Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2010 14:48 - В Кюстендил напоследък за областния управител 450 000 лв = 3 100 000 . Ако си завършил ВИФ заедно с Цецо и си от ГЕРБ...
Автор: lado Категория: Политика   
Прочетен: 1557 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 03.12.2010 14:49


 

Крадне ли Цецо? (Как се ремонтира път на шесторна цена)  

Иван Бакалов  

   image image

Какво се случва в Кюстендил? 

Порой повредил два моста към две близки села (по точно – мостчета), отнесъл и част от път наблизо и т. н. – нещо обичайно. Такива ремонти се правят, като държавата отпуска пари от фонд за бедствия и аварии. Сега вече няма Министерство на бедствията и авариите. Сега това министерство го замества …Цецо. Тоест МВР. Има, разбира се, някакъв междуведомствен съвет и т. н. Но по цяла България строителни фирми правят спешни аварийни ремонти, без дълги и тягостни търгове, а чрез пряко договаряне с фирмите. И такива поръчки за ремонти печелят все избрани фирми…

Местните специалисти от пътната агенция и строители правят техническа спецификация, че за ремонта на повредените от порои мостове и част от път ще са нужни към 450 000 лв. И местни фирми били готови да се заемат с ремонта. Но вместо това е направена поръчка за …3,1 милиона лева – отпуснати от София, и е дадена на консорциум от две фирми – едната от Силистра, свързана с ДПС и прочула се с най-скъпото в България строителство на водопроводи и канализация (в района на Якоруда). Другата фирма от консорциума е софийска, чийто собственици са разследвани за документни престъпления и източване на европейски фондове и срещу тях се водят дела. (Фирмите са „Стройпроект” ООД и „Люко К” ООД, обединени в „Консорциум за инженерингови проекти и строителство” ДЗЗД – случаят е описан подробно в местния кюстендилски седмичник „Наблюдател”. Консорциумът има още куп държавни поръчки, една от които е договор от 2008 г. с предишния министър на образованието - да ремонтира всички общежития на държавните университети в страната).

И това, което може да се направи за по-малко от половин милион лева, сега ще се прави с пари на данъкоплатеца, в страна с орязан бюджет, за над 3 милиона лева - 6-7 пъти по-скъпо. Вместо да се ремонтира, едното мостче ще се събори (също са предвидени стотина и кусур хиляди лева за това), и ще се построи ново.
Парите са отпуснати от въпросната държавна междуведомствена комисия за възстановяване и подпомагане. А в Кюстендил се чудят как тия фирми отнякъде си са дошли в града, да строят толкова скъпо. Само един човек знае как – областният управител. От ГЕРБ е, разбира се.

Какво общо има това с Цецо - нали комисия отпуска тия пари, не лично той?
Абе, нищо общо. Общото е само това, че и областният управител е физкултурник. Завършил е ВИФ, като Цецо, една възраст са.
И сега например областният е обявил конкурс за секретар в областната управа и като изискване за кандидатите за длъжността е да има опит не знам колко си години в „спортен мениджмънт”. Със сигурност някой пореден физкултурник ще се кандидатира. Комитетски хора, от ГЕРБ. Развиват се комитетите, дето Цецо ги е създавал.
Та на въпроса – крадне ли Цецо?
Да си отговаря кой както може.


* със съкращения...(и извинения към автора Иван Бакалов)




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lado
Категория: Изкуство
Прочетен: 2652567
Постинги: 65535
Коментари: 5893
Гласове: 20657
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930