Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2014 18:28 - Антирашизм, антифашизм - разликата е в полза на ?
Автор: lado Категория: Политика   
Прочетен: 2193 Коментари: 7 Гласове:
16

Последна промяна: 22.08.2014 20:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Vencislav Dimov Vencislav Dimov  
Венцислав Димов
Национал-социализмът в Германия е имал някои много хубави черти: създал е работа за милиони жертви на кризата, построил е немръднали до днес стройни и бързи магистрали (аутобани), поощрявал е семейството, раждаемостта и велики произведения на националното германско изкуство, Грижил се е за околната среда, за вековните лесове и за алпийските пасища. По негово време се е произвеждала фантастична бира, а нацистките наденички са нямали равни на себе си.

И въпреки всичко това – по съвсем други и твърде основателни причини – национал-социализмът е обявен извън закона, възхвалата и пропагандата му са наказуеми, а всеки публичен намек за симпатия към някой аспект на нацистка Германия води днес до символично обществено линчуване и до пълно маргинализиране на изказалия го.
Не е ли време – и с оглед на стремително развиващите се събития, крайно належащо! – по същия начин да се подходи и към всяка възхвала, публично прехласване, носталгични мечтания и медийна пропаганда на Съветска Русия, на нейната теория и практика в буквално всяко отношение?
Ама имала големи социални достижения! (за сметка на многомилионен робски труд)
Ама въвела била електрификацията във всяко кътче! (дръж ми шапката. електрифицирани са преди всичко Кремълската башня, кабинетите на следователите от ЧК/ГПУ/НКВД/КГБ и килиите за изтезания)
Ама ограмотили били милиони ребята! (като при това им извадили душите с тампон от червена пионерска връзка)
Ама премахнали била експлоататорските класи! (за да установят властта на най-зловещата робовладелска класа на партийните и чекистки разбойници)
Ама победили били “фашизма” и спасили Европа от “кафявата чума” (защото откаченият фюрер ги изпревари с няколко седмици, затова пък руските пълчища окупираха и подложиха половин Европа на десетилетен терор и гнет)
Ама била се борила за мир (Съветска) Русия! (да, за нейния мир особено добре могат да разкажат хората в Унгария, в Чехословакия, в Ангола, в Мозамбик, в Афганистан, в Чечня, в Грузия и днес в Украина)
Всичко това има също толкова значение колкото хубавата баварска бира през 1938 г. и мазните нацистки вурстчета – т.е. никакво!
Всяка възхвала на Съветска Русия трябва да бъде обявена извън закона, всяко позоваване на нещо руско-съветско (рашистко, совково) трябва да се приема поне от читавата и интелигентна част на западното цивилизовано общество като недопустима пропаганда на нечовешки строй и да се приравнява на подобни действия в полза на националния социализъм.
Нещо повече, всяка възхвала на руско-съветски достижения – било то музиканти, оперни певци, съветски писатели, светила на науката или на военното дело, наказателни психиатри или просто научни занаятчии, производители на автомата Калашников, на часовници Луч или фотоапарати Зенит, космонавти, хокеисти или пързалящи са на кънки фигуранти – всеки намек за симпатия към такива (с изключение разбира се на личностите, изявили се като очевидни противници на руско-съветския режим) би трябвало да води до публично изолиране на позволилия си ги и до символичното му натикване в миша дупка.
Ама в Русия правели чудесни пирожки, парлива водка и … (тук дълго се замислям преди да ми хрумне някакъв друг пример….?!) … и мариновани гъби – нека! Да си ги ядат и пият сами и да си ги гарнират със суров нефт. Не на нас!
Дядо Драган Цанков ще остане при всичките си други греховце с едно знаменито изречение в историята. Длъжни сме да го разпространяваме и в Европа: “Не ви щем ни меда, ни жилото!”
Ето защо хваленето и на руския мед, и на руското жило трябва в очите на читавите хора да се приравнява с хваленето и прехласването пред всичко, свързано с престъпленията и просто с живота на Третия Райх.




Гласувай:
19



1. 1997 - Един въпрос отдавна ме терзае- Кога Сталин стана тоталитарен?
22.08.2014 18:57
Кога САЩ и Великобритания решиха, че Сталин е тоталитарен вожд (предполагам, че след измисляне на термина, по време на Студената, защото Ялтенската снимка показва добро настроение в компанията му). Дори договорът Молотов Рибентроп не е накарал саксонските демокрации да се отдръпнат и да започнат с Русия "странна война". Явно отблизо са виждали за какво е бил необходим. Пък и сигурно до "Студената" са приемали страната, поискала "съветска власт плюс електрификация, плюс американска организация на производството, плюс прусашки ред и дисциплина" да има сходни ценности.

Нейсе. По същество. По време на ВСВ Чърчил и Рузвелт отправят похвални думи за СССР. Какво да ги пра`им?
цитирай
2. анонимен - злобен ,платен трол...
22.08.2014 21:27
Ти познаваш ли Ойропа отвътре, а ??
Ти и Русия толкова познаваш де, лентяй блоГЕЙски !!
цитирай
3. анонимен - кой ти плащаа за Първа ,бе ПОП КРЪСТИО!!!
22.08.2014 22:29
17. fascindoo - абе овчи мозъци, спрете дали е бременна или "бременната",
21:53
не лроумявате ли, че Путин, Обама, Перушенко, Камерън, Яценюк, Кличко, Медведев, Меркел и так далее... са от едно и също племе - евреи по майка и баща!!!

Жестоката, но скрита война срещу Християнството...
цитирай
4. demograph - Всичките трима коментатори сте тъпи овце
23.08.2014 01:01
maleidi46 написа:
17. fascindoo - абе овчи мозъци, спрете дали е бременна или "бременната",
21:53
не лроумявате ли, че Путин, Обама, Перушенко, Камерън, Яценюк, Кличко, Медведев, Меркел и так далее... са от едно и също племе - евреи по майка и баща!!!

Жестоката, но скрита война срещу Християнството...

Мозъците ви са овчи, затуй сте тъпи овце.
Само лов на вещици ще ви накара д аразмърдате овчите си мозъци, но от страх..
Давай Ладо!Бъркай им в насраните рубладжийски задници!
цитирай
5. fascindoo - lado, lado, много овч и в блога, и навън!
23.08.2014 16:03
Клифърд Шек, наричайки Хитлер "фронтмен на Камарата на Ротшилд", прави през 2008 един много интересен анализ за участието на Ротшилдови във Втората световна война и създаването на държавата Израел в книгата си "Династията Ротшилд, Чърчил и “Крайното решение“" (The Rothschilds, Churchill and “The Final Solution”)---

Или
Тогава:
"Хтлер-Сталин-Чърчил-Труман" са фронтмените на Ротшилд
Сега:
Путин-Обама-Меркел-Камерън -
новите фронтмени на Камарата на Ротшилд!!!
Днес:
US фронтмените - Порошенко (Вальцман по баща), Путин (по майка Шаломович), Яценюк, Тягнибок, Тимошенко (по майка Капительман), Янукович, Кличко, ... все Крипто-евреи, обсебили яко Украйна!

2014 не е 1939, тогава - кървави глобални ИГРИ (ВСВ), сега - ИНФОРМАЦИОННИ ИГРИ с кървави локални ИГРИ (Ирак, Украйна)...
И Стадото да блее!
цитирай
6. lado - Офци се ше си има
23.08.2014 18:07
Лошото е, че умните и моралните не могат да фанат ръка...
цитирай
7. fascindoo - не случайно само на български една
24.08.2014 02:51
4 буквена дума съществува с 4 възможни грешки:
овца = уфсъ
... в нито един друг език по Света!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lado
Категория: Изкуство
Прочетен: 2650819
Постинги: 65535
Коментари: 5893
Гласове: 20657
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930