Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2011 16:29 - Че си мреме като катили..., ма не ни пука! Боко, Плевнелиев и ГЕРБ - те ви панацеята!
Автор: lado Категория: Политика   
Прочетен: 7380 Коментари: 23 Гласове:
17


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   

Боко строи магистрали и закрива болници....

И 60 % от людете преценяват, че кабинетът е успешен в изграждането на инфраструктура, но само 4,4 % мислят, че работата върху инфраструктурата е изобщо наложителна.

По въпроса за здравеопазването – повече от 51 % от хората смятат, че точно върху него трябва да се работи, но едва 3,5% намират, че тази работа се извършва успешно.

Не е за смятане с едно към колко се разминават действията на кабинета с очакванията на избирателя. При това по два пункта наведнъж – правителството хем не прави това, което се очаква от него, хем е хиперактивно по въпроси, които не се очаква то да решава. В дебелашки стил казано, това е резултатът от едно току-що излязло социологическо изследване, от което се вижда как правителството катастрофира с челен удар в нагласите на хората.

Извод - че правителството на магистралите не отговаря на нуждите на хората. Дори когато са все по-масово безпарични (52%), безработни (15%) и с отчаяни прогнози за липсата на работа (пак 52%) и за ръста на цените (72%), хората чакат да им се променят на първо място не помощите по безработица, нито дори пазара на труда, а здравеопазването.

Значи администрирането на медицината вече е смятано от хората за нещо, което е по-страшно дори и от собственото им прогресиращо обедняване.

Според авторите на изследването българските граждани подреждат по следния начин областите, които приоритетно се нуждаят от реформиране: здравеопазване (51,3%), пазар на труда (39,7%), икономически растеж (27,3%), социална политика (26,1%), образование (24,5%), съдебна система (20,6%). В същите тези области, посочени като приоритетни за оправяне, правителството се е справило с едноцифрен размах от 2 до 5 процента.

Що се отнася до финансовата и икономическата криза, правителството пак е в нелепа ситуация – половината от хората или не са чували кабинетът да е предприемал някакви антикризисни мерки, или са убедени, че такива мерки изобщо не са взимани. Значи ето какъв е резултатът – не само че не се правят реформи в приоритетните за обществото сфери, ами няма и отношение към живота на конкретните хора. Жителите на страната обедняват, остават без работа или без пари, а насреща нямат правителство, угрижено от това (дори напротив – хората предварително са убедени, че мерки не се взимат, макар че не знаят дали това е наистина така).




Гласувай:
17



1. despinida - Това , така наречено, правителство,
04.09.2011 16:46
след като смаза средния и дребния бизнес, успешно поема път да докара нацията до санитерен мининум в числеността, колкото да има кой да гласува за тях и на следващите избори...след които, други няма да са нужни, поради простия факт, че няма да остане електорат, а само властници и цигани...и България по естествен исторически ход, ще стане ГЕРБария...което по ирония на съдбата, означава изсушено растение...
цитирай
2. lado - Да, Галя, това е моята теза. С едно ...
04.09.2011 16:48
Да, Галя, това е моята теза. С едно леко несъгласие по отношение на санитарния мининум. Под летвата сме веч...:) :(
цитирай
3. despinida - ГЕРБо-рок...
04.09.2011 17:20
lado написа:
Да, Галя, това е моята теза. С едно леко несъгласие по отношение на санитарния мининум. Под летвата сме веч...:) :(

ай да сменяме танца, че ми писна...
цитирай
4. lado - Аз ще сменям залата, по перспект...
04.09.2011 17:38
Аз ще сменям залата, по перспективно ми се чини :)
цитирай
5. mt46 - Владо,
04.09.2011 17:48
магистралите са приход, а болниците, болните, пенсионерите, безработните - разход, тежест, бреме...
цитирай
6. paravankofivan1 - НА КОГО ОТ ДВАМАТА НА СНИМКАТА ТИ/КАТО АВАТАР/
04.09.2011 22:18
ОЩЕ КАТО ЮНОША БЛЕДЕН СА ВИКАЛИ
"ДЕВОЙЧЕТО"- НАМЕК ЗА СЕКСОРИЕНТАЦИЯ?
цитирай
7. hotblooded - Като навремето - Политбюро яде м...
05.09.2011 08:49
Като навремето - Политбюро яде месо, народа - зеле, партията отчита че в България се яде месо със зеле.......
цитирай
8. lado - ОЩЕ КАТО ЮНОША БЛЕДЕН СА ВИКАЛИ ...
05.09.2011 12:46
paravankofivan1 написа:
ОЩЕ КАТО ЮНОША БЛЕДЕН СА ВИКАЛИ
"ДЕВОЙЧЕТО"- НАМЕК ЗА СЕКСОРИЕНТАЦИЯ?

Не знам, човече! Не съм чувал и намек за това.
цитирай
9. josarian - Ладо, на такива като вас са ви нужни другарите Тодор Живков, Пеко Даков, Мако Даков и Пенчо Кубадински
05.09.2011 14:45
И другаря Мирчо Спасов - за да ви млати по празните тикви с кол, за да храни прасетата с блажно след това. Тогава ще сте отново доволни.
цитирай
10. swanlake - Става все по-зле и по-зле. . . и по...
05.09.2011 16:16
Става все по-зле и по-зле...и по-зле..Вече започвам да си мисля,че по-добре всеки друг,но не и те! Хората измират от глад и неадекватно здравно обслужване.А живота им е само един! Сещам се сега за един разговор с мой клиент който ми разказваше за голямата депресия в САЩ. Каза,че е бил такъв ад че се надява никога повече да не се случва. Като си тръгна аз си викам-че то ние в България така си живеем изобщо ама никога не ни е хрумвало да го наричаме депресия. Ние си пишем доклади за възхвала на правителството. Всъщност сбърках-не живеем по същия начин - по-зле живеем..Много по-зле ,но сме отегчени да се борим за по-добър живот и да изискваме от тези хрантутници дето не могат едно литературно изречение да вържат в разговор.
цитирай
11. swanlake - И другаря Мирчо Спасов - за да ви м...
05.09.2011 16:20
josarian написа:
И другаря Мирчо Спасов - за да ви млати по празните тикви с кол, за да храни прасетата с блажно след това. Тогава ще сте отново доволни.


Това ли са единствените варианти на управление според теб? - Бойко Борисов или бой по тиквите ? В кой век живееш драги/драга? Не го приемай лично но има и друг начин на живот. И ако ти не знаеш за него то не значи ,че не съществува.В него няма по-важно нещо от човешкия живот,защото той е уникален и единствен.Поздрави!
цитирай
12. josarian - swanlake, моля не ми обаяснявай какви варианти на управление има:
05.09.2011 17:01
Обиколил съм цяла Европа, не са ми нужни обяснения. Това, което искам да кажа е, че вече двадесет години комунистите от ДС, които обраха и мафиотизираха държавата, се разхождат и играят вито хоро на главите ни. И по-лоши работи правят. И за момента Бойко Борисов е единствения, който може да мине на тия безродници през гнусните тикви, без да му мигне окото. Нали не очаквате някоя напарфюмирана госпойца да го направи?
цитирай
13. swanlake - Обиколил съм цяла Европа, не са ми ...
05.09.2011 17:40
josarian написа:
Обиколил съм цяла Европа, не са ми нужни обяснения. Това, което искам да кажа е, че вече двадесет години комунистите от ДС, които обраха и мафиотизираха държавата, се разхождат и играят вито хоро на главите ни. И по-лоши работи правят. И за момента Бойко Борисов е единствения, който може да мине на тия безродници през гнусните тикви, без да му мигне окото. Нали не очаквате някоя напарфюмирана госпойца да го направи?


Тона ти не е никак дружелябен но ще си позволя да ти отговоря. Да обиколиш Европа не означава ,че ти е ясен начина на живот и управление. А ако смяташ,че някой се избира ,за да може да " мине на комунистите през гнусните тикви " това е толкова първично ,че даже няма смисъл да продължавам.Разбирам че за теб е по-важно някой да бъде наврян в миша дупка а не ти да живееш спокоен и достоен живот. Боже,Божеее
цитирай
14. josarian - swanlake, смея да твърдя, че повече неща са ми ясни, относно начина на управление,
05.09.2011 21:13
както и на възпитанието на хората на Запад и на Изток от България. Живял съм три години в Москва, също в Германия и Швейцария. За България мога да ти кажа, че е една жалка посткомунистическа държава, която от двадесет години е в плен на мафията, създадена от комунистическата ДС. Няма нито един сериозен бизнес, светъл или тъмен, който да не се владее от бивши ченгета. Като започнеш от енергетиката, минеш през медиите и рекламата и стигнеш до наркотиците и нелегалния внос и изос - всичко е под опеката 4-5 клана безродници от ДС. От всичко, което българите купуват - от четката и пастата за зъби до нова кола и къща влиза по един или друг начин като отчисление в джоба на някое тракторче или комбайнерче. А основните потоци пари се държат от няколко мастити "текезесари" които не биха се замислят да заробят за още 20 години народа само и само да продължат да смучат като пиявици. Харесва ли ти или не, това е мнението ми и то максимално се доближава до реалността в БГ. И понеже Тиквата, Мутрата, Пожрникаря, Рапона Бойко Борисов им оряза кранчетата от кацата с меда сега всички вият на умрело срещу него. Понятно?
цитирай
15. lado - Йо, насериан, оди у лево. Понеже не ...
05.09.2011 23:39
Йо, насериан, оди у лево. Понеже не си мутра (видно е от това, че все пак можеш да диплиш повече от едно изречение, нищо че са безсмислени) , значи си милиционер. Никакъв Йосарян не си ти, ти си параграф 22. Или Ороборош. Твоят кумир е мутра, член на БКП, невъзпитан и неграмотен. И това няма как да се промени. Особено ако , или дори когато поддържаш аналния му комфорт вербално. Или лингвално (лингуално). Това ,че ти е кисело , или горчиво , просто зависи от това, какво е хапвал вождът ти. Взимай си наколенките и бегай легай. На килимчето...
цитирай
16. josarian - Кумири аз, Ладо, нямам. Не си падам и по вождове, бащици и командири.
06.09.2011 11:22
Това, което искам да кажа е, че въпреки всичките си недостатъци, Бойко Борисов е човека, който може да промени статуквото в България. И ще го направи. След него ще дойдат хора като Плевнелиев, които ще изградят наново съсипанат държава. Който не вижда това е слепец.
Ти кой друг мислиш, че е способен на това? Некадърника Мартин Димитров, генералът без армия? Иван Костов, човек с качества, но изключително двуличен, който никой българин не ще да погледне вече? Комунистическото цвете в саксия - Сергей Станишев, дето четири години не разбра какво точно работи, когато беше премиер и червените олигарси смучеха като за последно? Впиянчения агент на ДС Ахмед Доган ли? Или храбрият милиционер, агент под прикритие, експерт по сваляне на банкови лихви и трошене на кости с чукове - Доцент Фатмаков?
Не мисля, че това са точните хора, Ладо ле...
цитирай
17. lado - Я, как смекчи тона! Скоро ще наредиш ...
06.09.2011 12:08
Я, как смекчи тона! Скоро ще наредиш в редичката от корумпета, комунета, некомпетенти и прочие измет, и твоя Боко. И ще искаш да те взема в групата си във Фейсбук " Всички управляващи от 67 години насам са маскари!"
Оня ден светилото Боко е правил купон по случай първия си милиард....Дал съм дума - ако Боко поведе България напред и я изведе до нови сияйни висоти ,откъдето светлото бъдеще ще се вижда по добре, че ще дам пресконференция в Софияпрес и ще се извиня публично на всички - ГЕРБ, фенове, обикновени хора. Това - за след 2 години, ако устиска...
цитирай
18. josarian - Дадена дума, Ладо, да не се отметнеш?
06.09.2011 12:41
Тонът ми е остър само към хора безродници и не виждащи по далеч от носа си. Аз не съм се влюбил до полуда в Бойко Борисов. Но имам некои съображение да мисля, че поне за сега той е човека - производителите на алкохол вече плащат 9млн. лева месечно, вместо 700 000 преди две години, реално се строят пътища, без които никой никога няма да ни погледне, Лук Ойл, ах Лук Ойл, кой досега се опита да пресече многомилиардната далавера? Кой се опъна досега на Сашо Дончев и Овергаз за 50% увеличение на газа, което той заедно с Газпром инкасираше на гърба на българите? Кой пое 3 млрд. плащания, завещани от предишното правителство в навечерието на кризата? Защо всички - червени, сини, розови, пембени заедно в купом изляха и продължават да изливат тонове лайна и помия върху Тиквата? Каква е тази необяснима задружност и разбирателство между довчерашните "опоненти" Станишев, Костов, М.Димитров, Доган, дори таркторчета някакви се включиха и други знайни и незнайни ДС бойци на тихия червен фронт? Гледам за две години, дори след явните грешки на това правителство, България не се е затрила, дори хората още мърдат от време на време? След всичките тонове прокиснала помия, излята върху главите на тия хора, не мисля, че нещо от апокалиптичните картини, детайлно описани от горе, долу, от ляво, дясно от пред, отзад, се е случило, нито, че ще се случи...
цитирай
19. lado - josarian
06.09.2011 14:35
Нима виждаш идиот в мое лице? Ако да, то излишно се тормозиш да пишеш. Дай да поживеем още малко, че тогаз ще теглим чертата. Разбира се ,че искам справедливост и благополучие за народа си. Който обаче се стопи и е под санитарния минимум. Според демографите сме аут. Дадена дума - хвърлен камък! Ако след две години не се окажа прав, аз ще съм по-щастлив от Боко. И Фмир. И Гербсениър. Едновременно.
цитирай
20. josarian - И аз я давам думата, Lado
07.09.2011 08:50
Ако се окажа неправ и Тиквата оплете краците, ще връщам назад. Ама надали. Запомни Плевнелиев, 1991 година тръгна с една строшена Жигула за Алемания. Няма куфарчета, няма зависимости, няма обвързаности. Никой не му е сипвал в канчето, сам е драл по пътеката за да стигне нивото, което е в момента. Той е човека, Lado, виждам го.
цитирай
21. lado - Ако се окажа неправ и Тиквата оплете ...
07.09.2011 18:47
josarian написа:
Ако се окажа неправ и Тиквата оплете краците, ще връщам назад. Ама надали. Запомни Плевнелиев, 1991 година тръгна с една строшена Жигула за Алемания. Няма куфарчета, няма зависимости, няма обвързаности. Никой не му е сипвал в канчето, сам е драл по пътеката за да стигне нивото, което е в момента. Той е човека, Lado, виждам го.



В този списък виждаш ли Плевнелиев?
Борисов-член на БКП
Цветанов-член на БКП
Цачева-член на БКП
Кр.Велчев-член на БКП
Фандъкова-член на БКП
Аньо Ангелов-член на БКП и делегат на последния и конгрес през1989г
Плевнелиев-последен секретар на ДКМС
Николай Младенов-последен секретарна ДКМС
цитирай
22. swanlake - Ще ме умориш от смях Ладо :) Нали п...
08.09.2011 03:32
Ще ме умориш от смях Ладо :) Нали помниш,че така те открих някога - не можейки да заспя от смях една вечер ,четейки твоите коментари :))
цитирай
23. lado - Ще ме умориш от смях Ладо :) Нали п...
08.09.2011 15:51
swanlake написа:
Ще ме умориш от смях Ладо :) Нали помниш,че така те открих някога - не можейки да заспя от смях една вечер ,четейки твоите коментари :))

Поздрави! :)))))))))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lado
Категория: Изкуство
Прочетен: 2652843
Постинги: 65535
Коментари: 5893
Гласове: 20657
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930