но БСП втора..... ми бешепо тежко от това че СДС загуби... Червените трябваше да ги лустрираме на изборите - да се борят за 4те %, а те реално винаги се борят за първото място! Това без помощта на "мат'ряла" не става!
lado написа:
Не ти медии, не ти профсъюзи, не ти велики и могъщи политици, не ти общество...(вечна му памет)

Как да има медии, като Бай Ганю се кефи на помии! Не е важното да е истина, важното е да е скандално, да е замесен политик, ако е първата година след избори - задължително от бившите, ако е точно преди избори задължително от сегашните! За гарнитура - нещичко и за ДПС или Доган! И "мат'рял"я подивява, стига до душевни оргазми и дори до нирвана!...
Как да има синдикати, като Бай Ганю дори не знае какво е това! Не обича да ходи по събрания, да иска отчети от синдикланите лидери... доста често не ги знае и кои са. Видях как председателя на синдикална секция беше сменен докато предприятие беше в неплатена - кога имаше събрание, че избори, че кандидати... И никой не попита новия лидер - абе тебе как, кога и кой те избра.... Не попитаха защо уж има заповед да се редуват бригадите на работа, а на практика ходеха едни и същи...
Политиците са извадка от народа, кога от овче стадо ще излезе вълк? - никога! С тоя 'мат'рял" толкова! Общество? Очакваш общество от народ живеещ на принципа:
- Да не се мина
-Да не ме хванат
- Абе не е важно да съм добре, важно е на комшията да му е зле!
Обърка вилаета, пич :))))))))
цитирай
18. lado - Кой друг обаче освен него имаше ...
29.07.2011 22:11
hotblooded написа:
lado написа:

Кой друг обаче освен него имаше шанс да закопа комунягите?

Комунягите ние ги върнахме от нищото! Въпреки че КараВанко не ги смачка, 2001ва те бяха в тежък нокдаун! Но слабопаметният "мат'рял" ги нареди втора сила след НДСВ... НДСВ както и да е - хората му вярваха на Моню, не се беше оцапал още! Но БСП втора..... ми бешепо тежко от това че СДС загуби... Червените трябваше да ги лустрираме на изборите - да се борят за 4те %, а те реално винаги се борят за първото място! Това без помощта на "мат'ряла" не става!
lado написа:
Не ти медии, не ти профсъюзи, не ти велики и могъщи политици, не ти общество...(вечна му памет)

Как да има медии, като Бай Ганю се кефи на помии! Не е важното да е истина, важното е да е скандално, да е замесен политик, ако е първата година след избори - задължително от бившите, ако е точно преди избори задължително от сегашните! За гарнитура - нещичко и за ДПС или Доган! И "мат'рял"я подивява, стига до душевни оргазми и дори до нирвана!...
Как да има синдикати, като Бай Ганю дори не знае какво е това! Не обича да ходи по събрания, да иска отчети от синдикланите лидери... доста често не ги знае и кои са. Видях как председателя на синдикална секция беше сменен докато предприятие беше в неплатена - кога имаше събрание, че избори, че кандидати... И никой не попита новия лидер - абе тебе как, кога и кой те избра.... Не попитаха защо уж има заповед да се редуват бригадите на работа, а на практика ходеха едни и същи...
Политиците са извадка от народа, кога от овче стадо ще излезе вълк? - никога! С тоя 'мат'рял" толкова! Общество? Очакваш общество от народ живеещ на принципа:
- Да не се мина
-Да не ме хванат
- Абе не е важно да съм добре, важно е на комшията да му е зле!
Обърка вилаета, пич :))))))))

Знам....:(((
Но "великия и мощен политик" е могъщ именно с далновидността си, стратегията и тактиката. А той? Превзе една височина, чучна се отгоре и взе да деребейства ...а не се сети ,че ще има ответна атака от прегрупираните комита. Или пък знаеше...
цитирай
19. hotblooded - Костов допусна фундаментална г...
29.07.2011 22:50
Костов допусна фундаментална грешка когато остави местните организации сами да си намират спонсори. Така се уреди със хора като Ментата, Бакърджиев,Бисеров, Хр.Кирчев. Следващата му грешка беше че не ги изрита навреме! И накрая имаше нещо което никой нормален не можа да предвиди - мат'ряла пак посегна към червената бюлетина! Тогава той каза една една реплика която няма да забравя 'Падането от власт, е като падане от кон' - тежеше му, на мен също... Не че беше идеален, но заиграването на Царя с БСП и ДПС беше буре с барут, и фитилът беше запален! Костов беше налучкал рецептата за обезвреждането на ДПС и Доган: Директни държавни отношения с Турция и (турски) инвестиции в районите с мюсюлманско население без никакво участие на ДПС в процеса.
цитирай
20. lado - Рисуваш образа му с думи така, както ...
29.07.2011 23:02
Рисуваш образа му с думи така, както аз не мога с фотошопа :))))) А колко ненавиждам ренегатите! Бил съм единствено СДС, а Костов и него ми взе!
Не мога да разбера хора които ми казват ей така, като че е елементарно разбираемо : "Бях костовист, ама сега съм за Бойко!". Те са за здравата ръка, не за идеята. Даже не я съзират. Или за романтичните очертания на светлото бъдеще ...
Нейсе, запуши я!
цитирай
21. hotblooded - Бил съм единствено СДС, а Костов и ...
29.07.2011 23:16
lado написа:
Бил съм единствено СДС, а Костов и него ми взе!

Не го е взел, просто трябваше да не се предаваме!
lado написа:
Не мога да разбера хора които ми казват ей така, като че е елементарно разбираемо : "Бях костовист, ама сега съм за Бойко!".

Това може да бъде казано от два типа хора:
Такива за които СДС беше С+ДС и най обикновенни "хейтъри" който мразят предишната власт и вярват че "Тоя ще ни оправи" - те ни натресоха и Боко и Величеството!
lado написа:
Те са за здравата ръка, не за идеята.

Здравата ръка е невъзможна без пълна власт, а "Пълната власт корумпира напълно" - ако не се лъжа Кисинджър го е казал. Така че да внимават какво си пожелават, че може да се сбъдне! Властта е пагубна за тези които не умеят да управляват, само че потъвайки, потопяват народ и държава!
цитирай
22. boristodorov56 - Има големи истини в коментарите и на двама ви за Костов.
05.08.2011 17:06
Забравяте може би най-важното, което той направи и това отвори шлюза на сатанизирането му(напълно комерсиално, разбира се - като всичко в политиката българска).
Костов не позволи Червената армия да премине през българското въздушно пространство и да десантира на летището в Прищина и окупира Косово.
Същото това въздушно пространство той го даде в подкрепа и за поддръжката на американските бомбардировки на остатъчна Югославия с възможността да се използват българските летища при форсмажорни обстоятелства.
Това е единствената и най-важната причина Сащ да станат наш застъпник за приемането ни в Нато и ЕС.

Това настъпване на котето на руските интереси по опашката се оказа решаващо за неговата политическа съдба, за което не бяха пожалени никакви средства
и резултатите са днес на лице.

Може да се провери кога започнаха атаките срещу него и си спомнете неистовата активност на петата колона на Кремъл у нас.

Не го защитавам, оправдавам или реабилитирам - нито е възможно, нито необходимо - просто в името на истината.

Раздвоен съм в оценката си за него и не точно по причина на посочените събития и случки в статията, много от които са част от агитпропа и са доста далеч от реалността.

Не съм костовист, но не искам да го сравнявам с нито един от премиерите преди него и след него, защото призмата ми за оценка към премиерите ни е на първо място: отношението към Съветска и последватала я Русия.
цитирай
23. hotblooded - И още една корекция - Богомил Бонев ...
06.08.2011 17:16
И още една корекция - Богомил Бонев беше генсек на МВР, а не министър! Предвестника на Боко - за една нощ от майор стана генерал! А още преди 70 години на практика беше доказано че скорострелното издигане на един офицер води до скорострелно осиране на същия! След Бонев тази максима потвърди и сегашния ни министър председател!
цитирай
24. lado - И още една корекция - Богомил Бонев ...
06.08.2011 22:59
hotblooded написа:
И още една корекция - Богомил Бонев беше генсек на МВР, а не министър! Предвестника на Боко - за една нощ от майор стана генерал! А още преди 70 години на практика беше доказано че скорострелното издигане на един офицер води до скорострелно осиране на същия! След Бонев тази максима потвърди и сегашния ни министър председател!

министър на вътрешните работи на България през 1997-1999 г.
цитирай
25. hotblooded - Вярно, явно спомените ми не са то...
06.08.2011 23:17
Вярно, явно спомените ми не са толкова ярки. Вярно че Емануил Йорданов стана след него министър на вътрешните болести! Бях се заблудил че Йорданов беше през целия мандат, а Бонев беше ген-сек! Извинявай за объркването!
цитирай
26. raders - Всъщност, това човече съсипа то...
16.03.2013 14:03
Всъщност, това човече съсипа тотално цялото дясно пространство, а най-вече СДС. Оставам с усещането, че е обикновен троянски кон, поставен с конкретна цел от съответните служби.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lado
Категория: Изкуство
Прочетен: 2650156
Постинги: 65535
Коментари: 5893
Гласове: 20657
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930