Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2010 19:24 - Айде - честито на Боко! Вече е доктор хонорис кауза на П.У.Т.К.А
Автор: lado Категория: Политика   
Прочетен: 6144 Коментари: 31 Гласове:
38

Последна промяна: 12.10.2010 22:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Пернишкия университет по телекомуникации, компютри и архитектура....

Перник – университетски град! Жив да не бях! Да се готви Долно Уйно, както би казал проф. Герджиков.
В един форум прочетох, не се заклевам, че е истина, че вузът щял да се казва „Пернишки Университет по Телекомуникации, Компютри и Архитектура”. Дано да не е вярно, щото се получава една много нелицеприятна абревиатура и трябва спешно да се промени. Имаше в Пловдив подобен инцидент. Кръстиха едно училище Професионално Училище за Текстил и Кожени Изделия. И пресата под тепетата скъса тамошните управници от бъзици. Чел съм, че и в Руси имало подобен случай - Художествено Училище по Изкуствата "Възраждане". Даже го изписали на портата: „ХУИ „Възраждане”. Но като видели какво се получава, махнали „изкуствата”...
Та казвам да се прекръсти университетът. Перничани може да са всякакви, но са пичове. Е, поне некои от тях. Другите са под влиянието на президента…
Но в светлината на някои новости, може и да не съм съвсем справедлив към Перник. Все пак първият българин, който се загрижи, че нямаме стратегия за посрещане на извънземните, беше от Перник. През 2003 г. депутатът от КБ Димитър Дойчинов видя над стадиона в Перник летящи чинии и веднага предложи НС спешно да приеме стратегия за извънземните. Срещна се дори със Станишев, но Станишев понеже не вярвал в извънземния разум, не даде ход на стратегията. Те червените май в никой разум не вярват…
С основание Пирински вика: „БСП не си е признала провалите и докато това не се случи, ще си седим на 14-15 %... Ние продължаваме да се убеждаваме колко сме били прави, колко сме били добри... и как не са ни разбрали.”
Защото сте прости, г-н Пирински. Да ме прощавате, но стигам до този извод на базата на една проста екстраполация върху мисълта на Конфуций: „Простият се оплаква, че хората не го разбират, а мъдрецът – че не разбира хората.”
Така погледнато, нас само прости хора ни управляват. Помните ли Костов колко се обиди, че не сме го разбрали, та две години мъълча като копук? Много прост човек! И царя и той! И Борисов е тръгнал по тоя път…Прав е Кошлуков” в малко позакъснялото си прозрение: „Народът винаги е прав. Ако някой смята, че не е разбран от народа си, проблемът си е негов.”
Негов си е, негов! Е, по някое време става и наш, но то е друго…
Но да се върнем на Перник и извънземните. Казвал ли съм ви, че самият термин „извънземен” е с пернишки произход? Те така викали на тия, дето напускали Земен и се преселвали в Перник – демек извън Земен. В последствие това наименование се разшири и днес шопите викат извънземен на всеки, който кара Голф тройка по жълтите павета.
Казвал съм ви го, ама сте забравили. Както и да е. Въпросът е, че пропуснахме 8 г. да се подготвим за посрещането на извънземните. И днес да четем, че от ООН назначили за главен преговарящ с евентуалните гости от Космоса некоя си Мазлан Отман от Малайзия. Можеше да е българин! Та проф. Лъчезар Филипов от БАН откога е в кореспонденция с извънземните! Освен това ние сме космическа сила от 30 г., а тия по-лани си изстреляха първия космонавт. И той цялото си време в Космоса прекара в молитви. Щото като правоверен мюсюлманин е длъжен да се моли 5 пъти след изгрев слънце, а в орбита Слънцето изгрява 16 пъти... 80 пъти по пет минути, близо 7 часа. А през останалото време провежда сложни изчисления къде му се пада Мека, та да не я загъзи…
Както и да е. Въпросът е, че бяхме първите, които се сетиха.
Така си пропиляваме шансовете, а после другите ни виновни…
http://delnicite.blogspot.com/


Тагове:   доктор,   кауза,


Гласувай:
41



Следващ постинг
Предишен постинг

1. strannica - УЖАССС!
12.10.2010 19:29
:))) Даже отворих гугъла да видя дали така се казва наистина този университет.
Не само се казва, ами ми дава цели 933 резултата. 933 пъти позор за малоумника/малоумниците/, измислили точно това название. Не можаха ли да помислят как ще изглежда като абревиатура???????
цитирай
2. анонимен - :))) Даже отворих гугъла да видя ...
12.10.2010 19:39
strannica написа:
:))) Даже отворих гугъла да видя дали така се казва наистина този университет.
Не само се казва, ами ми дава цели 933 резултата. 933 пъти позор за малоумника/малоумниците/, измислили точно това название. Не можаха ли да помислят как ще изглежда като абревиатура???????

И хиляда пъти позор за позьорите, неграмотниците - избрани да управляват изстрадалата ни територия..., но е малко!
цитирай
3. haralanov - Съжалявам,че...
12.10.2010 19:41
Съжалявам,че преди година и три месеца не гласувах за К.У.Р.Е.Ц.Или за Коалиция за Устойчиво Резвитие на Европейските Ценности.
цитирай
4. strannica - ...
12.10.2010 20:02
Това съчетание на специалности е върховно!
Поне да бяха използвали вместо "компютри" думата "информатика" , що ли...
Но с тези първи П и У все ще се получава някаква безумна абревиатура.
Аз имам едно единствено обяснение за казуса: че това слагане на "телекомуникации" на първо място след П и У е жест към Путин :))))
цитирай
5. lado - Това съчетание на специалности е ...
12.10.2010 20:12
strannica написа:
Това съчетание на специалности е върховно!
Поне да бяха използвали вместо "компютри" думата "информатика" , що ли...
Но с тези първи П и У все ще се получава някаква безумна абревиатура.
Аз имам едно единствено обяснение за казуса: че това слагане на "телекомуникации" на първо място след П и У е жест към Путин :))))

Или са пълни идиоти, или е страхотен бъзик-отмъщение - тип "бомба със закъснител"
цитирай
6. dolsineq - хахахаха :-)))))))) Страхотно, ...
12.10.2010 20:21
хахахаха :-)))))))) Страхотно, Ладо...:)
цитирай
7. despinida - гИниално са си го кръстили този университет...
12.10.2010 20:24
ако беше прост ИНСТИТУТ, щеше съкратено да се чете П.И.Т.К.А....един вид, от питам...интересувам се...нещо такова...ама сегашната абревеатура, направо кърти миФки...:))))))
цитирай
8. анонимен - хахахаха :-)))))))) Страхотно, ...
12.10.2010 20:29
dolsineq написа:
хахахаха :-)))))))) Страхотно, Ладо...:)

Мислиш ли? Долси, не съм откривателят, само го споделям с приятелите :)))))))))))
цитирай
9. karambol5 - Хахаххахаххахахаххахахахахх
12.10.2010 20:29
Хахаххахаххахахаххахахахахх
цитирай
10. анонимен - ако беше прост ИНСТИТУТ, щеше съ...
12.10.2010 20:30
despinida написа:
ако беше прост ИНСТИТУТ, щеше съкратено да се чете П.И.Т.К.А....един вид, от питам...интересувам се...нещо такова...ама сегашната абревеатура, направо кърти миФки...:))))))

Или пък алюзия за лапане :)))))
цитирай
11. tili - ;-)))))))))
12.10.2010 22:32
Само така! Ученото си е учено!
цитирай
12. genadi2000 - Аз отначало си помислих, че това е майтап...
12.10.2010 22:41
...Ама не! Истина било!
ПУТКА отвори своите врати! Ура!
цитирай
13. genadi2000 - Достоен паметник на гения от Сирищник!
12.10.2010 22:45
Пернишки Университет по Телекомуникации, Компютри и Архитектура имени "Георги Първанов"-а. Достоен паметник на гения от Сирищник! И ректор ще го направим - като му свърши президентския мандат! И като потече едно ми ти финансиране от държавния бюджет, и като източим някоя програма на ЕС за образование - такава наука ще се развива, че цял свят ще се чуди и мае!!! Ох, како Пено, тука ли си, сама ли си...
цитирай
14. injir - Гениално...
13.10.2010 00:04
Гениално...
цитирай
15. krom - да заубичаме прецизноста
13.10.2010 00:44
Костов не е комунист и затова замълча, за да не се надвиква, а малко да послуша,можеби. Г-н блогър спомни си големите букви на главната страница на в. Труд....УБИЙЦИ..., и на в. 24часа--КОСТОВ СИ КУПУВА САМОЛЕТ, А НАРОДА ГЛАДУВА! (дуржавата беше поръчала от франция един малък правителствен самолет, който пристигна 2001г. в деня на изборите) а медийте написаха самолета на Костов. И не започна, като обиден да опровергава вестниците и да се оправдава като Царя и останалите, като Гоце например. Та ще се обиди на народа,как да се обидиш на народ (на медий да, можеш да ги посочиш конкретно) но такава глупост кой може да повярва, лансирана от нашите медий от най- лошия политически цвят!
цитирай
16. balkanec - Паднах от смях :)
13.10.2010 00:55
Тоя д-р Филипов наистина пише занимателно, а стила му се разпознава още от първите изречения.
А оригинала на тоя стил е от Гогол - "Записки на един луд" - там гамата е много по-широка - между зловещото и комичното:

http://www.chitanka.damon.ath.cx/text/10941.html

Страхотно произведение е.
Човек се чуди дали героя, който прогресивно полудява, сам има чувство за хумор или не осъзнава комичността на ситуациите.
Гогол сигурно е имал прототип - реален човек, когото е познавал - иначе въображението не може да побере, че нормален човек може да съчини такова нещо.
цитирай
17. lado - Тони Филипов, д-р - псевдоним на ...
13.10.2010 02:59
Тони Филипов, д-р - псевдоним на коментатора Стойко Тонев, бивш главен редактор на в. “Новинар”, за мене е номер едно заедно с Пламен Асенов.
Поздрави!
цитирай
18. pin777 - :D
13.10.2010 09:53
О боже ...
цитирай
19. rpatel - Ние можем да кандидатстваме за Г...
13.10.2010 11:03
Ние можем да кандидатстваме за Гинес, във всяко второ село има университет, а в останалите филиали! И то забележи, не висше училище, а университет! Абе, мани! Преди години щях да падна когато едно момиче обясняваше как учи за секретарка във филиала на не помня кой университет в Пирдоп!!! И после всяка чистачка с висшО! Изобщо в България май е по-трудно да завършиш гимназия, отколкото университет! Смях!
цитирай
20. mikino - Гениално. . . Направо невероятн...
13.10.2010 11:06
injir написа:
Гениално...

Направо невероятно!!!
Къф доктор е тоя не знам, ако всички с тази титла са като него, жална ни майчица, че имаме такава интелигенция...
цитирай
21. rpatel - Абе, направо абревиатурата кърти! ...
13.10.2010 12:33
Абе, направо абревиатурата кърти! Как ти звучи: "Това лято се дипломирам в П.У.Т.К.А."?
цитирай
22. azaz1 - АВТОРА Е В ДЪЛБОКА ЗАБЛУДА ИЛИ Е НАРЦИС
13.10.2010 13:15
Откриването на Европейска Политехника в Перник,е начало за Завръщането на Инженерните Дипломи като Продуктивност.
По времето на Прехода се Произвеждаха Инженери , на които се смеше Целият Свят.
Доказателство е че Всички БГ Производства се Мениджират и Модернизират от Инженери завършили в Европа и са чужденци.
Софийския Технически Университет(Въобще Висшето образование)е Тотално компроментиран по отношение на Продуктивност и вложени средства.
Всичко това говори за проблеми в Цялата Философия на Програмата и Изпълнението за обучение във Висшите Учебни Центрове.
Дано нещо се промени с появата на ПЕРНИШКИЯ ВУЗ.Пожелавам на хората Завършили в него - Да промените България и Да се реализирате успешно.
цитирай
23. rpatel - Откриването на Европейска Поли...
13.10.2010 13:35
azaz1 написа:
Откриването на Европейска Политехника в Перник,е начало за Завръщането на Инженерните Дипломи като Продуктивност.
По времето на Прехода се Произвеждаха Инженери , на които се смеше Целият Свят.
Доказателство е че Всички БГ Производства се Мениджират и Модернизират от Инженери завършили в Европа и са чужденци.
Софийския Технически Университет(Въобще Висшето образование)е Тотално компроментиран по отношение на Продуктивност и вложени средства.
Всичко това говори за проблеми в Цялата Философия на Програмата и Изпълнението за обучение във Висшите Учебни Центрове.
Дано нещо се промени с появата на ПЕРНИШКИЯ ВУЗ.Пожелавам на хората Завършили в него - Да промените България и Да се реализирате успешно.

Забравяш само една малка подробност. Че хората, които ще проподават в Перник са същите, които преподават и в София и то в Техническия университет, т.е. нивото на обучение ще е сходно, защото няма как в четвъртък доц. Х да е по-добър отколкото е бил в сряда. Лекциите ще са същите, учебниците (поне в началото докато почнат да издават нови, ако изобщо имат такова желание) също. Така, че каква чак толкова голяма разлика очакваш? Е, да, може би материалната база ще е по-добра и до там. Но да очакваш, че ще стане чудо и с появата на поредния измислен университет ще се промени качеството на висшето образование е леко несериозно, да не кажа смешно!
цитирай
24. tattoo - видеото с бойко от перник :)
13.10.2010 13:45
http://www.youtube.com/watch?v=0sualX1oXYg
цитирай
25. yotovava - Благодаря,
13.10.2010 14:38
за този следобедна порция смях и зоркото око на разказвача.
Поздрави
Валя
цитирай
26. kosara2008 - уау, кой така каканиже и обвинява в нарцисъзъм??!!!виж си само ника - азаз1и кой е нумер идно сега?:))))
13.10.2010 14:42
azaz1 написа:
Откриването на Европейска Политехника в Перник,е начало за Завръщането на Инженерните Дипломи като Продуктивност.
По времето на Прехода се Произвеждаха Инженери , на които се смеше Целият Свят.
Доказателство е че Всички БГ Производства се Мениджират и Модернизират от Инженери завършили в Европа и са чужденци.
Софийския Технически Университет(Въобще Висшето образование)е Тотално компроментиран по отношение на Продуктивност и вложени средства.
Всичко това говори за проблеми в Цялата Философия на Програмата и Изпълнението за обучение във Висшите Учебни Центрове.
Дано нещо се промени с появата на ПЕРНИШКИЯ ВУЗ.Пожелавам на хората Завършили в него - Да промените България и Да се реализирате успешно.



много кухо изказване,АЗАЗ1,

ти си позволяваш да оплюваш висшето техническо обучение на България, опс, като единственият ти аргумент е, че чужденците имат за свои мениджъри свои кадри тук, ама естествено, технологиите са си техни и контролните кадри ще си бъдат тяхни, ГОЛЕМ ...факт!!!,
от голем отворко, нема що,

като изключим последните изцепки, образованието ни е на световно ниво, преподавателските кадри също и затова бегай да се изказваш"авторитетно" другаде, може би в некоя страна от Третия свят:))))))))))))... Интересен,
цитирай
27. kyureto - Да се спука човек от смях, ако не беше ...
13.10.2010 15:22
Да се спука човек от смях, ако не беше толкова тъжно.
Провинцията не прощава !
цитирай
28. blagovestie - Няма как да не е така
13.10.2010 15:31
та нали сме в На РъБа...

Още ни е смешно... Засега.
цитирай
29. kass - lado
13.10.2010 18:58
представям си вицовете дето ще последват, но хубавото за студентите е, че ще могат с чиста съвест да наричат преподавателите си ПУТКА, демек: Професор в Университета по Телекомуникации, Компютри и Архитектура :))))...
цитирай
30. lado - представям си вицовете дето ще п...
13.10.2010 19:21
kass написа:
представям си вицовете дето ще последват, но хубавото за студентите е, че ще могат с чиста съвест да наричат преподавателите си ПУТКА, демек: Професор в Университета по Телекомуникации, Компютри и Архитектура :))))...

Иве, така е - вариациите вече зависят само от въображението и досетливостта на зевзеците!
цитирай
31. haralanov - Забравих...
13.10.2010 19:31
Навремето без малко да започна да уча в Хасковския Учителски Институт.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lado
Категория: Изкуство
Прочетен: 2653347
Постинги: 65535
Коментари: 5893
Гласове: 20657
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930