Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2010 16:51 - Нов оксиморон - "качествата на Борисов"
Автор: lado Категория: Политика   
Прочетен: 1958 Коментари: 2 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
От известно време в нещастното вече виртуално пространство Блог.Бг , някакви блогърчета, притежаващи повече интелект и грамотност от Бойко Борисов, се опитват да защитават някаква смешна теза за "качествата" му. Това ме навежда на две хипотези - или са зомбирани(заблудени), или платени (принудени от обстоятелства , несъвместими с чиста съвест)
Да разгледаме един такъв списък с "качества".

1.Не плюе.
2.Казва нещата както ги вижда, без да ги усуква до обезсмисляне.
3.Оставя полезен ход на опонентите си. Не ги унижава.
4.Не се опитва да плува в мътни води, опитва се да следва и даде представа за ред.
5.Дава на опонентите си втори шанс, след това втвърдява позицията си.
6.Не се опиянява от успеха на тиражирани безумия.
7.Не ехидничи.
8.Съобразява се с институциите и мненията, а не се мъчи да ги игнорира.
9.Не се страхува от истината.
10.Не губи разумна мяра в защитата на хората си. 

"Не плюе." Боже!!! Аргумент, изказан с уличния жаргон на премиера, бивш кмет на София, бивш главен секретар на МВР, бивш пожарникар, бивша ..ъъъъ.. май не е излязъл още от съдружие с персони , които наричаме мутри (ако е излязъл - то значи бивша мутра) , бивш член на БКП.................. Да разгледаме скудоумния израз "Не плюе". Поради остра лексикална недостатъчност блогърчето се опитва да ни каже чрез бедния си речник, че ББ не обижда, не изказва немотивирано контратези, не използва груби думи в разговорите си с опоненти. Така ли е ? Разбира се, че не!!!  
 
Примерче : За Борисов бившият премиер Станишев се превърна в нещо, за което настоящият премиер си е позволил да каже „да еба и нещастното копеле“.
Като кмет :
Кметът на София Бойко Борисов се размина с глоба, след като комисията по етика към Столичния общински съвет реши да не му налага финансова санкция.

Комисията разисква поведението на кмета към общинските съветници и обидите, с които ги нарича. След като вчера Борисов се извини, че е нарекъл „негодници” и „маскари” съветниците на столицата, днес етичната комисия му изпрати писмо, в което го предупреждава, че подобно поведение няма да се толерира повече в общинския съвет.

Борисов открай време прибягва до кръчмарския език и единствената реакция, която получава, е тази на забавляващия се зрител. Толерирането на този език обаче е по-голям проблем дори и от използването му!

 

 "Казва нещата както ги вижда, без да ги усуква до обезсмисляне. "
 
 

„От няколко дена с министър Симеон Дянков работим по темата как до понеделник и имам уверенията, че ние ще направим така, че да не се вдигне с 3% вноската, но аз искам гаранция точно с колко пенсионната вноска може да се вдигне. Трябва да имаме пълните гаранции от финансистите, че ако вноската се вдигне с 1,5% или 2%, ще стигат парите. Ако стане процент и половина или 2% вноската, това ще е изцяло заслуга на министър Дянков и неговия екип“. Това заяви днес по Би Ти Ви премиерът Бойко Борисов, който е на път отново да ревизира важно свое решение, обявено пред обществото преди броени дни.

По-късно през деня премиерът доразви пред журналисти отстъплението си с витиевати аргументи и уверения, че всъщност нямало да има увеличение на вноската, защото тя вече била намалявана, а пък с евентуално (!) покачване от “само” 2 процента практически нямало да бъде завишавана.
 
Омерзението ми от пошлата действителност , и в частност наличието на троглодити, които могат  да се възхищават на примитива ББ обаче е толкова голямо, че не искам да продължавам. Тях, троглодитите, никой не може да промени, а ако някой колебаещ се , но мислещ индивид изпита съмнения в едната или другата посока , нека да продължи по списъка . Или ако има памет и информация , просто да се сети за примери. Ако не може, то нетът изобилства...!!!
Та така - ако изпитвате съмнения в това ,че имате мисловна дейност, то или ги засилете  - и започнете търсенето на истината, или ги угасете - така, както апологетите на доктор Борисов са направили дори със съвестта си.

Но за финал ще цитирам точка 6-та от списъка :
"Не се опиянява от успеха на тиражирани безумия. "

Ако намирате това за смислен аргумент в защита на каквото и да е, или когото и да е, то Вие сте един завършен, кръгъл ...персонаж на Достоевски! Един истински княз Мишкин, и можете да се гордеете със себе си. 



Тагове:   нов,   Оксиморон,


Гласувай:
15



1. vmir - Не ти е стигнал умствения багаж да се сетиш, че "плюе" включва най-вече неспособността за виждане на нещо понече от "оксиморон"
02.12.2010 06:00
в нечии качества, но това се учи през първите 7 годинки така, че простено ти е да бъдеш с IQ - то на 8 - годишно хлапе.
цитирай
2. lado - Не ти е стигнал умствения багаж да се ...
02.12.2010 14:37
vmir написа:
Не ти е стигнал умствения багаж да се сетиш, че "плюе" включва най-вече неспособността за виждане на нещо понече от "оксиморон" в нечии качества, но това се учи през първите 7 годинки така, че простено ти е да бъдеш с IQ - то на 8 - годишно хлапе.

Странно - некъф плужек е оставил лигаво-мазна следа в коментари. Даже прилича на писана реч. Ще го оставя - може някой изучаващ лигавите мекотели да открие наченки на интелект у плужека...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lado
Категория: Изкуство
Прочетен: 2652006
Постинги: 65535
Коментари: 5893
Гласове: 20657
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930