Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2010 08:33 - Това кърти - "Така ще се съберат 900 млн. лева, които ще се похарчат за здраве, социални плащания, магистрали и тютюн." Обзор на печата с картинками!
Автор: lado Категория: Политика   
Прочетен: 1882 Коментари: 14 Гласове:
14

Последна промяна: 07.05.2010 14:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


 

Цветанов фаворит на премиера

 

 

 

"Стандарт":

Бойко: Цветанов ми е фаворит

 image

Цветан Цветанов винаги ми е бил дясна ръка и за него винаги съм казвал, че ми е любим. Това заяви вчера пред бТВ премиерът Бойко Борисов по повод рейтинга на неговия заместник. Цветанов го изпревари с 4% и оглави класацията на политиците. Радвам му се, но ако сте ме отписали, грешите, предупреди премиерът

image
 

 

 

Мерки

 

 

"Труд":


Министри: В София на колело? Опасно е


Българските министри едва ли ще слязат от служебните коли, за да яхнат велосипедите или да ползват метрото до службата си, показа проверка на "Труд" . В сряда премиерът Бойко Борисов се закани да свали от държавните коли подчинените си в Министерския съвет. Още в ранни зори вчера финансист №1 Симеон Дянков обяви пред Би Ти Ви, че не може да ползва "метрото слънце" (по думите на Борисов), за да ходи на работа. Не стигало до "Бояна", където той живее. Затова бил готов да яхне велосипед. Според дипломат №1 Николай Младенов обаче да караш колело в София е опасно. По-голям шанс имало да оцелееш в Афганистан.

image
Not ready to drop six figures on a new S-Class? With Mercedes newest edition to its Bike Collection, the 2008 Trailblazer, you can still ride on dubs, and you’ll only have to drop 2,790 Euros (U.S. $4,412) to get one.
image
06.05.2010 09:28

Съкращаването на разходите за транспорт на министрите ще спести 100 млн. лв.
 


 „24 часа"


Дъщеря на бивш зам.-министър с 1,5 млн. лв. от ЕС


27-годишната Галина Димитрова Пейчева-Митева е най-големият получател на агропари от ЕС у нас като физическо лице. Дъщерята на бившия зам. земеделски министър Димитър Пейчев  от кабинета "Станишев" е взела 1 562 912 лв. през 2009 г., показват данните за всички бенефициенти от общата селскостопанска политика на Брюксел, обявени на сайта на фонд "Земеделие".

image

"С този случай ще се заемат българските власти или ОЛАФ. Ако тя притежава земя, може да няма нищо нередно. В случая проблемът е конфликтът на интереси заради заемания пост от баща й", коментира вчера представител на ЕК, цитиран от euobserver.com. Димитър Пейчев отговаряше именно за европарите в земеделското министерство. Случаят заедно с други фрапантни получатели на субсидии като датски билярден клуб и шведски клуб за свирене на акордеон са описани в проучване на журналисти и програмисти от неправителствената организация Farmsubsidy. Те са анализирали уебсайтовете на 27-те страни - членки на ЕС.

„24 часа"


До всяка будка полицай, за да влязат 500 млн.

 image

Още от днес спецекипи на МВР, ДАНС, НАП и митниците започват да гонят контрабандата  на горива, алкохол, цигари и желязо. До края на годината трябва да съберат поне 500 млн. лв. допълнително. Това обяви вчера премиерът Бойко Борисов, след като правителството реши да поиска актуализация на бюджета за 2010 г.

"Ако трябва, до всяка будка ще има полицай, но парите трябва да се съберат. По приходите ще реша дали работят добре", закани се министър-председателят.

С 20% се орязват парите за министерства, агенции и общини, съобщи още Борисов. С това се очаква да се спестят 900 млн. лв. Това щяло да бъде свързано и със съкращения в администрацията. "Сами да решават дали ще си махат секретарките, или чиновниците. Аз съм разпоредил и в Министерски съвет вече няма служебни шофьори. Ако някой много му трябва кола, ще си кара сам. Иначе чиновникът ще ходи пеш, направил съм им метро като слънце", обяви Борисов.

 

image



„Труд"

Вдигат стажа за пенсия


От 1 юли 2011 г. мъжете ще работят за пенсия 40 г. при 37 г. сега, а жените - 37 г. при 34 г. сега. Това предвиждат предложения на правителството за промени в пенсионната система, представени вчера от социалния министър Тотю Младенов.

Изискваната и сега минимална възраст за пенсия съответно 63 г. за мъжете и 60 г. за жените остава, но точковата система отпада.

Вместо омразната точкова система новите правила въвеждат условието за минимален осигурителен стаж.

 


Министрите в метрото


Бойко Борисов сваля министрите от лимузините. Направил съм метро като слънце, да се возят с него, посъветва ги Генерала. Колите вече са в гаража на "Дондуков" 1. Който има работа извън града, ще може да ги ползва, обясни новия ред министър-председателят. Той не изключи и възможността да лиши подчинените си от секретарки. По-първите хора в държавата ще черпят с кафе за своя сметка. Да гасят лампите, нареди още Борисов. Премиерът представи вчера окончателните мерки на кабинета срещу кризата. Най-потърпевши от тях ще са чиновниците. Предвиждат се 20% съкращения на разходите им. Само в МВР коланът ще се затегне с 13 на сто. Така ще се съберат 900 млн. лева, които ще се похарчат за здраве, социални плащания, магистрали и тютюн.

 

„Стандарт"

 
Работим с три години повече за пенсия


Три години повече ще се работи за пенсия, но годините за пенсиониране остават същите. Това са част от предложенията за промени в пенсионната система, представени вчера от социалния министър Тотю Младенов. Те предвиждат от 1 юли 2011 г. задължителният осигурителен стаж за мъжете да е 40 години труд, а за жените 37. Сега действащата точкова система, според която се изискваха 34 години пенсионно осигуряване за дамите и 37 за силния пол, ще отпадне. Младенов съобщи, че хората, които са навършили възраст, но не им достигат до три години стаж, ще могат да се пенсионират, но пенсията им ще бъде намалена с 2,4% за всяка липсваща година. Тези, които продължават да работят ще получават бонус от 2,4% за всяка допълнителна година. От средата на 2011 г. повече ще работят и служещите в МВР и армията. Те ще излизат в платена почивка след 30 години стаж, като поне 20 от тях трябва да са били в системата на сигурността или отбраната. Сега изискването за общ стаж е 25 години, от които службата в силовите ведомства да е била минимум 16 г. и 8 месеца. Ще се въведат и механизми за диференцирането на минималния осигурителен доход за хората, които се осигуряват сами. Те ще влязат в сила от януари. В момента упражняващите свободни професии плащат осигуровки минимум върху 420 лева на месец.

image 

 

„Монитор"


Кабинетът актуализира бюджета с 900 млн. лева


Държавният бюджет ще бъде актуализиран с 900 млн. лева от 1 юли, обяви премиерът Бойко Борисов. Данък добавена стойност пък няма да се вдига, реши правителството вчера и така сложи точка на напрежението, което се породи покрай този налог. Всички лостове на държавата ще бъдат включени, за да не вземаме от населението пари в кризата, обеща премиерът. От акцизи на цигари, алкохол, горива и строителното желязо ще бъдат събрани 500 млн. лева повече до края на годината. На всяка будка ще има полицай, но тези суми ще бъдат събрани, зарече се министър-председателят. В същото време средствата от емитиран заем ще отидат, за да се попълни фискалният резерв. По този начин ще се гарантира на външните наблюдатели, че бордът и левът са стабилни. За да се съберат необходимите пари обаче, ще бъдат направени 20% икономии в министерства, агенции и общини. Те ще спестят около 900 млн. лева разходи.

image 

 


 

„Дневник"


Кабинетът избързва с актуализацията на бюджета


Данък добавена стойност (ДДС) няма да се вдига, но с актуализация на бюджета ще се осигури допълнително финансиране за здравеопазването, тютюнопроизводството, транспорта и инфраструктурата. Това съобщи премиерът Бойко Борисов след заседанието на правителството. По думите му предложението за актуализацията е внесено в парламента още днес. Предварителните планове бяха тя да бъде направена през юли.
 



Тагове:   обзор,   здраве,   млн,   магистрали,


Гласувай:
15



1. galatceq - Четейки всичко си спомних за думите ...
07.05.2010 10:01
Четейки всичко си спомних за думите на Моканина от "Бялата лястовица" - Боже, колко мъка има по този свят , Боже ...
цитирай
2. haralanov - Какво съвпадение...
07.05.2010 10:42
Тъкмо вчера прочетох в един от постингите ти за египетските картофи и ми се наложи да отида до тукашният пазар.Първото нещо,което видях и,което ме впечатли,бяха чувалите с картофи на,които отгоре имаше етикет,,Картофи-Египет,,.За другото...Слушах го бате им Бойко.Той сериозно си мисли,че е построил и оставил на гражданите по-добро метро отколкото във Виена!Бъди здрав!
цитирай
3. tili - Даааам!!!
07.05.2010 11:16
Всичко е от хубаво, по-хубаво!!! Браво на нас...
цитирай
4. lado - Тъкмо вчера прочетох в един от по...
07.05.2010 11:39
haralanov написа:
Тъкмо вчера прочетох в един от постингите ти за египетските картофи и ми се наложи да отида до тукашният пазар.Първото нещо,което видях и,което ме впечатли,бяха чувалите с картофи на,които отгоре имаше етикет,,Картофи-Египет,,.За другото...Слушах го бате им Бойко.Той сериозно си мисли,че е построил и оставил на гражданите по-добро метро отколкото във Виена!Бъди здрав!

Построил с нашите си пари! Кой знае какъв процент са усвоени от приятелските кръгове?
цитирай
5. lado - Всичко е от хубаво, по-хубаво!!! ...
07.05.2010 11:41
tili написа:
Всичко е от хубаво, по-хубаво!!! Браво на нас...

Този преглед е повърхностен! Колко има още ....
цитирай
6. tili - Ми повърхностен, но хубав -
07.05.2010 11:58
като двамцата лъскави и влюбени сладури дето си ги слижил начело. То народът ги е сложил, де! А третият дали се чувства излишен със само 44% одобрение? Мъка, мъкааа!!!
ХвалА на такъв народ!!!
цитирай
7. lado - като двамцата лъскави и влюбени ...
07.05.2010 13:51
tili написа:
като двамцата лъскави и влюбени сладури дето си ги слижил начело. То народът ги е сложил, де! А третият дали се чувства излишен със само 44% одобрение? Мъка, мъкааа!!!
ХвалА на такъв народ!!!

Тези двамцата са третата подред картинка с такова внушение - предишните две изчезнаха мистериозно...но те ще трият ,аз ще слагам!
цитирай
8. анонимен - Mir na du6ata na ediniqt, po-to4no ...
07.05.2010 17:04
Mir na du6ata na ediniqt,po-to4no -zadniqt sladur.
цитирай
9. lado - Мир на душата му!
07.05.2010 17:15
Мир на душата му!
цитирай
10. анонимен - Lado за такива като теб Марк Твен ...
07.05.2010 17:47
Lado за такива като теб Марк Твен беше казал нещо.Абе да не са те спасявали като малък от ваната,та сега мразиш сапуна.Не,че те правя значим ама съм на вахта и ако искаш ела да лъснеш трюма.
цитирай
11. lado - Аз съм си от село. Педерастки съдове ...
07.05.2010 18:08
Аз съм си от село . Педерастки съдове като вани например са ни непознати. Къпем се в ряката. Веднъж месечно. Зимата - по-рядко. Ти какво , застъпи на смяна ли?
Мислех,че те държат на строг нашийник! А Том Сойер чуваш ли го да ти казва разни неща? Той е пич - слушай го.
Та така - ако някой не ти каже нещо, значи нямаш шанс да ти се пръкне между ушите.
Като казах "уши" : Абе, да не те бъркам с оня , лудичкия ? Ти май си ушевия, аташиран да ме прослушваш. Не са ли забранени контактите с подслушваните?
А Фройд е писал за твоя случай - лъскай си сам, каквото си лъскаш на смяна, и гледай да не офлякаш всичко наоколо - на ортака ти може и да му хареса ....и ше оттечеш на левия бряг
Давай - нали знаеш откъде произлиза идиомът "на бърза ръка"? Тъкмо ще се успокоиш, и ще си довършиш вахтата спокойно...
цитирай
12. анонимен - ЗА АВТОРА....
07.05.2010 18:11
АБЕ ,АВТОРА....ХУБАВО ГО РЕДИШ НА РУСКИ....ТАМ ЛИ СИ УЧИЛ НА НА КЛЮКИ, МРЪСНИ КЛЕВЕТИ И
ПРОПАГАНДА!....МНОГО ТИ ЛИЧИ РУСКАТА -БОЛШЕВИШКА ШКОЛОВКА!!!!СМЪРДИШ, ОТ ДАЛЕЧЕ!
цитирай
13. анонимен - Няма да ви казвам колко пари точат ...
07.05.2010 18:23
Няма да ви казвам колко пари точат ромите от сициални помощи ,и здраве пък за детски няма да говорим!
цитирай
14. lado - АБЕ, АВТОРА. . . . ХУБАВО ГО РЕДИШ НА ...
07.05.2010 18:40
анонимен написа:
АБЕ ,АВТОРА....ХУБАВО ГО РЕДИШ НА РУСКИ....ТАМ ЛИ СИ УЧИЛ НА НА КЛЮКИ, МРЪСНИ КЛЕВЕТИ И
ПРОПАГАНДА!....МНОГО ТИ ЛИЧИ РУСКАТА -БОЛШЕВИШКА ШКОЛОВКА!!!!СМЪРДИШ, ОТ ДАЛЕЧЕ!

Дишай дълбоко - познатата миризма надушваш ли я още? С дълбоко прискърбие трябва да приемеш - ще те светна,че това е личната ти смръдня!
Тя е обща за вида Бъбъликус Цветаникус и по нея се разпознавате - щото сте от една порода скунксове. Та тази воня е толкова силна,че е изключено да помиришете (нанюхате) друга. И когато установите липсата на феромони у опонента - включвате лумпенския форсаж : "Който не е с нас, е против нас"
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lado
Категория: Изкуство
Прочетен: 2651976
Постинги: 65535
Коментари: 5893
Гласове: 20657
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930